Inghetata de cirese se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Înghețată de cireșe.
Rețetă de Înghețată de cireșe
Rețeta delicioasă de Înghețată de cireșe, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Înghețată de cireșe este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - o ora
Rețeta de Înghețată de cireșe este pentru 4 persoane
Ingrediente – Înghețată de cireșe
- 500 g de cireșe proaspete
- 50 ml de zeamă de lămâie
- 70 ml de lichior de cireșe, opțional
- 150 g de zahăr gelifiant
- 450 g de lapte condensat
- 550 g de frișcă bătută
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare - Înghețată de cireșe
- în primul și în primul rând, pe ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de înghețată de cireșe, este să începeți prin a pregătit cireșele noastre. Așadar, vom începe prin a spăla foarte bine cireșele sub un jet rece de apă, pentru ca ulterior de la acesta să scoatem sâmburii, și să le așezăm într-o altă dimensiune mai mare.
- În bolul în care vom așeza cireșele noastre, vom adăuga și zeama de lămâie, lichiorul de cireșe, dar și zahărul gelifiant, ingrediente pe care le vom amesteca pe toate împreună, pentru ca ulterior să
- Așteptăm să se răcească, iar imediat apoi, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. În acest an vom adăuga frișcă bătută, la care vom adăuga și laptele condensat iar cu ajutorul unui mixer vom omogeniza ingredientele. Astfel încât, odată ce piureul nostru de cireșe s-a răcit, îl vom incorpora cu ajutorul unei spatule, cu frișca noastră și cu laptele condensat din bol. Bineînțeles că se poate folosi și blenderul, însă cu ajutorul unei spatule vor mai rămâne și bucățele din cireșe, iar mixerul le sfărâmă.
- În cele din urmă, înghețata noastră de cireșe se va transfera într-o caserolă, astfel încât aceasta fie de plastic fie de sticlă, se va nivela foarte frumos cu ajutorul unei spatule și se va acoperi cu folie alimentară pentru a fi introdusă în congelator pentru a doua zi, fiind potrivită de consumat.
- După acest interval de timp, vom scoate caserola din congelator, iar rețeta de astăzi este gata servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Clătite cu spanac. O gustare delicioasă și sănătoasă, care poate fi savurată de toată lumea!