Înghețata de vanilie se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Înghețată de vanilie.
Rețetă de Înghețată de vanilie
Rețeta delicioasă de Înghețată de vanilie, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Înghețată de vanilie este de 20 de minute
Timp de preparare - 20 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - 40 de minute
Rețeta de Înghețată de vanilie este pentru 4 persoane
Ingrediente – Înghețată de vanilie
- 300 ml frișcă naturală
- 300 ml lapte, la temperatura camerei
- 5 gălbenușuri de ou, la temperatura camerei
- 200 g zahar tos
- o păstaie de vanilie
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 X, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- Inghețată de vanilie
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de înghețată de vanilie, este prin a începe cu baza din ouă. Așadar, începem prin a aduce un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga păstaia de vanilie, pe care am tăiat-o în 2, pe lung, pentru a-i scoate semințele.
- Separat, într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga și gălbenușurile de ou, la temperatura camerei, pe care le vom bate cu zahărul până vom obține o spumă. Atenție însă! De menționat este faptul că, dacă veți alege să puneți doar 100 g de zahăr, în loc de 150 sau 200 g, înghețata va crea cristale de gheață.
- Între timp gălbenușurile se bat cu zahărul până formează o spumă și apoi la rotația cea mai mică a mixerului se adaugă treptat laptele fiert, conținut pe care îl vom pune la fiert pe aburi, până se îngroașă puțin. Peste o oală vom așeza bolul nostru, în care fierbe puțină apă și amestecăm cu un tel. Atenție însă! Nu trebuie să o lăsați mai mult pentru că ouăle se vor coagula! Imediat după ce s-a răcit, se mută în frigider.
- După ce s-a mai răcit, aceasta se va scoate și se mai bate odată cu mixerul.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom bate și frișca naturală, pe care o vom adăuga în bolul în care se află crema de ouă pentru a o încorpora, treptat, cu ajutorul unui tel sau a unei spatule, pentru a se obține compoziția de înghețată care se poate pune în congelator, după ce am pus compoziția într-o cutie de plastic cu capac.
- La 30 de minute o vom scoate pentru a o amesteca, până îngheață de tot, iar după acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Shakshuka. Descoperă pas cu pas rețeta tradițională pentru un deliciu mediteranean autentic!