Sfecla roșie poate reprezenta o adevărată delicatesă, dacă este gătită așa cum trebuie. Însă știați la ce temperatură se poate coace aceasta?
Aflați în rândurile următoare, la ce temperatura se coace să trec la roșie. În plus, descoperit și o rețetă delicioasă de sfeclă roșie la cuptor, cu legume.
La ce temperatura se coace sfecla roșie
Sfecla roșie se poate coace la cuptor, în special, în funcție de dimensiunea sa. Așadar, în cazul în care sfecla noastră este de dimensiuni mai mici, sau alegem să o facem rondele sau fâșii, se pare că timpul este de 30 de minute, iar în cazul în care alegem casa noastră și să fie coaptă întreagă, timpul
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețetă de sfeclă roșie la cuptor cu legume
Rețeta delicioasă de sfeclă roșie la cuptor cu legume, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de sfeclă roșie la cuptor cu legume este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta de sfeclă roșie la cuptor cu legume este pentru 2 persoane
Ingrediente – sfeclă roșie la cuptor cu legume
- 1 kg de sfeclă roșie
- 100 g de zahăr granulat
- 30 g de sale
- 1 kg de cartofi
- 1 kg de morcovi
- alte legume la alegere
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane, motiv pentru
care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Pavlova, un desert delicios cu exteriorul crocant și interiorul moale! Cum să o prepari pas cu pas
Mod de preparare- sfeclă roșie la cuptor cu legume
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de sfeclă roșie la cuptor cu alte legume, este să începeți prin a spala foarte bine sfecla roșie, apoi am îndepărtat mustățile, iar în cazul în care sfecla roșie nu deține diverse părți afectate, o vom lăsa direct cu coajă.
- Același lucru vom face și cu morcovii și cartofii noștri, dar și cu celelalte legume alese, în funcție de preferințe, le vom spăla foarte bine și le vom tăia, fie rondele, fie și, în funcție de preferințe și le vom spăla foarte bine.
- În continuare, preîncălzim cuptorul la o temperatură de 200 °C, și vom pregăti tot acum și o tavă de cuptor, dreptunghiulară, pe care am așezat hârtie de copt. Aceste rondele ale noastre de sfeclă roșie, in cazul în care am ales să o tăiem, și nu o să o lăsăm întreagă, rondelele de cartofi, dar și de morcovi și alte legume alese. Tava se va introduce la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau o oră, în funcție de cantitatea de legume adăugată sau de mărimea sfeclei. In cazul în care ați dorit să o lăsați întreagă. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și legumele noastre, iar în cazul în care ați optat pentru ca sfecla să fie coaptă întreagă, o vom decoji, și eu vom tăia rondele, pentru a o adăuga și servi lângă celelalte legume preparate. După acest pas, rețeta este gata de servit, condimentată fiind cu sare și piper, după gust. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pască fără aluat. Opțiune de rețetă delicioasă pentru o păscuță fără aluat!