Hidratarea picioarelor acasă. Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă!

Hidratarea picioarelor acasă
Hidratarea picioarelor acasă. Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă!

Măștile de picioare sunt cea mai bună variantă pentru persoanele care își doresc să se relaxeze. Află din rândurile de mai jos care sunt cele mai bune măști făcute în casă!

Măștile pentru picioare sunt tratamente cosmetice sau terapeutice care se aplică pe picioare pentru un plus de hidratare și relaxare. Deși sunt des făcute la saloane de cosmetică, fiecare persoană are libertatea să își facă acasă măști pentru picioare folosind ingrediente naturale. De asemenea, acestea se pot face sub formă de creme, unguente, loțiuni, geluri sau chiar șosete. Mai mult decât atât, picioarele vor fi mult mai catifelate și pregătite pentru sezonul cald, atunci când se vor purta pantofi decupați, sandale sau șlapi.

Acest ghid va transforma conceptul de răsfăț într-o experiență accesibilă oricui.

Citește și: Măști cu miere pentru ten și păr. Cele mai eficiente rețete pentru rutina ta de înfrumusețare

Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum îți îngrijești pielea din interior. Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă?

Ce beneficii îți oferă măștile pentru picioare

Măștile pentru picioare au numeroase beneficii, iar cel mai cunoscut este că hidratează pielea uscată, aspră sau crăpată de pe picioare, oferind o senzație de catifelare a pielii. De asemenea, măștile pentru picioare sunt ideale pentru exfolierea pielii deoarece ajuta la eliminarea celulelor moarte și a impurităților și pot fi, în același timp, și un mod de relaxare. Exista măști pentru picioare care au proprietăți relaxante și pot ajuta la reducerea tensiunii și a stresului.

Un alt beneficiu este că măștile de picioare ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute datorită faptului că au proprietăți antibacteriene și deodorante. Mai mult decât atât, acestea pot fi folosire pentru reducerea inflamațiilor și iritațiilor de pe pielea picioarelor și, totodată, măștile de picioare pot stimula circulația sanguină pentru reducerea oboselii și durerii picioarelor cauzate pe timpul zilei.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă[Sursa foto: freepik]

Cele mai bune măști pentru picioare, pe care le poți face acasă

Mască cu ulei de cocos și sare de mare

Măștile de picioare măști se pot face foarte rapid acasă și pot fi folosite în mod regulat pentru a răsfăța picioarele obosite și pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă. Astfel, una dintre ele este cea cu ulei de cocos și sare de mare care se face prin amestecarea a 2 linguri de ulei de cocos cu 2 linguri de sare de mare grosieră.

Ulterior, se masează picioarele cu pasta respectivă și se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, iar mai apoi se clătește.

Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă[Sursa foto: freepik]

Mască cu iaurt și miere

O alta mască de picioare care va răsfăța, cu siguranță, picioarele este cea cu iaurt și miere. Așadar, se vor amesteca 2 linguri de iaurt cu 1 lingură de miere și se va aplica pe picioare.

De asemenea, pentru această mască este nevoie de acoperirea picioarelor cu o folie alimentară. Mai apoi, se lasă să acționeze timp de 30 de minute, și ulterior se clătește cu apă călduță.

Mască cu avocado și ulei de măsline

Masca cu avocado și cu ulei de măsline se obține prin zdrobirea a unei jumătăți de avocado, care va fi amestecată cu 1 lingură de ulei de măsline.

Ulterior, picioarele se acoperă cu o pungă de plastic și se lasă să acționeze timp de 20-30 de minute.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă[Sursa foto: freepik]

Mască cu lămâie și bicarbonat de sodiu

Pentru această mască de picioare se amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu sucul unei lămâi, iar mai apoi se aplică pe picioare și se masează ușor. Masca cu lămâie și bicarbonat de sodiu se va lăsa să acționeze timp de 15-20 de minute.

Mască cu lapte și miere

Pentru picioare catifelate, cea mai ideală mască este cea cu lapte și miere. Astfel, se amestecă o cană de lapte și o lingură de miere și se încălzește ușor amestecul. După aplicarea sa pe picioare, se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute.

Mască cu ulei esențial de ardei iute

Pentru masca de ulei esențial de ardei iute este nevoie de zahăr granulat, ulei de cocos și tinctură de ardei iute. Așadar, se va adăuga zahărul într-un blender și se va mixa. Ulterior, se amestecă zahărul cu ulei de cocos și se pun și câteva picături de ulei de ardei iute. Ulterior, ingredientele se amestecă foarte bine și se freacă compoziția pe zonele afectate ale picioarelor.

Ia-ți o pauză și răsfață-ți picioarele cu cele mai bune măști făcute în casă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Cum îți îngrijești pielea din interior. Care sunt vitaminele și mineralele esențiale pentru o piele frumoasă?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies