Iubirea este esențială pentru sănatate. Înțelegerea profundă a legăturii dintre iubire și sănătatea ta

Iubirea este esențială pentru sănatate. Înțelegerea profundă a legăturii dintre iubire și sănătatea ta
Iubirea este esențială pentru sănatate. Înțelegerea profundă a legăturii dintre iubire și sănătatea ta

Sănătatea unei persoane are legătură cu o mulțime de aspecte din viața acestuia, printre care alimentație, somn, sport, chiar și relațiile interpersonale. Sănătatea organismului este în strânsă legătură cu sănătatea mintală și emoțională.

Pentru a duce o viață cât mai armonioasă și lipsită de probleme de sănătate, relațiile pozitive și iubirea sunt esențiale. În cadrul unei emisiuni, doctorul cardiolog Cezar, a explicat ce trebuie să facem pentru a avea o viață cât mai bună.

Importanța iubirii pentru fiecare om

Citește și: Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații

importanta iubirii in viata omului
Importanța iubirii în viața omului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: 3 Sfaturi pentru prima întâlnire. Vei lăsa o impresie de nota 10

În ultima perioadă, tot mai mulți specialiști au accentuat ideea că stresul este nociv pentru organismul nostru și că avem nevoie de o stare de spirit bună, pentru a fi sănătoși. Relațiile pe care le avem contribuie extrem de mult la sănătatea noastră. Spre exemplu, o persoană care se află î ntr-o relație toxică cu partenerul de viață, va fi continuu stresată, supărată.

Această situație va duce către un dezechilibru emoțional și către o sensibilitate mai mare în fața bolilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Iubirea este esențială pentru sănătate. Majoritatea problemelor de sănătate, fie că vorbim de boli cardiovasculare, oncologice, autoimune, sunt cauzate de dezechilibrele emoționale, care cauzează cea mai mare cantitate a stresului.

Dacă încercăm să găsim iubirea, dar fără așteptări nerealiste, ne dobândim sănătatea.”, a povestit doctorul.

Cum ne păstrăm sănătatea fizică prin sănătatea emoțională

importanta iubirii in sanatate
Importanța iubirii în sănătate[Sursa foto: Freepik]

Acțiunile noastre din fiecare zi ne dictează modul în care ne simțim. De aceea, este esențial să evităm neînțelegerile, certurile și situațiile conflictuale. Este important să știm cum să menținem o relație sănătoasă, pentru ca starea noastră de spirit să fie una cât se poate de bună.

Este esențial să eliminăm, pe cât se poate interacțiunile care ne fac rău și să ne înconjurăm de oameni cu care ne simțim bine. Comunicarea joacă un rol foarte important în orice fel de relație. Așadar, un compliment, o încurajare, un sfat reprezintă comportamente ce pot contribui la armonia dintre două persoane. Iubirea ne poate ajuta să trecem cu o mai mare ușurință prin situații dificile și este important ca fiecare persoană să își găsească jumătatea, cu care să formeze o relație construită pe bunăstare, compasiune și dragoste.
Studiile arată că cei ce trec prin diverse traume, sau care nu au parte de prea multă iubire, au mai mari șanse de a dezvolta diverse boli și probleme, față de oamenii ce duc o viață pozitivă, în care împărtășesc și primesc o doză mai mare de iubire.

Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă

sanatatea emotionala
Cât de importantă este sănătatea emoțională[Sursa foto: Freepik]

Sănătatea este dată de echilibru și de cât mai puține excese.

Medicul a explicat că pentru a avea un stil de viață sănătos, trebuie să oferim o mare importanță atât sportului, cât și alimentației, somnului și mișcării.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„Somnul l-aș pune pe primul loc, chiar înaintea nutriției și a exercițiilor fizice, numai că toate se intercalează. Nu poți să ai somn de calitate dacă nu ai nutriție de calitate. Serotonina este un hormon al activării de zi, al fericirii, al buneidispoziții, care se produce în tractul digestiv, deci contează mult ceea ce mâncăm, dar și influența razelor solare. Dacă stăm într-un mediu închis toată ziua și avem și o alimentație nesănătoasă, vom avea un nivel de serotonină scăzut.” , a mărturisit doctorul Cezar.

Stresul zilnic contribuie la dezechilibre, care produc diverse afecțiuni. Viața cotidiană este plină de momente stresante, fie că vorbim de locul de muncă, trafic, educație sau alte situații. De aceea, este esențial ca măcar relațiile pe care le avem cu oamenii apropiați să se bazeze pe armonie, înțelegere și iubire. Hormonii și stresul, problemele emoționale, sunt în strânsă legătură.

„Agitația perturbă melatonina și alți hormoni. Marea problemă globală în momentul de față este dezechilibrarea hormonală, nu problema calorică.”, a povestit medicul specialist.

cat de importanta este iubirea
Cât de importantă este iubirea[Sursa foto: Freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

5 Semne care îți arată că iubitul tău este loial

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies