4 pași pe care să îi faci dacă soțul tău te înșală

ce sa faci daca te inseala sotul
Ce să faci dacă te înșală soțul

Una dintre cele mai comune cauze ale despărțirilor este înșelatul. Din nefericire, multe căsnicii se destramă deoarece apare în relație o a treia persoană. Atunci când partenerul te trădează, ai impresia că totul în jurul tău se distruge, fiindcă trăiești un gol imens în suflet. De aceea, este important să știi cum să reacționezi într-o situație atât de dificilă și delicată.

Descoperă în rândurile de mai jos 4 pași pe care să îi faci dacă tocmai ai aflat că soțul tău te înșală, dar și alte sfaturi prețioase legate de cum poți trece mai ușor peste aceste momente cumplite

Nu acționa impulsiv

Citește și: De ce soțul tău vrea să se despartă de tine. 5 motive profunde care pot deteriora o căsnicie

infidelitate in casnicie
Infidelitatea în căsnicie[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie. 3 tehnici esențiale pentru o relație mai puternică cu partenerul tău de viață

În general, când oamenii află vești atât de șocante, tind să acționeze impulsiv, din cauza supărării prin care trec. Cu toate că multe femei încep să fie extrem de nervoase și chiar apelează la femeia cu care au fost înșelate, acuzând-o, acest comportament poate fi distructiv.

Este esențial să înțelegi că acțiunile și deciziile pe care le iei în momentul în care ești nervoasă, pot fi unele greșite. De aceea, este recomandat ca în momentul în care ai aflat că soțul te înșală, să îți iei câteva momente singură, pentru a înțelege ce s-a întâmplat, dar și pentru a descoperi care sunt emoțiile tale și cum trebuie să le gestionezi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Descoperirea informației juridice în privința separării

sotul m-a inselat
Soțul m-a înșelat[Sursa foto: Freepik]

Există multe căsnicii care nu se destramă, chiar dacă la mijloc a existat infidelitate, rămânând împreună pentru copii. Acest comportament se va dovedi în final a fi negativ pentru cei mici. Chiar dacă oamenilor nu le plac schimbărilor, este esențial să te gândești la faptul că ți s-a neglijat respectul și ai fost trădată.

În momentul în care decizi că vrei să divorțezi, este esențial să fii foarte informată în legătură cu procedurile legale, fie că alegeți să divorțați la notar sau în instanță. Discută cu o persoană avizată pentru a înțelege exact care vor fi urmările, atât în ceea ce privește împărțirea bunurilor, cât și situația copiilor.

Păstrează o comunicare calmă și relaxată

Comunicarea eficientă este cheia tuturor relațiilor și a situațiilor, fie ele și dificile.

Este important să discuți cu partenerul tău despre ceea ce s-a întâmplat, să înțelegi de ce a recurs la un astfel de comportament și să luați o decizie împreună, pentru a vă fi bine amândurora. Cu toate că ești nervoasă și supărată, trebuie să fii capabilă de niște conversații clare și importante, deoarece la mijloc este viitorul tău și sănătatea ta emoțională. Nu vei schimba cu nimic situația dureroasă dacă vei apela la o comunicare deficitară și la un ton ridicat.
De asemenea, îi vei demonstra soțului tău verticalitatea de care dai dovadă, dar și respectul de sine pe care îl ai.

Pregătește-te psihic pentru perioada de după despărțire

ce fac daca m a inselat
Ce fac dacă m-a înșelat[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

O despărțire nu este ușoară deloc și vine la pachet cu multe emoții negative, stări proaste și încercări dificile. Cu toate acestea, în funcție de persoană și de modul cum tratezi lucrurile, drama unui divorț poate fi diminuată. Este esențial să înțelegi și să vizualizezi cum va arăta viața ta de acum înainte, dar și ce trebuie să faci pentru a te mobiliza, astfel încât să reușești să te descurci pe cont propriu. Înconjoară-te de persoane care îți înțeleg stările și care te fac să te simți mai bine și cel mai important este să începi să te dezvolți tu ca persoană, din toate punctele de vedere. Așadar, găsește câteva activități care să te țină ocupată de la gândurile nagative, dar și care să îți aducă împlinire. Este esențial ca după ceva timp să vezi efectele pozitive pe care aceste activități le-au avut asupra ta, fie că vorbim de un sport sau un curs de dezvoltare personală.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum „să te cerți” într-un mod sănătos. 7 lucruri care te vor ajuta să diminuezi conflictele

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies