Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche rețeta sa de ruladă cu ciocolată și fructe.
Chef Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă delicioasă. De data aceasta este vorba de un desert fresh și foarte gutos: ruladă cu ciocolată și fructe.
Rețeta de ruladă cu ciocolată și fructe a Roxanei Blenche
Citește și: Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”
Citește și: Fasole cu costiță, rețeta delicioasă a Roxanei Blenche. „Doamne, cât este de bun!”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 100 grame piersică din compot;
- 50 de grame de zahăr pudră;
- 100 de grame de zmeură proaspătă;
- 100 de grame de ciocolată pentru prăjituri;
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
- 10 linguri de zahăr;
- 6 linguri de făină;
- 2 plicuri de zahăr vanilat;
- un plic de praf de copt;
- 5 ouă;
- 100 ml de sirop de la compotul de piersici;
- 200 de grame de cremă de brânză;
- 300 de grame de iaurt grecesc 10% grăsime;
- 10 grame de gelatină;
- frișcă;
- cacao pudră.
Mod de preparare:
Chef Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
„ Foile de gelatină se pun la hidratat în apă rece. Le lăsăm aici și acum ne apucăm de blat. Acum separăm cele 5 ouă și punem într-un bol mare albușurile. Adăugăm un praf de sare, iar acum batem foarte bine ouăle și adăugăm și cele 10 linguri de zahăr. Peste gălbenușuri adăugăm două linguri de ulei de floarea soarelui și praful de copt. Amestecăm, iar acum punem compoziția de gălbenuș cu praful de copt și ulei de floarea soarelui .”, a explicat Roxana Blenche.
Ulterior, chef Roxana Blenche a pus la topit ciocolata cu două linguri de ulei de floarea soarelui.
„ Acum adăugăm ciocolata topită. Înainte să o adăugați trebuie să așteptați să se răcească. Încorporăm totul, după care cernem făina deasupra. Am pus hârtie de copt în tavă. Hârtia de copt am uns-o cu unt, după care am tapetat-o cu făină. Punem compoziția în tavă .”, a explicat Roxana Blenche.
Chef Roxana Blenche a pus blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
„ Acum adăugăm într-un bol iaurtul și crema de brânză. Punem cele două plicuri de zahăr vanilat, zahărul pudră și mixăm. Luăm foile de gelatină și le vom pune timp de 10 secunde în cuptorul cu microunde, ca acestea să se topească. Am adăugat și gelatina, iar acum lăsăm timp de o jumătate de oră la frigider să se răcească. Punem frișca într-un bol. Acum punem frișca într-un poș.