Roxana Blenche a pregătit plăcinte cu varză.
Iubitorii plăcintelor cu varză au ocazia să știe acum toate secretele, deoarece Roxana Blenche a dezvăluit, pas cu pas, rețeta acestora, dar și ingredientele necesare de care are nevoie.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- Un plic drojdie uscată
- 2 ouă întregi
- Un praf de sare
- O lingură zahăr
- 600 ml apă calduță
- 70 ml ulei la frământat
- O varză
- 100 ml ulei la călit
- O lingură sare
- Piper negru
- Mărar proaspăt
- Untură de porc
Cum face Roxana Blenche aluatul pentru plăcinte
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Tort cu brânză de vaci, ciocolată și căpșuni, rețeta Roxanei Blenche. “Acest tort este delicios.”
Roxana Blenche începe prin a face aluatul din făină, un plic de drojdie uscată, două ouă, un praf de sare, o lingură de zahăr, 600 ml de apă călduță și uleiul pe care îl folosește la frământat. După ce aluatul este gata, îl lasă la dospit timp de o oră. „Facem plăcinte cu varză și le puteți face chiar și de post. Avem nevoie de 1 kg de făină, un plic de drojdie uscată, două ouă întregi, un praf de sare, după care am pus o linguriță de zahăr. Adăugăm apă treptat, undeva la 600 ml apă călduță, se frământă aluatul foarte bine, după care punem 70 ml de ulei de floarea-soarelui. După ce aluatul este frământat, lăsăm la dospit timp de o oră.”, a spus Roxana Blenche.
Compoziția pentru plăcintele cu varză
Cât timp aluatul stă la crescut, Roxana pregătește compoziția plăcintelor, astfel că are nevoie de o varză, pe care o taie fâșii, o pune la călit alături de ulei, piper negru și mărar proaspăt, iar când compoziția este gata, taie aluatul în bucăți egale. Întinde foarte bine, apoi pune compoziția de varză în mijloc și împachetează totul, urmând apoi să fie prăjite în tigaie.