Anna Lesko a dezvăluit rețeta gulașului de vită cu cartofi la ceaun.
Anna Lesko este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte numeroase rețete tradiționale cu toți cei care o urmăresc. De această dată, artista a dezvăluit cum pregătește gulașul de vită la ceaun, dar și care sunt ingredientele de care are nevoie pentru acest preparat.
Ingrediente:
- 2 kg pulpă de vita
- 250 de grame de bacon
- 1 kg de morcov
- 1 kg de ceapă
- 1 kg de roșii
- 2 kg de cartofi
- 1 căpățână de usturoi
- 1/2 buc de țelina
- 4-5 bucăți ardei gras roșu/ardei capia
- 1-2 ardei iuți
- 1 lingură de chimen
- 2 linguri de boia afumată
- 2 linguri de boia dulce
- 2-3 foi de dafin
- 1 l de suc se roșii
- 1 l de apă caldă (se poate pune și mai mult la nevoie)
- Sare și piper (după gust)
- Pătrunjel (după gust)
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum pregătește Anna Lesko gulașul de vită la ceaun
După ce a pregătit toate cele necesare, Anna taie ardeii cubulețe, roșiile, cartoful, adaugă usturoi și ardeiul iute, apoi vine cu carnea, adaugă uleiul și celelalte condimente.
Spre final adaugă țelină, morcov, ardeiul gras și roșii, iar preparatul este gata. “Vă invit să facem împreună un gulaș de vită cu cartofi. Așadar, avem nevoie de ardei iute, ardei gras, ceapă, morcov, cartofi roșii, pătrunjel și câteva condiment. Avem nevoie de chimen, boia afumată, foi de dafin și boia dulce, o falnică bucată de pulpă de vită și bacon. Trecem la treabă. Ardeiul gras l-am tăiat cubulețe. Ce frumos miros roșiile astea! Tăiem și cartoful, urmează usturoiul și ardeiul iute. Turnăm ulei de măsline, punem două lingurițe de chimen, punem baconul cu usturoiul, foi de dafin, chimen, boia dulce, boia afumată, amestecăm tot, punem sare imediat, vin și cu piperul. Ce culoare frumoasă a căpătat! Adăugăm ardei gras, punem și morcovul, venim cu roșii, am pus și țelina, se îngroașă compoziția, miroase din ce în ce mai frumos, nu am cuvinte să vă descriu cât de frumos miroase.