Roxana Blenche a împărtășit rețeta de haioșe.
Roxana Blenche a dezvăluit un desert delicios și rapid de pregătit, haioșe, iar aceasta a dezvăluit și toate ingredientele de care are nevoie pentru ele.
Aluat:
- 700 g făină
- 3 gălbenușuri
- 300 ml apă
- 2 g sare
Pentru uns aluatul:
- 250 g unt
- 200 g untură
- 3 linguri oțet
- Magiun de prune fără zahăr pentru a umple haioșele
Cum pregătește Roxana Blenche aluatul pentru haioșe
Citește și: Rețeta de foi cu miere, desertul pregătit de Roxana Blenche. “Este foarte bună. Ce bine arată!”
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Plăcinte cu varză, rețeta delicioasă a Roxanei Blenche. “Vă asigur că această rețetă este perfectă.”
După ce a pus la îndemână tot ce are nevoie pentru a pregăti haioșele, aceasta a început prin a amesteca 700 grame de făină cu trei gălbenușuri, un praf de sare și 300 ml de apă, iar apoi a amestecat tot aluatul până a devenit omogen. Între timp, amestecă și untul cu untură de porc și trei linguri de oțet, pentru a putea să ungă foile.
Cel mai important, după ce foile sunt unse cu acest amestec și împachetate, acestea trebuie să stea la frigider timp de o oră, iar împachetarea trebuie să aibă loc de cinci ori, la același interval de timp. “Am venit cu rețeta de haioșe, care este rețeta mea. Avem o variantă mai ușoară care este la îndemâna oricui. Avem nevoie de 700 grame de făină cu trei gălbenușuri, un praf de sare și 300 mililitri de apă. Amestecăm aluatul foarte bine până este omogen. Între timp, într-un bol, amestecăm 250 grame de unt cu 200 grame de untură de porc și trei linguri de oțet. Amestecăm totul foarte bine, frământăm la mănă. Între timp, iau aluatul și îl întind foarte bine cu multă făină la bază să nu se lipească. Iau o pătrime din untul cu untură și întind foarte bine pe tot aluatul. Îl împachetez frumos, îl pun în folie de prospețime sau în pungă și îl las la frigider o oră.Cum pregătește Roxana Blenche haioșele
După ce aluatul este gata și a trecut prin cele cinci proceduri de împachetare, aceasta umple haioșele cu magiun fără zahăr, apoi la dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-30 de minute. “După ce am făcut aceste cinci împachetări în cinci ore, îl tăiem în cinci părți egale. Acesta este aluatul după cele cinci împachetări. Aluatul este foarte pufos, deja se văd straturile formate. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade cu ventilație sus și jos. Întindem aluatul bine cu multă făină, după care îl împărțim în pătrățele pentru a face haioșele. Luăm magiun de prune fără zahăr, îl punem în fiecare pătrățică și o împachetăm simplu. Am pus pe dos făină, am pus haioșele, le-am băgat la 180 de grade timp de 20-30. Le-am scos afară să se răcorească, după care am presărat zahăr pudră. Aceasta este rețetă foarte simplă pe care sper să o încercați și voi. Este o rețetă simplă, la îndemâna oricui.”, a mai povestit Roxana Blenche.