Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei

Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei
Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei

Este foarte posibil ca anumite obiceiuri pe care tu le practice de zi cu zi sa contribuie la aparitia ori accentuarea acneei.

Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei. Este foarte posibil ca anumite obiceiuri pe care tu le practice de zi cu zi sa contribuie la aparitia ori accentuarea acneei. Acneea, in esenta sa, reprezinta o afectiune cronica inflamatorie a foliculului pilo-sebaceu. Factorii principali care sunt implicati in aparitia acneei sunt productia de sebum in exces, acumularea acestuia si obstruarea foliculilor, anumite bacterii si inflamatia.

Acneea este o afectiune des intalnita in randul adolescentilor insa poate afecta toate categoriile de varsta. Tratamentul anti-acneic este reprezentat inclusiv de regulile igieno-dietetice. Respectarea acestora poate contribui la reducerea episoadelor care provoaca, declanseaza sau accentueaza acneea. Iata care sunt obiceiurile zilnice care duc la aparitia acneei ori care inrautatesc aceasta afectiune:

Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei
Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei[Sursa foto: PixaBay]

Dieta bogata in glucide si lactate

Exista multe studii despre influenta dietei asupra acneei si majoritatea cercetatorilor sunt de acord ca o dieta bogata in produse cu indice glicemic crescut si produse lactate pot accentua acneea.

Fumatul

Fumatul poate agrava acneea intrucat produce stress oxidative la nivelul pielii si modifica compozitia sebumului. Agravarea acneei este direct proportionala cu cantitatea de tutun consumata.

Ingrijirea inadecvata a pielii

Ingrijirea inadecvata a pielii poate insemna inclusive o spalare excesiva a pielii ori utilizarea unor sapunuri mult prea dure ce modifica PH-ul pielii si perturba bariera lipidica cutanata. Alte produse de ingrijire pot fi grase, uleioase sau comedogenice (determina aparitia punctelor negre). Chiar si folosirea excesiva a produselor exfoliante poate fi dura pentru piele si poate agrava inflamatia.

Manipularea leziunilor de acnee

Atunci cand iti storci cosurile iti intretii procesul de inflamatie si exista riscul de infectie si de aparitie a cicatricilor post-acnee.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Stresul

Stresul determina productia unei cantitati mai mari de insulin. Aceasta stimuleaza hormonii androgeni care, la randul lor, determina productia de sebum in exces si hiperkeratinizarea (productia excesiva de cellule care duc la blocarea glandelor sebacee). Acestea sunt etapele premergatoare aparitiei acneei. In plus, in perioadele de stress, persoanele cu acnee sunt mai predispuse la a manipula leziunile si vindecarea lor este mai lenta.

Somn insuficient

Un somn slab calitativ ori insufficient determina cresterea nivelului de cortizol intr-o maniera constanta, ceea ce poate declansa agravarea leziunilor de acnee.

Purtarea prelungita a mastii de protectie

Suntem intr-o perioada trista a vietii noastre cu toate regulile si restrictiile care au fost impuse la nivel mondial impotriva virusului. Purtarea mastii de protectie in conditii necorespunzatoare poate inclusiv sa produca aparitia acneei ori agravarea acesteia.

Asigura-te ca schimbi periodic masca cu una noua.

Expunerea prelungita la soare

Soarele nu vindeca leziunile de acnee. Dimpotriva. Determinca uscarea pielii si astfel stimuleaza productia in exces de sebum, unul dintre factorii implicate in dezvoltarea acestei afectiuni.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nu folosesti crema hidratanta

Aproape toate tratamentele destinate acneei sunt usor agresive sau foarte agresive si determina uscarea pielii. Este extrem de important sa aplici o crema hidratanta specifica tenului tau. Neaplicarea cremei hidratante determina exces de sebum pentru a compensa pielea uscata.

Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei
Greseli de zi cu zi care duc la aparitia acneei[Sursa foto: PixaBay]

Nu aplici protectie solara

Este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face cand vine vorba de tenul tau, in special vara. Crema de protectie solara nu trateaza acneea, insa ajuta la reducerea hiperpigmentarilor post-inflamatorii (pete maronii ce apar dupa vindecarea leziunilor de acnee) ce pot fi accentuate de expunerea la radiatiile ultraviolete.

Citeste si: Acid salicilic pentru coșuri. Cum îl folosești și ce beneficii aduce tenului acneic

Citeste si: Greșeli frecvente care duc la apariția acneei. Ce sa eviti



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies