Gura lumii este importantă sau nu?

Gura lumii este importantă sau nu
Gura lumii este importantă sau nu

Multe persoane sunt afectate atunci când lumea vorbește despre ele, deoarece există o mică anxietate în oricine. Este important să învățați să gestionați asemenea situații, deoarece s-ar putea să vă ofere gânduri negative pe care nu le veți mai putea controla.

Cristina Trepcea, psiholog, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre importanța gurii lumii. Iată dacă este important ceea ce cred oamenii despre tine sau nu!

Citește și: Cum construim relații armonioase între părinți și adolescenți

Gura lumii este importantă sau nu
Gura lumii este importantă sau nu[Sursa foto: pexels]

Citește și: Totul despre singurătatea în doi. ”Între noi nu se mai întâmplă schimb de emoție, de energie, noi nu mai avem un viitor împreună.”

Gura lumii este importantă sau nu?

Cristina Trepcea, psiholog, a spus că pe vremuri, gura lumii era gura satului, gura cartierului, dar între timp, lucrurile s-au schimbat, iar aceasta a început să aibă o voce electronică. Cu toate că oamenii încearcă să nu pună la suflet anumite lucruri, în final, cu toții ne gândim la ceea ce s-a spus despre noi.

„Pe vremuri gura lumii era gura satului, gura cartierului, între timp, lumea s-a modificat și gura lumii a început să aibă o voce electronică.

Întotdeauna este un motiv foarte bun pentru cineva să înceapă să vorbească. Gura lumii are o platformă extrem de interesantă pe internet, multe platforme extrem de interesante pe internet și ne trezim că poate ne interesează sau nu ne interesează, dar de durut până la urmă ne doare”, a spus psihologul.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Toț i oamenii au fost învățați, de când erau mici, că este important modul în care familia este percepută de restul persoanelor și nu numai. De fiecare dată ni s-a interzis să facem anumite lucruri de teama vorbelor care s-ar putea auzi, iar de aici a pornit anxietatea fiecărei persoane, în legătură cu ceea ce spun alții despre ei.

„Dacă este să ne întoarcem la ce era gura lumii pe vremuri, gura satului, noi am fost învățați de foarte mici, indiferent de cât de bine am fost crescuți, cu apropierea părinților noștri

sau mai degrabă de bunici, am fost învățați să ne pese de felul în care este văzută familia, de felul în care suntem văzuți noi. Ne aud vecinii, este tot despre gura lumii, ne faci de râs, la fel, tot despre gura lumii. În capul nostru s-a înființat un soi de instanță pe care, poate, abia când ne facem mari și începem să ne clădim independența și fericirea, astea nu pot fi decât ale noastre, dar pentru a face acest lucru trebuie să vedem cum este cu teritoriul pe care îl avem de cucerit.
În mintea noastră, a fiecăruia, există un fel de masă de consiliu în care personajele importante din timpul vieții noastre și-au găsit un loc”,
a mai adăugat specialistul.

Citește și: Reguli de comunicare în relația de cuplu

Gura lumii este importantă sau nu
Gura lumii este importantă sau nu[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce a mai declarat psihologul

Este important ca fiecare persoană să își rezolve aceste probleme cu ajutorul terapiei, dar nu terapia cu un psiholog, ci terapia cu propria persoană. Fiecare om trebuie să scoată de la masa de consiliu din mintea lui persoanele care îl critică sau care îl înjosesc.

„De exemplu, la masa de consiliu din mintea mea, bunica mea are un rol extrem de important, mama mea, chiar și o învățătoare care m-a învățat pe mine niște lucruri bune.

La masa de consiliu din mintea noastră de putem trezi că sunt oameni care nu ne-au plăcut, dar de sfatul cărora am ajuns să ținem seamă, care ne-au făcut de râs, care ne-au făcut să ne simțim prost, care ne-au umilit în public. Este nevoie de o muncă terapeutică, pe care trebuie să o faci împreună cu tine, ca să scoți de la această masă de consiliu oamenii care te critică, care te înjosesc, și pe care tu, de fapt, i-ai internalizat în capul tău. Ținem cont de acest obstacol pentru că noi vrem să fim validați, vrem să fim apreciați. Nevoia de apreciere nu este de râs, este o nevoie emoțională importantă. Cu toții avem nevoie să simțim că ceea ce facem lasă o urmă plăcută în viața oamenilor. Depinde felul în care noi simțim sau nu că suntem de un anumit fel de succes măcar social. Nu este o problemă să ai nevoie de validare, toată lumea are nevoie de validare, dacă faci o sculptură sau o emisiune, e important pentru tine să știi că a atins ținta. Depinde ce suntem dispuși să facem pentru această validare, cât suntem dispuși să renunțăm la noi și să ne refabricăm, astfel să fim ceea ce așteaptă ceilalți de la noi sau, încet, încet, prin libertatea și pasiunea cu care noi trăim ceea ce noi avem de trăit, poate putem să îi educăm pe ceilalți în a ne primi, să aprecieze ceea ce facem noi, să ne aprecieze pe noi”, a mai spus ea.

Citește și: 5 metode prin care poți atrage bărbatul care nu te mai vrea!

Gura lumii este importantă sau nu
Gura lumii este importantă sau nu[Sursa foto: pexels]

Citește și: Totul despre căsătorie sau concubinaj. „Sunt realități ale prezentului”



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Care sunt alimentele toxice pentru ficat

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies