Înșelăciunea emoțională este la fel cu înșelatul fizic? Anatomia înșelatului!

Înșelatul emoțional în relație
Înșelatul emoțional în relație

Ești de părerea că înșețatul emotional este la fel cu înșelatul fizic? Află din rândurile următoare ce este, de fapt, acest înșelat emotional.

Înșelăciunea emoțională poate fi considerată infidelitate insă depinde cum privește fiecare persoană acest lucru. Infidelitatea din relație este subiectivă și poate avea diferite semnificații pentru fiecare persoană în parte. În timp ce  el are limite chiar și la cele mai mici gesturi, există persoane care închid ochii la diverse comportamente atunci când vine vorba de partenerul său. Trebuie să înțelegeți, însă, că ceea ce vi se pare vouă înșelat, pentru alte persoane ar putea să nu însemne nimic.

Indiferent de caz, este important să definești singur ceea ce consideri că înseamnă pentru tine înșelatul într-o relație și ce limite ești dispus să-ți pui sau să fie încălcate.

Ce este înșelatul emoțional?

Citește și: 7 greșeli de evitat într-o căsătorie. Ce distruge relația de cuplu

Înșelat fizic vs înșelat emoțional
Înșelat fizic vs înșelat emoțional[Sursa foto: freepik]

Citește și: 5 pași esențiali pentru a readuce intimitatea în relația ta

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Trebuie să începem prin a ne gândi ce este înșelatul emoțional și dacă acesta este la fel cu înșelatul fizic. În aceste condiții, următoarea întrebare pe care trebuie să o punem este ce se întâmplă dacă reușim să construim o conexiune intimă puternică cu cineva din afara relației, fără să fie bazată pe conexiune sexuală, ci doar pe emoții transmise. Când vine vorba de energie dintre doi indivizi, ne referim la faptul că cei doi au sau nu personalități similare, iar între ei există o dinamică care funcționează și pot avea încredere de fiecare dată în

persoana respectivă. Chiar dacă nu se întâmplă nimic mai mult între ei, partenerul de viață ar putea vedea acest lucru ca pe o lipsă de încredere în voi, dar și faptul că acordați mai multă încredere și emoții unei persoane din afara relației voastre. Gândiți-vă dacă în afara prietenie pe care o aveți există o conexiune mai puternică, așa că oferiți-vă posibilitatea să vă gândiți dacă petreceți mai mult timp discutând aspecte importante cu acea persoană sau cu partenerul vostru de viață și a cărui sfat contează mai mult pentru voi.

De ce se simte ca o trădare?

Înșelatul emoțional în relație
Înșelatul emoțional în relație[Sursa foto: freepik]

Acest tip de înșelat emoțional este considerat o trădare prin simplul fapt că omul în care tu aveai cea mai mare încredere nu-ți oferă încrederea pe care tu o acorzi înapoi. În momentul în care tu ești dispus să-ți pui sufletul pe tavă în fața celui de lângă tine, dar vezi că lucrurile nu stau și invers, începi să-ți pui anumite semne de întrebare cu privire la ceea ce există, de fapt, între voi. 

Dacă partenerul de viață petrece mai mult timp cu altă persoană decât cu tine, iar pentru el  sfaturile pe care le primește din exterior sunt mai valoroase, atunci poți încerca să rezolvi această situație chiar cu el și să-i explici cum te simți în postura în care ești pusă. Puteți face chiar un pas înapoi, fiind puțin mai introspectivi și reflectând asupra valorilor de bază pe care le aveți, dar și asupra faptului a ce consideri pentru tine că înseamnă infidelitatea și ce limite ați impus împreună la începutul relației.
În momentul în care persoana de lângă  nu vine cu aceeași deschidere asupra voastră, trebuie să vă gândiți la problema care există între voi și cum puteți să rezolvați aceste aspecte importante pentru a nu avea de suferit mai târziu.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Definiți-vă infidelitatea pentru voi înșivă

Înșelat fizic vs înșelat emoțional
Înșelat fizic vs înșelat emoțional[Sursa foto: freepik]

Așa cum am menționat anterior, fiecare persoană vede infidelitatea într-un mod diferit, iar unele persoane sunt dispuse să accepte într-o relație mai mult decât altele. Trebuie, totuși, să vă gândiți că ascunderea adevărului poate duce la pierderea încrederii și distrugerea legături emoționale, iar dacă sunteți pe cale să faceți aceste lucruri, ar trebui să vă gândiți de câteva ori înainte pentru a nu fi prea târziu. Încercat să vă răspundeți la cât mai multe întrebări, iar dacă aveți posibilitatea, puneți aceleași întrebări și partenerului de viață pentru a vedea exact care este viziunea lui cu anumite aspecte importante din viața de familie. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies