La ce temperatură se coace tarta

la ce temperatura se coace tarta
La ce temperatură se coace tarta

Tarta face parte din categoria dulciurilor care este preferată și de copii, dar și de adulți. Însă cu toate acestea, nu mereu reușim să coacem tarta la temperatura la care ar trebui.

Aflați din rândurile următoare cum este preparată tarta în mod tradițional englezesc, dar și care este temperatura potrivită la care se coace în mod normal. În plus, descoperiți și o rețetă de tartă cu fructe, ușor de preparat și la fel de ușor de consumat.

 

Consumul de tart ă

Acest preparat deosebit de gustos și preferat de mulți copilași, face parte din categoria dulciurilor care se pot pregăti în nenumărate moduri, cu diverse creme, fructe sau alte astfel de mirodenii, în funcție de preferințe.

În ceea ce privește tarta cu sirop de zahăr, aceasta este un desert tradițional englezesc, pregătit cu sirop de zahăr și umplutură de pesmet, totul fiind într-un înveliș de patiserie, alături de frișcă, înghețată sau cremă de lapte.

În nenumărate rețete de tartă, se mai adaugă și suc de lămâie.

tarta cu visine

Citeste si: Cum a luat naștere PÂINEA. „A fost scânteia evoluționară care a dus la dezvoltarea unor entități statale și politice mari”

 

La ce temperatur ă se coace tarta

Pentru a obține o tartă gustoasă și numai bună de savurat, trebuie să ținem cont de temperatura de coacere. În comparație cu alte tipuri de aluat pentru diverse preparate, aluatul de tartă este cel care are nevoie de pre-coacere.

Pre-coacerea se face timp de 12-15 minute, doar el simplu, fără alte umpluturi, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Apoi îl veți orna cu ce doriți, creme, fructe și multe altele, iar abia după, îl veți mai pune iar la cuptor pentru încă 30-35 de minute și tarta este

gata.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

tarta de fructe reteta

Citeste si: Câte calorii are o BANANĂ. "Ține loc de mic dejun sau de gustare dulce, naturală și sănătoasă cu doar 90 calorii"

 

Rețet ă de Tart ă cu fructe

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente, pentru aluat: 300 g făină albă, 150 g unt gras, 80 g zahăr pudră, un praf de sare, coaja rasă de la o lămâie, 2 gălbenușuri, 3-4 linguri de apă rece și opțional, o esență de vanilie, iar pentru restul compoziției: 125 g zahăr tos, un praf de sare, un pachet cremă pentru tarte, 250 ml lapte, un plic de gelatină, 250 ml zeamă de compot, 2 linguri de zahăr, o bucată de kiwi, un compot de piersici decojite și 5-6 căpșuni.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia untul cubulețe, pe care îl veți da timp de 5 minute la rece, timp în care veți cântări făina, zahărul pudră, veți separa gălbenușurile și veți rade coaja de lămâie. Apoi veți pune făina și zahărul pudră în vasul robotului de bucătărie, alături de sare și cu bucățelele reci de unt.

Mixați timp de 30 de secunde, până când compoziția din castron va deveni uscată și nisipoasă. Apoi treptat veți adăuga și gălbenușurile, pe care le veți mixa câte 10 secunde după fiecare în parte. După ce adăugați și ultimul gălbenuș, veți picura în castron și o lingură de apă rece.

Veți așeza o folie de plastic alimentar pe masă și veți răsturna cu o spatulă tot conținutul din castron. Modelați aluatul și infoliați-l bine, moment în care îl veți băga la rece pentru 30 de minute. După aceste minute, veți scoate aluatul de tartă de la frigider și îl veți scoate din plastic. Presărați făină pe blat și așezați o foaie de întins pentru tartă. Întindeți cu sucitorul aluatul, apoi așezați-l în forma de tartă. Decupați marginile dacă este nevoie și întepați aluatul cu o furculiță din loc în loc.  

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În general, aluatul de tartă are nevoie de pre-coacere timp de 12-15 minute, gol, la o temperatură de 200 de grade Celsius. După ce s-a pre-copt aluatul, se poate continua cu umplerea sa cu diverse creme, fructe, semințe etc., în funcție de preferințe, însă în cazul nostru, vom face crema din plic, pe care o vom amesteca cu laptele rece și vom mixa până se va omogeniza și o vom turna peste tartă. În plus, vom adăuga și piersicile din compot, pe care le-am stors bine înainte, kiwi pe care l-am curățat de coajă și l-am tăiat feliuțele, împreună cu căpșunele. Nu uitați de gelatină, pe care o veți pregăti prin intermediul plicului pe care îl veți amesteca cu 2 linguri de zahăr, zeama de la compot, pe care le veți amesteca cu telul și o veți pune la fiert aproximativ 1-2 min. Apoi o turnați peste fructe și spre margini. Mai trebuie să puneți la copt tarta, pentru încă 30-35 de minute, iar apoi este gata.

Rețeta de Tartă cu fructe este gata de servit. Poftă bună!

tarta cu frisca reteta

Citeste si: De ce se pune ficatul în lapte. Care este secretul?

 

Care este secretul pentru cea mai reușită tart ă

  • Prima regulă ține de faptul că toate ingredientele trebuie să fie reci.
  • A doua regulă ține de faptul că ar trebui să evităm frământatul cu mâna, pentru că din cauza căldurii mâinii, aceasta topește untul din aluat. Se recomandă să frământați cu ajutorul unei spatule, a unui cuțit sau cu robotul de bucătărie.
  • A treia regulă ține de calitatea untului pe care îl folosiți. Acesta trebuie să fie cât mai gras, deoarece cu cât conține mai puțină apă, cu atât iese mai fraged aluatul.

tarta cu capsuni reteta

Citeste si: Cât timp se fierbe grișul



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

De ce nu e bine să mănânci fructe seara

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies