Îți dorești o pisicuță? Ce trebuie să faci înainte de a o aduce la ea acasă

lucruri de facut pisica acasa
Lucruri de făcut înainte să aduci pisica acasă

În ultima perioadă, tot mai multe familii decid să își umple viața de fericire, cu ajutorul unui animal de companie. La noi în țară, majoritatea persoanelor aleg pisicile, deoarece sunt mai ușor de crescut, dar sunt și jucăușe și frumoase.

Descoperă în rândurile de mai jos sfaturi cu privire la îngrijirea unei pisici, dar și declarațiile Corinei Fierbințeanu, fondatorul unei asociații de adopție de animale.

Un animaluț este un angajament pe termen lung

ce sa faci inainte sa iti iei pisica
Ce să faci înainte să îți iei pisică[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Descoperă puterea zațului de cafea! Trucuri uimitoare pentru a curăța vasele murdare fără efort

De cele mai multe ori, copiii sunt dornici să aibă un casă un animal de companie.

După ce părinții acceptă, există cazuri în care nimeni nu se mai îngrijește de animăluț. Mai mult, unii descoperă că nu au timpul suficient să se ocupe de acesta, sau resursele financiare necesare pentru a îi oferi un trai bun. De aceea, este important să fii responsabil înainte să îți iei un animăluț, fiindcă acesta vine la pachet cu o serie de reguli pe care trebuie să le respecți. O pisică nu are nevoie doar de atenția ta, ci și de alimentația adecvată, vizite periodice la medicul veterinar, dar și un spațiu optim pentru a se simți bine.
În special în primul an de viață, animăluțele au nevoie de mai multe tipuri de vaccin, pentru a își menține sănătatea.

jucarii pisica
Jucării pentru pisică[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

După ce ai reflectat cu privire la această decizie, poți opta fie pentru adopție, fie pentru achiziționarea unei pisici de rasă, din centre specializate.

Ce trebuie sa faci înainte de a aduce o pisică la ea acasă

tot ce trebuie sa stii despre pisica
Tot ce trebuie să știi despre pisică[Sursa foto: Freepik]

Un animăluț este considerat un membru al familiei. Așa cum fiecare din casă are propriul spațiu și propriile lucruri, și pisicuța are nevoie de toate aceste aspecte. Înainte să o aduci acasă, asigură-te că are spațiul necesar de desfășurare, deoarece pisicile sunt animale exploratoare. Pentru a fii sigur că aceasta va avea locul ei, achiziționează un pătuț special pentru aceasta.

De asemenea, litiera și nisipul sunt obiectele indispensabile pentru stăpânii de pisici, de care ai nevoie. Fie că o adopți sau că o cumperi dintr-un loc specializat, asigură-te că drumul până acasă este în siguranță și nu îi creează panică. Cu siguranță vei avea nevoie de o cușcă specială de transportat pisici, care îți va fi utilă și pe viitor, pentru vizitele la medic sau plecările în diverse destinații. Pe parcurs, poți achiziționa diverse jucării sau chiar un ansamblu de joacă, unde pisica ta să își petreacă timpul jucându-se.
De asemenea, asigură-te că îi faci deparazitarea, indiferent de locul de unde ai luat-o.

În mod cert, atunci când va schimba mediul, pisica nu se va simți în siguranță și va deveni foarte sensibilă. Este important de înțeles că aceasta trece printr-o perioadă dificilă și trebuie să fie lăsată să descopere întreaga casă.

Adopția unei pisici

ce trebuie sa stii inainte sa iti iei pisica
Ce trebuie să știi înainte să îți iei pisică[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: 5 recomandări de lectură pentru zilele însorite de vară

Adopția reprezintă un gest admirabil, de care o mulțime de animăluțe au nevoie. Atunci când adoptăm o pisică, trebuie să fim conștienți că are nevoie de o viață mai bună. Din nefericire, există și cazuri în care oamenii aduc animăluțele înapoi în centrul de adopție, din cauza faptului că nu pot avea grijă de ele.

Specialistul a explicat că există anumite proceduri când vine vorba de adopție și această situație vine la pachet cu câteva reguli. Sterilizarea reprezintă un pas esențial pentru sănătatea pisicilor, indiferent dacă vorbim de femelă sau de. mascul. Această intervenție chirurgicală se face de obicei printr-o mică incizie în partea stângă, implicând îndepărtarea ovarelor și a uterului, în cazul psicilor. Această operație are ca scop imposibilitatea pisicilor de a se reproduce și este o procedură extrem de benefică pentru acestea.

„Stăpânii au obligativitatea de a îi steriliza la vârsta necesară: femelele începând cu vârsta de 6 luni, iar masculii de la 10 luni. Dacă trece de un an de zile de la data contractului, nu mai intervenim atât de des, ci după 4-5 luni.”, a povestit fondatorul asociației de adopție.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Ce înseamnă când visezi că te măriți? E timpul să înveți din propriile greșeli

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies