La ce interval de timp trebuie să udați plantele, dacă afară este caniculă! Este foarte important să faceți acest lucru

La ce interval de timp trebuie să udați plantele, dacă afară este caniculă! Este foarte important să faceți acest lucru
La ce interval de timp trebuie să udați plantele, dacă afară este caniculă! Este foarte important să faceți acest lucru

În prezent, canicula constituie o provocare majoră și plantele noastre sunt amenințate, motiv pentru care este crucial să luăm măsuri adecvate pentru a le proteja de ofilire.

Toți conștientizăm importanța udării în sezonul cald, însă rămâne întrebarea cât de des ar trebui să udăm florile noastre. Iată ce sfaturi oferă grădinarii experimentați în această privință!

Citește și: Efectul neștiut pe care îl au boabele de orez puse într-o sticlă de vin! Cu siguranță că vei vrea să încerci acest truc!

La ce interval de timp trebuie să udați plantele, dacă afară este caniculă

Nu există nicio îndoială că frecvența udării plantelor depinde considerabil de temperatura din mediul exterior, conform experților grădinari. Prin urmare, ei recomandă să verificăm zilnic solul plantelor din grădină în fiecare dimineață.

Acest lucru se datorează faptului că plantele continuă să consume apă și să se slăbească în acest proces. Dacă observi că plantele sunt ușor ofilite pe parcursul zilei, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece experții susțin că acest fenomen este perfect normal.

Dacă plantele sunt sănătoase și au suficientă apă, ele ar trebui să se recupereze peste noapte.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Atunci când temperaturile cresc în exterior, plantele necesită o atenție specială. Iată momentul optim pentru udarea plantelor vara.

Conform lui Stuart Thompson, lector principal de biochimie vegetală la Universitatea Westminster, plantele din grădină (nu cele din ghivece) ar trebui udate în dimineața sau seara.

Când se udă plantele

Când vremea de afară devine caniculară, plantele au nevoie de îngrijiri speciale. Iată momentul optim pentru a uda plantele vara.

Conform expertului Stuart Thompson, lector principal de biochimie vegetală la Universitatea Westminster, plantele cultivate în grădină (nu cele din ghivece) ar trebui să fie udate dimineața sau seara.

Pe lângă aceste lucruri, specialistul a menționat că teoria potrivit căreia picăturile de apă ard frunzele, dacă plantele se udă la începutul zilei, nu este adevărată.

Din punctul lui de vedere, plantele nu ar trebui să se ude dacă razele soarelui sunt foarte puternice. Dacă udăm plantele la prânz, apa se va evapora, iar pământul o va absorbi.

Citește și: De ce trebuie să adauge gospodinele o bucată de măr în ciorbă! Trucul genial care te scapă de o mare problemă



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Secretul eleganței masculine! Cum să-ți construiești garderoba și să-ți compui ținute rafinate și stilizate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies