Machiaj fără fond de ten. Conturare pentru un aspect natural și luminos!

machiaj fara fond de ten
Machiaj fără fond de ten

Un trend foarte popular în materie de machiaj este renunțarea la fond de ten, în detrimentul produselor cremoase, care îți fac tenul să arate senzațional, dar și natural.

 

În cadrul emisiunii „Teo Show”, make-up artistul Alexandru Abagiu, a explicat pas cu pas, ce trebuie să facem pentru a obține un machiaj natural, bazat în special pe conturarea feței.

Curățare și hidratare

machiaj conturarea fetei
Machiaj pentru conturarea feței[Sursa foto: Freepik]

Primul pas înainte de machiaj este pregătirea tenului. Fața trebuie să fie foarte hidratată, mai ales la genul acesta de machiaj, deoarece toate produsele pe care le folosim sunt cremoase și au nevoie de un ten hidratat, pentru a se putea mixa.

„Este foarte important să hidratezi super bine pielea, deoarece lucrurile astea nu funcționează deloc pentru o piele deshidratată. Chiar și pentru pielea matură, hidratarea este pielea! Baza trebuie să fie una hidratantă și ușor alunecoasă, niciodată să nu folosiți substanțe de fixare a machiajului, gândindu-vă că în felul acesta, veți lungi efectul machiajului.”, a declarat specialistul în machiaj.

Este important să folosim o cremă hidratantă și foarte grasă, care nu intră rapid în piele.

Pensulele utilizate la această tehnică de machiaj joacă un rol foarte important. Dacă ne dorim ca produsele să se întindă bine pe față, iar aspectul să fie unul natural, este esențial să folosim pensule mici, din fibră artificială.

„Se lucrează cu pensule foarte mici, în niciun caz cu pensulele pe care le folosesc femeile de cele mai multe ori acasă.”, a declarat Alex Abagiu.

Corectorul

Corectorul ține locul fondului de ten, pentru a acoperi imperfecțiunile. Acest produs are rolul și de a lumina fața, datorită nuanței mai deschise.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

„Plasăm și în centrul frunții, deoarece îmi doresc ca zona centrală să se deschidă și ea și ușor pe zona înaltă a pomeților.

Sub ochi trebuie să lucrați cu o pensulă foarte mică.”, a precizat make-up artistul.

Bronzerul

machiaj natural
Machiaj natural[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare

Pentru a contura fața este nevoie de un produs autobronzant. În cazul acestui machiaj, și acest produs va fi unul cremos, cu toate că majoritatea doamnelor sunt obișnuite cu bronzer de tip pudră.

Cu mare atenție, se aplică produsul mai închis la culoare, în zonele din extremități, pentru a crea efectul de subțiere a chipului.

„Încep de la culorile deschise, către cele mai închise. Economisești foarte mult timp cu acest machiaj. Rămâne pielea foarte transparentă.”, a povestit specialistul.

Iluminatorul

Iluminarea feței joacă un rol esențial atunci când ne dorim un machiaj natural, care să ne pună în evidență trăsăturile.

„Iluminatorul se pune pe zona înaltă a pomeților. E clar că nu vă puteți juca cu anumite culori care nu fac parte din spectrul vostru cromatic, ci doar cu acele culori pe care le-ați testat.”, a specificat make-up artistul.

Blush-ul

conturarea fetei pas cu pas
Conturarea feței pas cu pas[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să aplici corect fardul de obraz. Obține un aspect impecabil și proaspăt cu aceste sfaturi profesionale!

Aplicarea blush-ului îți va oferi efectul de întinerire, deoarece obrajii roz sunt asociați cu tinerețea și gingășia.

„Pudra o adaugi pe față doar în contextul în care îți dorești să se regăsească în proporție de 90% și peste 12 ore. Deja există atât de multe formule care nu mai au nevoie de pudrarae, care rezistă pe suprafața tenului și care nu îți creează efect de mască, încât îți poți permite să ai tipul acesta de aplicare în doar câteva minute.”, a declarat specialistul.

Sprâncene definite

În cazul sprâncenelor, este indicat să folosești un creion cu o nuanță cât mai apropiată părului tău, pentru a fi foarte natural. Produsul trebuie aplicat delicat, astfel încât sprâncenele să nu fie foarte definite.

Buze naturale

Machiajul buzelor poate schimba întreg machiajul. De aceea, este recomandat să folosești un ruj nude sau roz, foarte natural sau chiar un gloss transparent. La final, poți folosi un fixator de machiaj, pentru ca aspectul să dureze cât mai mult. Cu toate acestea, make-up artistul recomandă produsele cu un finish lucios, nu cele foarte mate.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Machiajul de vară perfect. Trucuri și sfaturi pentru un aspect natural și rezistent la căldură

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies