„Îmi vine să plâng și să urlu pentru că nu știu cum putem schimba așa ceva. Numai prin această situație îți dai seama în ce țară trăim.” Ce probleme întâmpină Cristina Șișcanu cu Filip

„Îmi vine să plâng și să urlu pentru că nu știu cum putem schimba așa ceva. Numai prin această situație îți dai seama în ce țară trăim.” Ce probleme întâmpină Cristina Șișcanu cu Filip
„Îmi vine să plâng și să urlu pentru că nu știu cum putem schimba așa ceva. Numai prin această situație îți dai seama în ce țară trăim.” Ce probleme întâmpină Cristina Șișcanu cu Filip

Cristina Șișcanu și-a spus of-ul în mediul online. Prezentatoarea TV și Mădălin Ionescu întâmpină probleme serioase legate de Filip.

Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu îi au în grijă pe Petra, fiica lor și pe Filip, băiatul pe care Mădălin Ionescu îl are dintr-o căsnicie anterioară. Chiar dacă nu este copilul său, prezentatoarea TV este extrem de atașată de Filip, căruia îi asigură toată grija și dragostea de care acesta are nevoie, deși nu este deloc ușor din cauza faptului că Filip este o persoană cu dizabilități, care în urma unei afecțiuni pe care a suferit-o când era mic, a rămas cu incapacitatea de a vorbi coerent și de a se descurca asemenea unui om normal.

Cu toate acestea, prezentatoarea TV și soțul său au încercat de-a lungul timpului să îi asigure lui Filip tratamentul de care are nevoie și să îl integreze în diferite activități, astfel încât să se dezvolte într-un mediu armonios.

Chiar dacă ei au făcut tot posibilul, se pare că de-a lungul timpului s-au lovit de numeroase nereguli are statului român, care nu pune la dispoziție un loc special unde persoanele cu dizabilități să se dezvolte într-un mediu armonios, să socializeze și să se integreze în societate.

Cristina Șișcanu condamnă statul românesc pentru ignoranța față de persoanele cu dizabilități

Citește și: „Am trecut prin niște emoții...Deci m-au trecut toate apele. Asta e când ai capul plin. De ce e viața asta atât de agitată? Aștept pensia!” Cristina Șișcanu a trecut printr-un moment de panică!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cristina Șișcanu condamnă statul românesc pentru ignoranța față de persoanele cu dizabilități
Cristina Șișcanu și Filip [Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Considerați că aveți dreptul să ne judecați. Așa de specialiști sunteți unii dintre voi în a arunca cu noroi.” De ce Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu nu l-au luat pe Filip cu ei în vacanță

De-a lungul timpului, Mădălin Ionescu și soția sa au încercat să găsească un astfel de loc pentru Filip, dar totul s-a întâmplat în zadar.

Sătulă de aceste nereguli, Cristina Șișcanu a reacționat dur în mediul online, acolo unde și-a spus of-ul cu privire la tot ceea ce se întâmplă în societatea noastră, condamnând autoritățile pentru ignoranța pe care o au față de persoanele cu dizabilități.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„M-a luat furia pe, era să zic țara asta, dar nu țara este de vină, conducătorii aceștia care s-au perindat de-a lungul anilor și nu au făcut absolut nimic. Sunt extrem de furioasă pe faptul că nu există un centru pentru persoanele cu dizabilități, pentru copii cu dizabilități, pentru adulți cu dizabilități, unde să meargă, să socializeze, să învețe lucruri. Statele civilizate au o groază de astfel de centre.

La noi nu există unu, nici măcar privat nu există la noi în România. Măcar să zici că te duci și plătești. Nu ai unde! Sunt doar niște încercări din astea, care arată nu cum trebuie. Îmi vine să plâng și să urlu pentru că nu știu cum putem schimba așa ceva. Noi îl avem pe Filip, care face 20 de ani în decembrie. El a fost la școală, a făcut 10 ani într-o clasă specială la o școală.
Apoi ce face un astfel de tânăr? Ce face? Exista o opțiune, un fel de școală profesională. A fost Mădălin, arăta horror, niște condiții groaznice. Am renunțat la idee și de atunci Filip stă acasă, mai face niște activități acasă. Și așa este foarte greu cu persoanele speciale. Filip are niște tabieturi, care sunt foarte înrădăcinate în comportamentul lui. Este foarte greu să îl convingi să facă lucruri noi. Și așa este greu, dar atunci când nu ai mijloace la dispoziție sau locuri, unde ar putea să meargă, Filip, de exemplu, sau alții ca el, unde să meargă, să socializeze sau să facă lucruri pe care poate să le facă, să învețe lucruri noi, să își construiască o meserie astfel încât să poată să câștige niște bani ușor-ușor. Nu există, oameni buni, în România! Numai prin această situație îți dai seama în ce țară trăim și ce oameni ne conduc și ne-au condus. Niciodată nu a existat ceva solid, ceva ca lumea făcut pentru persoanele cu dizabilități
.”, a spus Cristina Șișcanu pe pagina sa de Facebook.

Cristina Șișcanu condamnă statul românesc pentru ignoranța față de persoanele cu dizabilități
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, alături de Filip și Petra [Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

„Una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac este să treacă pe lângă sufletul pereche și să nu aștepte.” Dana Budeanu, mărturisiri emoționante despre sacrificiile făcute din dragoste

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies