La cât timp trebuie să tundem vârfurile. ”Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime.”

La cât timp trebuie să tundem vârfurile. ”Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime.”
La cât timp trebuie să tundem vârfurile

Multe femei își doresc să evite vârfurile despicate, să își stimuleze mai rapid creșterea părului sau să își păstreze aspectul perfect al unei tunsori la modă. Dacă vă puneți întrebarea despre când este recomandat să vă tundeți vârfurile, în acest articol veți găsi răspunsul!

Georgiana Stavrositu, hairstylist, a vorbit în cadrul unei emisiuni despre cât de des este nevoie să se tundă vârfurile părului, și de ce este recomandat să se recurgă la acest lucru. Așadar, cum toată lumea își dorește un păr cât mai strălucitor, precum al vedetelor de la Hollywood, este recomandat să se tundă vârfurile periodic, pentru a nu risca odată cu trecerea timpului să se transforme într-un păr degradat.

Citește și: Cum să-ți decolorezi părul acasă

La cât timp trebuie să tundem vârfurile[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se separă fondul de ten pe nasul tău. Cum remediem acest lucru? ”Îl pulverizați direct pe burete, nu pe piele, și apoi ștampilați foarte ușor.”

La cât timp trebuie tunse vârfurile

Părul trebuie tuns la 6-8 săptămâni, însă cel mai potrivit este să fie tuns la două luni, pentru a avea un păr lung și sănătos, fără tendința vârfurilor de a se despica.


”E important să ne tundem vârfurile pentru că altfel părul nu este sănătos și cel mai frumos păr este cel strălucitor. De aceea, trebuie să îl tundem la două luni de zile. Teoretic, este 6-8 săptămâni termenul, dar eu recomand la două luni ca să ai și părul lung, sănătos, și să nu se despice vârful”, a spus hairstylist-ul.

Ce se întâmplă dacă nu îl tundem la două luni

Dacă vârfurile nu vor fi tunse timp de câteva luni, el va avea tendința să se usuce, să se deshidrateze, și să se despice treptat vârfurile. În momentul în care vârfurile se despică, părul își va pierde din lungime, în loc să crească. Acesta se va subția din ce in ce mai tare, se va friza, mai ales în sezonul rece când vântul este la ordinea zilei. Așadar, specialiștii recomandă ca părul să fie tuns mai ales toamna, circa un centimetru de păr.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

“Cele mai multe fete își doresc părul lung și atunci nu își tund părul pentru că vor să crească. Problema este că se deshidratează, se usucă, se despică vârfurile. Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime. Se subțiază foarte tare, se frizează, mai ales că acum este și vânt.

Toamna este musai să tunzi vârfurile. Tundem circa un centimetru din păr”,  a mai precizat ea.

Citește și: De ce se subțiază părul. „De obicei, este vinovat stilul de viață”

La cât timp trebuie să tundem vârfurile[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să te tunzi când ai părul creț. „Trebuie să îi respectăm textura lui naturală”

Câți centimetri se iau din păr

În timpul procesului, este ideal să se tundă câte un centimetru, dacă se dorește un păr mai lung, deoarece părul crește lunar câte un centimetru, 1,5 centimetri. Totodată, este recomandat ca părul să se tundă, pentru că prin tunderea vârfurilor se sigilează puțin cuticula și părul nu se va mai despica. Dacă tunsoarea respectivă este în scări, este necesar să tundă vârfurile tuturor. Este important să se ia de peste tot, pentru ca părul să aibă o cădere cât mai naturală, și să aibă mai mult volum.

După ce vârfurile sunt tunse, mulți stiliști eliberează vârfurile de grosime, acest lucru însemnând că filează puțin din vârfuri. Pentru acest proces, este recomandat să nu se folosească foarfeca de filat, ci foarfeca de tuns pentru ca volumul va fi mai sănătos, aspectul mai natural și părul se va așeza într-o cădere naturală.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Părul crește un centimetru- 1,5 centimetri pe lună și atunci, dacă vrei să ai păr lung e ideal să tunzi câte un centimetru. Nu mai mult dacă vrei să ai lungime. E foarte important îl să tunzi pentru că prin tunderea vârfurilor sigilezi puțin cuticula și părul nu se mai despică. Dacă ai tunsoarea în scări e important să iei vârfurile tuturor. Este foarte important să iau de peste tot, astfel încât părul să aibă o cădere naturală și să aibă și volum. După ce tund vârfurile, îmi place să eliberez vârfurile de grosime. Asta înseamnă că filez puțin din vârfuri. Nu folosesc foarfeca de filat, ci foarfeca de tuns pentru că volumul este mai sănătos, aspectul este mai natural și părul se așează într-o cădere naturală”, a explicat hairstylistul, în cadrul emisiunii.

Cum se pregătește părul pentru a putea fi tuns

Înainte de a tunde părul, acesta trebuie spălat. Astfel, de două ori trebuie șamponat părul, iar apoi trebuie să se aplice o mască care trebuie lăsată 3-5 minute pe lungime. Dacă se dorește o schimbare mare de tunsoare, părul se tunde întotdeauna ud, însă mereu trebuie finisat pe păr uscat. Se va aplica o protecție termică pe lungimea firului de păr.
”Este foarte important să pregătim părul. Se spală cu șampon de două ori, întotdeauna. Cu primul șampon nu se insistă deloc, abia al doilea șampon face spumă. Apoi se pune masca de păr pe care trebuie să o lăsăm 3-5 minute pe lungime. E ca și cum ai prinde părul în coadă. Masca se pune pe toată lungimea.  Dacă vreau să fac o schimbare mare de tunsoare, tund întotdeauna pe părul ud, dar mereu finisez pe păr uscat. Se pune protecție termică pe lungimea firului de păr”, a mai precizat sursa citată.

Citește și: Testul de porozitate a părului. ”Puteți vedea densitatea în funcție de o coadă.”

La cât timp trebuie să tundem vârfurile[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce se electrizează părul



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Nouă mesaje pe care i le poți trimite! Îi vei capta, cu siguranță, atenția! ”Dacă îl faci conștient de faptul că face o treabă bună, acest lucru îl va împlini.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies