Machiajul de vară perfect. Trucuri și sfaturi pentru un aspect natural și rezistent la căldură

machiaj de vara
Machiaj de vară

Odată cu schimbarea anotimpului, este esențial ca și rutina de skincare și stilul machiajului să fie modificate. În timpul sezonului estival, este esențial ca doamnele să își adapteze machiajul, optând pentru un look mult mai natural.

În cadrul unei emisiuni, make-up artistul Paulina Buldumea a explicat ce produse de machiaj trebuie să folosim vara, dar și la ce trucuri trebuie să apelăm.

Începeți cu o bază hidratantă

trucuri machiaj de vara
Trucuri pentru un machiaj perfect[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum să aplici corect acidul hialuronic pentru o piele hidratată și strălucitoare

Primul pas pentru un machiaj perfect este baza.

Tenul trebuie să fie foarte hidratat, pentru ca produsele să se așeze uniform și să reziste cât mai mult. De aceea, trebuie să alegem o bază de machiaj potrivită tipului nostru de ten, dar și un produs de fixare, pentru ca machiajul să fie cât mai rezistent.

„Trebuie să folosim baze matifiante sau satinate, pentru că ne va ajuta ca fondul de ten să reziste și mai mult.

Fixativul de machiaj este un „must have” în trusa noastră. Acesta nu trebuie folosit doar la sfârșitul machiajului, poate fi folosit și înainte de fondul de ten și la final, machiajul rezistă mult mai mult.”, a explicat specialistul.

Aplicați fondul de ten

Cele mai multe femei se bronzează pe timpul verii, iar culoarea tenului se modifică. De aceea, este esențial să schimbăm și nuanța fondul de ten.

Pentru un aspect mult mai fresh, BB cream-ul este o alegere minunată, care nu doar că te va face să ai un machiaj mai lejer, ci și îți va diminua imperfecțiunile.

„Trebuie să alegem un fond de ten un pic mai soft sau pentru un BB Cream, pentru că îmi doresc ca fața să arate natural, să nu fie foarte încărcată. Putem folosi și produse HD, pentru că ne reflectă lumina și ne oferă un efect de photoshop pe față.

Vara sunt absolut senzaționale pentru că vara avem abundență de lumină.”, a povestit make-up artistul.

Acoperiți cearcănele și imperfecțiunile

După aplicarea fondului de ten, corectorul este următorul pas, pentru ca cearcănele și micile imperfecțiuni să dispară. Acest produs trebuie să fie cu câteva nuanțe mai deschis decât fondul de ten.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Definește-ți sprâncenele

Pentru un chip luminos, sprâncenele joacă un rol foarte important. Deși se poartă look-ul cât mai natural pentru sprâncene, golurile din acestea trebuie acoperite cu un creion sau o cariocă specială, a cărei nuanțe să fie cât mai apropiate de cea a părului.

„Sunt la modă sprâncenele naturale. Există o cariocă specială pentru sprâncene și dacă avem anumite goluri, putem să ne ajutăm de cariocă.”

, a declarat Paulina Buldumea.

Aplicați fard de obraz

machiaj de zi de vara
Cum să te machiezi vara[Sursa foto: Freepik]

În timpul verii, pudra bronzantă pentru obraz va fi vedeta machiajului. Cu ajutorul acestui produs, fața ta va fi mult mai conturată. Pentru un aspect mult mai luminos, iluminatorul este o variantă bună, însă trebuie aplicat doar pe pomeți.

Utilizați o pudră matifiantă

Pudra matifiantă este esențială pentru ca fondul de ten să reziste și pentru ca tenul să aibă un aspect uniform.

Cu toate acestea, este important să alegem o variantă ceva mai lejeră, să nu încarce prea rău tenul.

Aplicați umbre pe ochi

Machiajul ochilor este întotdeauna important, indiferent de anotimp. Vara te poți juca cu nuanțe cât mai colorate și îndrăznețe, sau chiar poți opta pentru culori sidefate.

Adăugați rimel

machiaj lejer de vara
Cum să obții un machiaj lejer de vară[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Folosești machiaj rezistent la apă? Iată 5 sfaturi pentru îndepărtarea lui fără probleme

În mod evident, pentru o privire pătrunzătoare, ai nevoie de un rimel. Din cauză că vara este mai multă umezeală, este recomandat să folosești un rimel rezistent la apă. Acesta este o soluție bună chiar și pentru atunci când mergi la piscină sau la mare.

Aplicați un balsam de buze colorat

Ultimul pas pentru un machiaj frumos este aplicarea rujului sau a gloss-ului.

„La buze putem să aplicăm un gloss, întotdeauna este fresh de vară. Se poartă și rujurile mate, dar pentru un aer mai fresh și mai tineresc, se aplică gloss.”, a precizat specialistul în machiaj.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Cele mai bune tehnici de conturare a feței pentru a obține un look sculptat și elegant

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies