Interviu Adina Halas: "Atunci când există o ceartă, eu sunt mai vocală, sunt o furtună într-un pahar cu apă. Îmi trece repede." EXCLUSIV

Interviu Adina Halas:
Interviu Adina Halas: "Atunci când există o ceartă, eu sunt mai vocală, sunt o furtună într-un pahar cu apă. Îmi trece repede." EXCLUSIV

Într-un interviu pentru Kfetele.ro, Adina Halas a dezvăluit care a fost cel mai greu moment din viața sa, dar și care este secretul căsniciei pe care o are de 13 ani alături de Lucian. Care este rutina ei de frumusețe și ce a însemnat pentru ea Bravo, ai Stil! Celebrities!, sunt doar câteva din întrebările care își găsesc răspunsurile în rândurile de mai jos.

Kfetele: Cum a fost copilăria ta? Atunci când erai mică, te-a afectat divorțul părinților?

Adina Halas: M-a afectat enorm divorțul părinților mei, aveam să realizez lucrul acesta mult mai târziu. Ei au divorțat când eu eram foarte mică și nu l-am avut pe tata lângă mine, în mod constant. Așa erau vremurile atunci, dacă partenerii divorțau, copilul rămânea la mamă. Tata se implica mai puțin, pentru că așa era la momentul respectiv.

Exista un război rece intre părinții care divorțau. La momentul respectiv, a fost de destul de dur pentru mine, pentru că îmi doream ca părinții mei să fie împreună. Eu am tot sperat că vor fi împreună. Ce m-a bucurat a fost faptul că în adolescentă i-am văzut pe ai mei fiind buni prieteni și înțelegându-se și în privința educației mele. Au avut o relație frumoasă așa cum mi-aș fi dorit să o simt când eram eu mică și ruptura era proaspătă între ei.
A fost foarte dur pentru mine, pentru că eu am resimțit, copil fiind, trauma de abandon. Așa am perceput eu lucrurile, având în vedere că îl vedeam pe tata foarte rar. În momentul în care noi am început să ne spunem lucruri, să ne deschidem unul față de celălalt, eu eram destul de mare și trauma aceea era la mine, având-o înrădăcinată și își vărsa veninul în relațiile mele cu partenerii pe care i-am avut.
Acum este un lucru despre care vorbim cu ușurință în zilele noastre, pentru că atunci când te întâlnești cu un partener și sunt niște traume nerezolvate și tu nu ești atât de evoluat să privești lucrurile într-un mod normal, ai tendința să exagerezi pentru că, de fapt, țipă din tine lucrurile care te-au făcut să suferi. Ulterior, tata și cu mine ne-am apropriat foarte mult, am discutat foarte mult, însă este adevărat că am avut aceste traume pe care le-am depășit.
Probabil, într-un fel sau altul, o să le duc cu mine toată viață. Nu sunt în niciun caz o victimă și nu mă victimizez, este pur informațional. Poate îi ajută și pe alții care trec prin lucruri de genul acesta, să înțeleagă că atunci când lucrurile nu merg bine în viața lor, dintr-un anumit punct de vedere, ar trebui să facă o introspectie și să lucreze la ei, cu ce este de lucrat.
Pe mine m-a ajutat faptul că am fost deschisă și mi-am dorit să evoluez. M-am luat frumos de mânuță și m-am dus la psiholog, pentru că nu înțelegeam de ce aveam anumite anxietăți. Eu sunt o persoană deschisă, pozitivă, nu sunt vreo “drama queen”. Mă simțeam cumva limitată de anxietăți și nu puteam să pun degetul pe rădăcină. “De unde pornește asta? De ce am anxietatea asta?”, iar
ulterior, cu un psiholog foarte bun am reușit să înțeleg. Consider că toate lucrurile acestea, pentru că noi cu toții avem diverse traume și povesti, asta este clar, m-au ajutat să devin o persoană mai puternică, să îmi doresc să fiu o persoană mai bună, să evoluez, să îmi văd în fată greșelile, să le recunosc și să nu le mai perpetuez, poate în alte relații sau alte circumstanțe. Consider că există și partea bună a acestor lucruri, pentru că eu am evoluat foarte mult ca om, care a făcut această introspecție.

Kfetele: În aprilie l-ai pierdut pe tatăl tău. Ai publicat pe Instagram o poză din ziua nunții. Cum ai trecut peste acest moment?

Citește și: Carmen Fit a făcut topul celor 3 greșeli majore pe care le fac femeile în procesul de slăbire. "Ele slăbesc pe moment, dar după ce încep să mănânce normal, pun dublu înapoi!" EXCLUSIV

Adina Halas alături de tatăl său, in ziua nuntii[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Interviu Raluca Bădulescu: "Eu am avut întotdeauna perioade în care am slăbit și m-am îngrășat, este povestea vieții mele." EXCLUSIV

Adina Halas: Tatăl meu ne-a părăsit în urmă cu câteva luni. În poza aceea mă ducea la altar, iar în stânga pozei, nu se vede, este o parte din mama mea care îmi aranja rochia. Ei deveniseră foarte buni prieteni și au funcționat, dar de la un moment dat încolo… Este una dintre pozele mele preferate. Tata a fost extraordinar de mândru când m-a condus la altar. A avut multe momente în care mi-a spus că este mândru de mine și au fost și multe momente, în timp ce el trăia, când prieteni de-ai lui îmi spuneau cât de mândru este tata de mine. Dincolo de mândria părintelui că a intrat copilul la facultate, la un liceu bun, toate reușitele din zona educațională… Tata mi-a spus că este foarte fericit pentru că eu am o familie foarte frumoasă. M-a impresionat pentru că eu cred că el, cumva… a avut frica omului care nu a avut o familie constant. A divorțat de mama, a avut altă relație, s-a recăsătorit cu mama surorii mele, apoi ulterior a divorțat. Cred că și-ar fi dorit pentru noi, fetele lui, să vadă că noi nu avem astfel de probleme în viață, de drame și sincope. Era fericit din punctul ăsta de vedere în ceea ce mă privește. Se simțea liniștit. Așa mi-a spus de nenumărate ori și pentru mine asta a fost balsam. Am avut cu tata multe discuții, așa cum poate nu am avut în copilărie și adolescență. Iată că la vârsta asta de adulți, ne-am spus tot ce era de spus. Tata era genul de om pe care-l iubea toată lumea. Sufletul petrecerii, săritor, nu aveai cum să nu-l iubești! Avea un șarm nativ, un lipici la oameni, cum eu nu am mai întâlnit așa ceva, dar cred că asta este ceva cu care te naști, acest magnetism.

Kfetele: Dacă ai da timpul înapoi şi te-ai întoarce la copilărie, care este preparatul culinar care îţi aduce aminte de acea perioadă? 

Adina Halas[Sursa foto: Instagram]

Adina Halas:  Eu i-am avut aproape toată viața lor pe bunicii din partea mamei. M-au adorat! Bunicul meu era figura paternă, de când m-am născut. Bunica mea s-a dus și ea. Au venit unul după altul, aceste șocuri, când încă nu mă gândeam că tata nu va mai fi. Așa s-a întâmplat. Două dintre cele mai importante persoane din viața mea, s-au dus. Eu nu am făcut niciodată diferență intre mama și bunica mea. Copilăria s-a desfășurat foarte mult în vacante, în afară de săptămâna la mare și la munte, când mergeam cu mama. Mă ducea prin tară, cum era pe vremea aia, cum erau toți din generația mea. În rest, vacantele erau la bunici, la Nehoiu, cel pitoresc din județul Buzău. Am crescut printre livezi împreună cu toți copiii de acolo. Eu îmi culegeam zmeura din curte și roșiile. Nu exista termenul de bio. Imi aduc aminte de prăjiturile făcute în casă. Mama, când eram în București, făcea un fel de concurs cu bunica mea, pentru că amândouă au fost la înălțime cu gătitul. Întotdeauna am fost înnebunită după roșiile cu brânză, roșiile alea romanești cu telemeaua de oaie. Nimic nu bate asta! Și astăzi, ne putem comanda orice de oriunde, dacă ar fi să aleg din toate preparatele din lume, eu mă îndrept prima oară către farfuria cu roșii și telemea de oaie. Primul impuls ăsta este! Eram înnebunită după salata de vinete și pandișpanul cu vișine.

