Lista de cumpărături pentru nou-născut. Ce trebuie să cumperi pentru bebeluș?

Lista de cumparaturi pentru nou-nascut
Lista de cumparaturi pentru nou-nascut

Iată de ce ai nevoie pentru un bebeluș, pas cu pas. Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cumperi.

Venirea pe lume a unui bebeluș este o bucurie pentru cele mai multe dintre cupluri, iar mulți dintre viitorii părinți își planifică o listă de cumpărături cu tot ce este necesar pentru micuț, cu multe luni înainte ca acesta să vină pe lume.

Pentru că bebelușul nu are nevoie doar de scutece și de mâncare, nu-i așa? Așadar, iată lista de cumpărături pentru nou-născut, pentru a nu fi luată pe nepregătite atunci când micuțul vine pe lume.

Lista de cumpărături pentru nou născut

Este bine de știut faptul că această listă este una orientativă și cuprinde lucruri folositoare, uzuale și necesare bebelușului, dar și părinților.

Cand incepi sa cumperi lucruri pentru bebe
De ce lucruri ai nevoie[Sursa foto: PixaBay]

În primul rând, primul lucru de care are nevoie un bebeluș este un pătuț. Fie că este un pătuț de lemn sau un pătuț de material, bebelușul are nevoie de un pătuț pentru a se odihni și pentru a preveni eventualele accidente în patul părinților.
Pe lângă pătuț, este nevoie și de o saltea specială pentru bebeluși, protecții pentru saltea, așternuturi, păturică, protecții laterale pentru saltea, jucării și eventual un carusel muzical pentru pătuț. De asemenea, pentru a înfășa bebelușul mai ușor, este nevoie de o măsuță sau o saltea de înfășat.

Citeste si: CITEȘTE: Ce se pune în apa de mir a bebelușului

De ce ai nevoie pentru camera bebelușului 

În camera copilului mai sunt necesare un termometru, o veioză sau o lampă de veghe și un coș pentru scutece.

Lista de cumparaturi pentru nou nascut
Ce trebuie sa cumperi pentru un nou nascut[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Îmbăierea bebelușului este foarte importantă și trebuie să se facă mereu cu multă grijă și folosind produse hipoalergenice, destinate bebelușilor.

De aceea, pentru acest pas, ai nevoie de următoarele lucruri pe care le poți cumpăra în avans:

- șampon, gel de duș, ulei de masaj, loțiune de corp, cremă de față, burete, prosoape, halat, cadă cu sau fără suport, ser fiziologic și termometru de baie. În plus, mai sunt necesare și o perie pentru păr și forfecuță pentru tăierea unghiilor. 

Pentru că pielea bebelușului este extrem de sensibilă în primele luni de viață, alege mereu produse de calitate din farmacie și folosește-le cu grijă pentru a preveni iritațiile micuțului tău.

Citeste si: CITEȘTE: La ce oră facem baie bebelușului



Pe lângă unghieră, forfecuță, perie pentru păr, mai ai nevoie de scutece adaptate vârstei și greutății bebelușului, cremă pentru funduleț, șervețele umede, o cremă pentru curățarea zonei scutecului(liniment), pompiță pentru nas, termometru cu vârf sensibil, comprese sterile, soluție antiseptică pentru mâini și alcool sanitar sau betadină.

Atunci când vine vorba de alimentația unui nou-născut, multe femei aleg alăptarea naturală. Însă, dacă acest lucru nu este posibil, ai nevoie de biberoane, suzete, tetine, perie pentru biberon și tetină, un lichid pentru curățarea biberoanelor, un termos pentru a păstra apa caldă pentru biberon, lapte praf și bavete.

Citește și: Fetele se întorc împotriva Virginiei! „Se crede superioară față de noi!”. Aflați de ce a fost pusă la zid concurenta în „Casa iubirii” joi, 19 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere- stirilekanald.ro

Încă din prima zi de viață, bebelușul are nevoie de un scaun auto pentru a fi transportat în siguranță de la maternitate, apoi de un cărucior, de o geantă multifuncțională pentru a păstra lucrurile necesare micuțului și de un sac de dormit pentru cărucior, mai ales dacă este bebelușul este scos la plimbare și sunt temperaturi scăzute.

Ce ai nevoie pentru camera bebelusului
De ce ai nevoie pentru camera bebelusului [Sursa foto: PixaBay]

Pentru maternitate, viitoarea mămică trebuie să pregătească următoarele lucruri pentru bebeluș:
-body, pijamale, pantaloni, bluze, salopetă pentru bebeluși, combinezon, șosete, botoșei, bavetă, căciuliță, mănuși, dresuri, rochiță.

Viitoarea mămică are nevoie de mai multe lucruri pentru maternitate, precum: sutien pentru alăptare, centură postnatală, pompă de sân, tampane pentru sâni, ulei pentru stimularea lactației, ceaiuri pentru stimularea lactației și creme pe bază de lanolină pentru rănile sânilor.

 



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cât timp se fierb SUZETELE. Care este secretul?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Ce înseamnă când visezi un copil mic. Este semn bun sau rău?

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies