Lygia Alexandrescu îţi spune care sunt beneficiile consumului de echinaceea! Află totul despre această plan
Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro în nutriţie, ne spune care sunt beneficiile consumului de echinaceea.
"Echinaceea este unul din remediile naturale cele mai vechi şi este celebră nu numai pentru proprietăţile sale terapeutice deosebite, ci şi pentru că a fost un subiect disputat de studiu şi cercetare de multă vreme. Descoperită în America de Nord de mai bine de 100 de ani, echinaceea a fost şi este considerată un adevărat antidot împotriva infecţiilor, datorită acţiunii imunostimulatoare pe care o manifestă.
Citeste si: Lygia Alexandrescu, specialistul Kfetele.ro în NUTRIŢIE: Totul despre dependența de dulciuri
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea acţionează indirect, anihilând microbul prin creşterea răspunsului imun al corpului, adică a capacităţii sale de luptă şi apărare.
Pe lângă efectul de a multiplica benefic celulele de apărare ale organismului, echinaceea se pare că poate depista şi distruge o serie de viruşi, cei mai comuni fiind cei ai răcelii şi gripei.
Studiile efectuate pe subiectele carora li s-a administrat constant echinaceea, au demonstrat că la aceşti indivizi incidenţa apariţiei virusului gripal a scăzut cu 50% în comparaţie cu indivizii care nu au avut nici un aport de echinaceea.
În ceea ce priveşte doza recomandată, studiile arată că nu există o doză la care să se manifeste o anumită toxicitate. Momentul şi cantitatea administrată sunt dependente de natura sistemului imunitar al fiecarui individ precum şi de starea generală de sănătate a acestuia. Cel mai indicat este să se ceară sfatul medicului de familie sau al medicului homeopat pentru a stabili cu exactitate doza. Şi asta pentru că există pacienţi cu afecţiuni autoimune care nu au nevoie de o stimulare suplimentară a sistemului imunitar.
Aşadar echinaceea este un remediu natural care ajută realmente organismul să treacă mai uşor prin perioadele grele, fie de stres suplimentar, fie prin anotimpurile reci, ţinându-ne departe de batistă", spune Lygia Alexandrescu, specialistul kfetele.ro,
în nutriţie