Kfetele: Îţi place să petreci timp în bucătărie? Ce fel de mâncare îţi place să găteşti mai des?

Adina Halas: Nu apuc să îmi petrec timpul în bucătărie pe cât mi-aș dori eu. Îmi place să gătesc, pentru s-a lipit de mine partea asta. Atunci când am timp să fac lucrul asta, îl fac cu mare drag. Îmi place să-l surprind pe fiul meu cu acest pandișpan de care spuneam mai devreme. Să îi fac pastele lui preferate cu creveți. Sunt genul de femeie care atunci când gătește își pune muzică, îmi place să am totul aranjat, să fie ordine. Nu gătesc dezordonat și ofticată că trebuie să fiu în bucătărie. Gătesc cu drag și îmi place la nebunie! Consider și că totul are energie și contează să gătești cu o energie bună mâncarea. Tu asta vei transmite celor care vor mânca din preparatele tale.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Kfetele: În relația cu fiul tău, Serghei, ești o mamă autoritară sau permisivă?

Adina Halas: Cred că sunt pe la mijloc și îmi fac mari procese de conștiință atunci când îl cert și nu o fac așa cum scrie în cărțile de parenting. Și când mă gândesc că am citit atâtea cărți de parenting și nu mă ajuta la nimic,  și am toate aceste dileme și furtuni interioare pe care le are orice părinte, care își dorește să fie un părinte bun. Uneori realizez că nu ai cum să fii un părinte perfect. Sunt un părinte strict din anumite puncte de vedere. Astea sunt cele care au legătură cu scoală, cu dezvoltarea lui. Dacă are teme de vacantă vreau să și le facă și nu pentru că vreau să dea bine la scoală, ci pentru că și eu consider că este nevoie ca el să nu uite informațiile pe care le-a învățat în anul care a trecut. Atunci i-ar fi foarte greu să se readapteze. Nu o să fiu niciodată părintele care o să fie de acord cu teme de vacanțe și cu lipsa distracției. Nu, încerc să împart și varza și capra. Țin la el să facă sport, pentru ca asta, să îi devină a doua natură. Este foarte obișnuit să facă un tip de antrenament, pentru că face echitație sau judo. Vreau să aibă ideea asta de sport continuu la el în minte, ca atunci când va fi mare să i se pară normal, că trebuie să meargă la 2- 3 antrenamente pe săptămână. Asta face și acum. Merge la judo toamna, iarna… primăvara merge la echitație. El are 2 -3 antrenamente pe lună, în afara orelor de scoală. Și atunci pe moment, poate chiar par dură, pentru că nu accept încă 5 minute peste cele negociate. Țin să aibă un program de somn. Negociez foarte mult, dar nu mă mut de la ceea ce înseamnă alimentația lui și somnul. Consider că asta nu mă face un părinte rău, dar mă face un părinte uneori, destul de autoritar. Nu-mi doresc să se dezvolte având impresia că totul i se cuvine,  și de a nu avea ambiția de a obține sau a nu face nimic pentru că are totul de-a gata! Încerc să fiu un părinte echilibrat.

Kfetele: Care a fost cel mai greu moment pentru tine ca mamă, în ceea ce-l privește pe Serghei?

Adina Halas: Cel mai greu moment a fost când Serghei a fost bolnav. A avut o pneumonie cu pleurezie. Chiar m-a impresionat foarte mult ce a pățit Mihai Morar cu fetița lui, acum un an, pentru că exact asta am pățit și noi. Lucru care s-a repetat și la șapte ani. Am avut cele mai negre stări din toată existenta mea si atunci când este copilul bolnav, nu mai contează nimic. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu că acele momente au fost depășite, nu are sechele, nu s-a întâmplat nimic grav ulterior. La momentul respectiv era o treabă foarte serioasă, care nu știai cum evoluează. Atunci a fost cel mai greu moment. În rest, nu aș putea să spun că au fost momente grele, în afara problemelor de boală a copilului.

Kfetele: Ai trecut de pragul varstei de 40 de ani. Cum te menții? Cât de atentă ești cu nutriția și sportul?

Adina Halas[Sursa foto: Instagram]

Adina Halas: Din momentul în care am făcut 30 de ani, a început să îmi placă din ce în ce mai mult de mine. De aici începe o poveste în care îmi conștientizez evoluția pe toate planurile. Am o putere mult mai mare de a lucra la mine pe toate planurile. Eu mi-am descoperit după naștere, tiroida Hashimoto și automat, m-am întrebat ce face acestă afecțiune. Nu este gravă la mine, dar există acolo, pentru că sufăr de unele simptome. Sunt bine ținute sub control, dar este bine cunoscut că vorbim de hipotiroidie pe fondul ăsta autoimun. Este mult mai greu să slăbești și te îngrași mult mai repede. Din punctul acesta de vedere este mai dificil să mă mențin sau să slăbesc, trebuie să fac niște eforturi suplimentare. Ideea este că s-au adunat mai mulți ani de viață sănătoasă, de a învața lucrurile benefice pentru sănătatea mea pe termen lung. În primul rand, prioritizez somnul. Am înțeles că trebuie să mă mențin în echilibru și dacă o să mă mențin în echilibru și nu mănânc carbohidrați, ar trebui să am un somn de calitate. Trebuie să prioritizez proteinele pentru a nu mă arunca în prima tavă cu gogoși. Trebuie să dorm acele 7 ore și jumătate – 8 ore, am grijă să mă hidratez corespunzător, fie că este vară sau iarnă. Beau apă atât cât este necesar pentru înălțimea și greutatea mea. Acum am învățat că trebuie să prioritizez antrenamentele de timp funcțional. Acum stiu că este benefic pentru mine, având 40 plus, să îmi păstrez masa musculară, chiar să încerc s-o cresc. Sunt mult mai atentă la ora la care mănânc. Dacă țin fasting mănânc într-o fereastră de 8 ore, uneori o restrâng la 6 ore, o zi sau două pe săptămână. Acum câțiva ani, dacă voiam să slăbesc, tăiam tot ce se poate. Dacă acum vreau să slăbesc, trebuie să mă hrănesc deștept. Acum câțiva ani am ținut post doar cu apă, timp de 10 zile. Aveam nevoie să mă deblochez, pentru că eram într-un blocaj cu dieta, antrenamentele, tot. A fost o poveste personală. Acum nu aș mai face acest fasting cu apă, pentru că am înțeles că trebuie să il armonizez cu profilul meu hormonal. Cumva sunt mult mai atentă și informată.

Kfetele: Care este rutina ta de îngrijire pentru ten, indiferent că vorbim despre dimineață sau seară?

Adina Halas[Sursa foto: Instagram]

Adina Halas: Fac destul de multe lucruri, dar le fac de foarte mult timp și am o constantă. În primul rand, beau apă pentru că este foarte importantă hidratarea și am observat lucrul acesta. Apoi iau suplimente și am grijă la ceea ce mănânc, pentru că are legătură și cu calitatea tenului. Am scos zaharul din alimentație, fac doar anumite abateri în vacantă sau la ziua cuiva. În rest, zahărul nu face parte din alimentația mea și folosesc produse care mi-au fost recomandate de medici dermatologi. Sunt ușor diferite atunci când este sezonul rece sau cald. Rutina mea de îngrijire înseamnă o exfoliere o dată pe săptămână, la 10 zile, urmată de o mască hidratantă și un ser. Apoi aplic o cremă de fată și alta pentru ochi. Ultima, este o cremă cu factor de protecție 50, pe față, gât și decolteu.

Kfetele: Descrie-mi puțin stilul tău vestimentar.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Adina Halas: Este greu pentru că nu îmi place să mă limitez la o singură poveste. Consider că fațetele personalității mele sunt de multe feluri și exprimările vestimentare sunt diferite. Nu aș renunța niciodată la o geacă de piele super versatilă, de bună calitate. Mi se pare esențială în garderoba unei femei. O rochie neagră mulată, midi, care să urmărească linia corpului, mi se pare o alegere extraordinară oricând. Cred că am un stil în zona de tomboy with a twist, cred că asta este zona care pe mine mă definește cel mai bine. Acolo mă simt cel mai bine.

Kfetele: Ce impact a avut asupra ta, emisiunea Bravo, ai stil! Celebrieties de la Kanal D?

Adina Halas la Bravo, ai stil! Celebrities![Sursa foto: Instagram]

Adina Halas: A avut un impact foarte mare pentru că mi-a dat curajul să port la evenimente, în public, lucruri pe care aș fi vrut să le port, doar că imi doream mai bine să fiu safe. Acum, am înțeles foarte clar că dacă eu simt o anumită ținută și îmi place un anume stil, ar trebui să am încredere în instinctul meu și să nu mă îmbrac într-o “rochițeică”, vorba lui Maurice Munteanu, pentru că așa am învățat toate că ar trebui să facem. Mi-a dat mult mai mult curaj, să fiu eu. După Bravo, ai stil! Celebrieties am devenit mult mai relaxată. Și a mai avut un impact. Eu am 43 de ani. Atunci când am apărut la emisiune, eram o femeie de  40 de ani plus. Mi-au scris foarte multe femei, pentru că au văzut o reprezentantă a acestei vârste. Nu mă așteptam! Au apreciat curajul. Le-am dat și lor curajul să fie mult mai deschise din punctul acesta de vedere. Există un public tânăr care urmărește Bravo, ai stil! Foarte multă lume din publicul tânăr, nu mă știa, nu mă cunoșteau de când am intrat eu in televiziune. M-au cunoscut acum, alții m-au redescoperit! Mi-a plăcut foarte mult valul acesta de simpatie, din partea publicului tânăr, în fata căruia am avut ocazia să mă prezint. Sunt în media de atâția ani, și ei m-au acceptat și a fost foarte drăguț, consider că ăsta este realul câștig, al oamenilor care vin spre tine.

Kfetele: Lucian este dragostea vieții tale. Cum este relația voastră și cum te sprijină? Ce ai învățat tu în cei 13 ani de căsnicie?

Adina Halas si Lucian[Sursa foto: Instagram]

Adina Halas: Am învățat amândoi să tratam lucrurile cu maturitate. Atunci când există o ceartă, eu sunt mai vocală, sunt o furtună într-un pahar cu apă. Îmi trece repede. Se întâmplă rar lucrurile astea între noi, dar atunci când se întâmplă, eu sunt aia vocală, iar Lucian are înțelepciunea de a face un pas înapoi. El preferă să discute cu mine după ce trece momentul. Mi se pare un lucru bun și asta am învățat de la el.

“Știi ceva? Hai să luam o pauză și vorbim apoi!” Tratam momentele cu maturitate și nu există încrâncenare. Noi nu avem chestia asta să nu vorbim câteva zile. Ne certam și în următoarea jumătate de oră, unul dintre noi zice: “Hai să mâncam! Hai să luam copilul!” și momentul de ceartă se stinge de la sine. După ce se stinge conflictul, unul dintre noi pornește discuția. Atunci iți este ușor să discuți. Nu luam totul în dramă și în tragic. Noi am escaladat conflictele, pentru noi suntem și complementari. A ajutat foarte mult când eu eram “latino”, el să nu dea curs. Eu sunt “latino”, daca mă lași, ce-aș fi... (râde) Dar uite că nu am cu cine! Aș vrea și eu să fac o salsa, dar nu prea am cu cine... și atunci, am învățat și eu să gândesc cu maturitate. Noi funcționam foarte bine, dincolo de fluturași, de faptul că Dumnezeu l-a adus în viața mea. Au fost foarte multe semne că asta este calea, el este alesul, ne-am îndrăgostit fulgerător unul de celalalt. Iată că anul ăsta se fac 13 ani de când suntem împreună, cu siguranță, nu suntem cuplul perfect,  dar suntem cuplul perfect – funcțional. Noi ne simțim bine unul cu altul, aș spune că suntem o echipă foarte bună. Ne-a ținut și ne tine, faptul că noi ne gândim unul la celalalt. Sunt lucruri care au devenit reflexe, să te gândești la ce i-ar face celuilalt bine. Daca tu îl poziționezi pe celalalt în sufletul tău pe primele locuri si te preocupă, ai siguranța și încrederea că face aceleași lucruri pentru tine, astea sunt lucrurile care țin o relație sau o căsnicie. Respectul, faptul că suntem bine fiecare cu familia celuilalt, că suntem în acord. Daca nu suntem în acord, unul dintre noi cedează. Și dacă cedează, este totul cu argumentație. Poate uneori s-a întâmplat ca el să cedeze și eu să vin fără urmă de orgoliu, să spun: “Ai avut dreptate!”. (râde) Toate lucrurile astea, dincolo de fluturași. Este foarte importată atracția și s-o păstrezi!

Kfetele: Ce nu ai ierta în relația de cuplu?

Adina Halas: Este foarte greu de răspuns la întrebare pentru că este ușor să spui că poți să treci peste orice. Chiar dacă ai încerca să treci peste, tu ca femeie, tot te-ar macina si te-ar distruge. Îmi e greu să il pun pe Lucian în postura asta, dar să zicem, nu aș accepta niciodată lipsa de respect și violența. Să îmi dea vreo palmă vreodată sau să vorbească ceva urât de familia mea. Bine, dacă ar fi să aleagă familia mea, pe unul dintre noi doi, l-ar alege pe el, în mod clar! (râde) Ei îl iubesc foarte mult și eu sunt apropiată de socrii mei și atunci, de asta zic că îmi este destul de greu. Nu aș suporta violența! Nu există această opțiune, asta este clar! În ceea ce privește înșelatul, asta este o chestie peste care, teoretic, nimeni nu ar trece, dar practic, până nu ești în situația aia, este foarte greu de spus. În teorie, nu aș accepta asta și mi-ar fi greu să trec peste. Mai ales să mă gândesc că aș putea avea o relație normală, care să nu fie măcinată în timp. Nu pot să fiu precisă, dar teoretic, violența, lipsa de respect și înșelatul. În primul rând ar fi violenta, pentru că ar fi șocul foarte mare. Vorbim despre integritate fizică, emoțională, mi se pare cea mai gravă poveste. Știi cum este? Daca te-a înșelat, aia este! Se termină povestea, fiecare merge pe drumul lui. Dar, atunci când tu ai încredere în bărbatul de lângă tine și el iți face ceva de genul acesta, pe tine te-a distrus și după ce termini relația. Iți distruge încrederea în oameni si te pune in incapacitatea de a mai avea legături totale cu cineva.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi pentru femei, oferite de celebrități.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Sibel Taşçıoğlu, actrita din serialul „O dragoste”, vizitează România pentru un motiv surprinzător

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies