Rețeta de foi cu miere, desertul pregătit de Roxana Blenche. “Este foarte bună. Ce bine arată!”

Rețeta de foi cu miere, desertul pregătit de Roxana Blenche. “Este foarte bună. Ce bine arată!”
Rețeta de foi cu miere, desertul pregătit de Roxana Blenche. “Este foarte bună. Ce bine arată!”

Roxana Blenche a dezvăluit rețeta desertului de foi cu miere.

Roxana Blenche a dezvăluit un desert delicios, unul dintre preferatele ei, și anume foi cu miere, rețeta învățată de la soacra ei. Astfel, aceasta dezvălui toate ingredientele de care are nevoie.

Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru prăjitura cu foi de miere

Citește și: Plăcinte cu varză, rețeta delicioasă a Roxanei Blenche. “Vă asigur că această rețetă este perfectă.”

Citește și: Rețeta de ruladă cu ciocolată și fructe a Roxanei Blenche! Un desert care îți răsfață papilele gustative: „Presărăm pudră de cacao, punem frișca și zmeura proaspătă.”

Pentru foi:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

  • 650-700 g făina
  • 2 ouă
  • 1 linguriță bicarbonat
  • Un praf de sare
  • 350 g miere
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt
  • 4 linguri de lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • 2 gălbenușuri
  • 5 linguri de zahăr cu vârf
  • 1 plic zahăr bourbon
  • 600 ml lapte
  • 150 g griș 3
  • 50 g unt
  • Zeama de la o lămâie
  • Magiun de prune fără zahar 300 g

Roxana a început prin a amesteca zahărul cu cantitatea de miere și să mixeze foarte bine ingredientele, peste care adăugă 100 g de unt, iar totul trebuie amestecat la foc mic, până când compoziția capătă o culoare caramelizată. După ce este gata, a adaugat și făină, apoi se amestecă până se obține aluatul. “Vreau să vă prezint rețeta de foi cu miere a soacrei mele. Este foarte bună.

Avem și magiun de prune fără zahăr. Avem nevoie de 300 g de miere, 100 g de zahăr, puse într-o crăticioară mică și amestecăm foarte bine ambele ingrediente. Se adaugă 100 g de unt și amestecăm în continuare. Mergem cu crăticioara pe foc, iar focul trebuie să fie mic și amestecăm în continuare până se topește untul. După ce am amestecat, am adăugat o linguriță cu vârf de bicarbonat și adăugăm și două plicuri de zahăr vanilat.
Adăugăm și două ouă întregi. Le încorporăm foarte bine în compoziție. Această rețetă este delicioasă. Este prăjitura mea preferată. Adăugăm și patru linguri de lapte, am 2 grame de praf de sare și mergem cu compoziția pe foc. Nu puteți să plecați de lângă foc. Când are culoarea de caramel, o luăm și o punem într-un bol. Aceasta este culoarea care trebuie obținută pentru foile cu miere. Adăugăm și 650 grame de făină cernută, după care renunțăm la tel și ne apucăm de frământat.
Trebuie să obținem un aluat omogen. Dacă necesită mai multă făină, puteți să puneți și 700 grame.”,
a povestit Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru desert și cum asamblează prăjitura

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

După ce aluatul este gata, a fost împărțit în 4, iar foile au fost băgate la cuptor timp de 5-6 minute, Roxana pregătește crema, din 2 ouă, 5 linguri de zahăr cu vârf, un plic de zahăr bourbon, peste care adaugă laptele, apoi pune toată compoziția pe foc și adaugă grișul. Asamblarea prăjiturii se face foarte ușor, astfel că la fiecare foaie de aluat se adaugă un strat de gris, apoi unul de magiun, după preferințe.

“După ce am frământat aluatul, îl împărțim în patru bucăți egale și facem patru foi. Ne apucăm de întins. Putem să întindem aluatul și pe foi de copt sau direct pe dosul de la tavă. Întindem foaia foarte bine, presărăm puțină făină deasupra, încălzim cuptorul la 210 grade și le coacem timp de 5-6 fiecare foaie. Pentru cremă avem nevoie de două gălbenușuri de ou, 5 linguri de zahăr cu vârf, după care am adăugat un plic de zahăr vanilat bourbon și amestecăm foarte bine toată compoziția. Adăugăm și 600 ml de lapte și mergem cu toată compoziția pe foc. Amestecăm încet să nu se prindă pe fundul oalei. Adăugăm și griș treptat, undeva la 150 g, am obținut compoziția și am început să încorporăm untul. 350 g de unt. Amestecăm cu un tel după care trebuie să o lăsăm să se răcească complet. Am adăugat și zeama de la o lămâie, s-a răcit. După ce s-a răcit luăm și mixăm foarte bine crema. Luăm prima foaie o întoarcem cu fața în sus și punem primul strat de cremă. Luăm cea de-a doua foaie, punem deasupra, după care venim cu magiunul, ce preferați voi, deasupra punem griș și tot facem aceste straturi. Ce bine arată!”, a mai spus Roxana Blenche.

 

@blenche.roxana Foi cu miere: Pt foi: 650-700 g faina 2 ouă 1 lingurita bicarbonat Un praf de sare 350 g miere 100 g zahăr 100 g unt 4 linguri de lapte 2 plicuri zahăr vanilat Pt crema: 2 gălbenușuri 5 linguri de zahăr cu vârf 1 plic zahar burbon 600 ml lapte 150 g Gris 350 g unt Zeama de la o lămâie Magiun de prune fără zahar 300 g #blenchef ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețeta de ruladă cu ciocolată și fructe a Roxanei Blenche! Un desert care îți răsfață papilele gustative: „Presărăm pudră de cacao, punem frișca și zmeura proaspătă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies