Un gulas autentic trebuie sa contina neaparat carne de vita, paparika si ceapa.
Gulaş de vită cu găluşte
Timpi de preparare
Timp de preparare: 40 min
Gata in: 40 min
Gulaş de vită cu găluşte Ingrediente
800 g carne mânzat
sare
3-4 linguri ulei
1 lingurita boia dulce
1 lingurita boia iute
2 cepe
4-5 ardei capia
400 ml suc de roşii
50 ml vin roşu
1 lingurita zahăr
piper
2-3 ouă
4 linguri făină
1 cubuleţ unt
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Mici de casă – rețeta autentică
Citeste si: Ostropel de pui – cea mai ușoară rețetă. DELICIOS, ca la bunica
Citeste si: "Oauă ţărgăsiti cu piperchi"- mâncăruri străvechi. Cum se prepară micul dejun preferat de aromânii dunăreni
Gulaş de vită cu găluşte Mod De Preparare
1. Se taie carnea de mânzat cubuleţe, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se stropeşte cu ulei şi se căleşte câteva minute. Se toarnă apă călduţă în timp ce fierbe şi se amestecă să nu se prindă. Se taie ardeii şi ceapa şi se călesc alături de carne.
2. După ce carnea s-a fiert, se adaugă sucul de roşii, vinul roşu, sarea, piperul şi boiaua dulce şi iute şi se lasă să scadă.
4. Separat, se pune într-o oală apă cu ulei şi sare şi se lasă să dea în clocot. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi piper, se adaugă făina cernută, se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se fierb găluştile. Se scot cu spumiera şi se servesc cu carnea picantă.
sursa: retete.unica.ro