Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații

Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații
Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații

Află din rândurile următoare cum poți să îți dai seama că te sabotezi în relații.

O relație sănătoasă se construiește în timp, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, ambii parteneri trebuie să contribuie la bunăstarea sa. Cu toate acestea, de multe ori, intervin în cadrul relației o mulțime de factori și comportament contradictorii cu binele său. În astfel de situații, este important să conștientizăm ceea ce se întâmplă și să acționăm în consecință.

De asemenea, este important de precizat faptul că persoanele care au tendința de a se autosabota, adesea evită lucrurile necesare pentru a face progrese în relația lor.

De aceea, trebuie identificat un astfel de comportament, conștientizat și acționat în consecință pentru a putea fi remediat.

Descoperă din rândurile următoare ce este mai exact autosabotarea și cum se manifestă ea în relația de cuplu.

Ce este autosabotarea, de fapt

Citește și: 4 pași pe care să îi faci dacă soțul tău te înșală

Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații
Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum „să te cerți” într-un mod sănătos. 7 lucruri care te vor ajuta să diminuezi conflictele

Autosabotarea este un proces complex, care se manifestă prin acțiuni contradictorii dorințelor tale. Mai exact, atunci când vine vorba de relația de cuplu, îți dorești să păstrezi armonia și liniștea și să ai parte de multă iubire și afecțiune, dar de fapt, tu ajungi să faci acțiuni contradictorii acestei dorințe.

De asemenea, este foarte important de precizat faptul că autosabotarea se poate manifesta în multe situații și contexte, fie că vorbim despre relația de la locul de muncă, cea cu familia, prietenii sau cu partenerul de viață. Adesea, vorbim despre un comportament inconștient, care poate provoca multă durere, frustrare și confuzie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

De aceea, este esențial să ne dăm seama de el cât mai curând și să îndreptăm acest comportament pentru a nu ne afecta pe toate planurile.

Experiențele neplăcute ale trecutului

Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații
Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații[Sursa foto: freepik]

Atunci când vine vorba de autosabotare, acest comportament poate fi influențat în mare parte de experiențele neplăcute ale trecutului. Mai exact, avem tendința de a aspira către lucruri cunoscute, confortabile pentru noi, pe care le știm, chiar dacă acestea ne-ar putea face rău.

Astfel, autosabotajul poate fi un mod de a reveni la durerea cunoscută, pe care am trăit-o în trecut, și de a evita necunoscutul, chiar dacă acesta poate fi ceva frumos și plăcut care se petrece în viața noastră.

Simplul fapt că nu îi dăm șansa de a-l descoperi reprezintă tot o modalitate de autosabotaj.

Evitarea

O altă formă a autosabotării este evitarea.

Acest lucru se manifestă în relație prin dorința de a ține lucrurile la un anumit nivel, fără să vă dați posibilitatea de a evolua. Astfel, chiar dacă știi că ar fi mai bine să discuți cu partenerul de viață despre nemulțumirile tale, despre ceea ce te apasă sau ceea ce ar trebui schimbat astfel încât relația voastră să evolueze într-o direcție favorabilă, preferi să eviți acest lucru tocmai pentru a preveni o situație inconfortabilă, dar care, la rândul său, poate genera un bine pe termen lung.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, este foarte important de precizat și faptul că, atunci când există îndoieli profunde cu privire la dorința de a fi într-o relație, s-ar putea să vă sabotați propriile acțiuni pentru a vă convinge, acest lucru fiind tot o formă de evitare.

Durerea

Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații
Semne clare care îți arată că te autosabotezi în relații[Sursa foto: freepik]

Un alt lucru foarte important de analizat atunci când vine vorba de autosabotare este durerea. Din păcate, multe persoane sunt obișnuite cu această durere și atunci când lucrurile încep să se îmbunătățească, fac acțiuni contrare, tocmai pentru a nu ieși din acel cerc vicios al durerii.

Identitatea

Stilul nostru de identitate are și el o influență semnificativă. Mai exact, atunci când ne identificăm cu situații în care nimic nu merge cum ar trebui și totul se duce într-o direcție nefavorabilă, practic ne creăm o astfel de identitate și ajungem să ne autosabotăm când lucrurile încep să evolueze într-o direcție favorabilă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Călătoria reconectării. Cum să-ți redescoperi legătura cu soțul tău și să reînfloriți flacăra dragostei

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies