Machiajul de vară. Trucuri de machiaj pentru un look fresh și rezistent în zilele toride de vară

Machiajul de vară. Trucuri de machiaj pentru un look fresh și rezistent în zilele toride de vară
Machiajul de vară. Trucuri de machiaj pentru un look fresh și rezistent în zilele toride de vară

Machiajul de vară este foarte important. Însă știați cum îl puteți menține intact și să vă bucurați mai mult de el?

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre trucurile de care ar trebui să țineți cont pentru ca machiajul să reziste chiar și în cele mai călduroase zile de vară, din acest an.

Folosiți un primer

machiaj de vara
Machiajul de vară[Sursa foto: freepik]

Primul pas și cel pe care nu ar trebui să îl uităm, este utilizarea unui primer.

Așadar, cea mai importantă zonă în care trebuie să nu uităm să aplicăm primer, este chiar zona T.

Primul pas este să ne aplicăm un primer matifiant în zona T, de obicei acolo transpirăm și acolo surplusul de sebum îl vedem pe parcursul zilei și machiaj nu ne rezistă.

Astfel, nu ne aplicăm nici anticearcăn, nici fond de ten și nici bază de machiaj cu degetele, pentru că degetele noastre conțin seruri, iar dacă avem porii dilatați, aplicăm și în zona aceasta foarte puțină bază de matifiere

.”, a punctat Elena Ciftci, make-up artist.

Machiajul de vară[Sursa foto: freepik]

Fond de ten ușor

Cu toate că zilele călduroase de vară nu ne-ar permite, în mod normal, să utilizăm un fond de ten, se pare că specialistul a menționat că putem utiliza un fond de ten sau o bază de machiaj, care să conțină neapărat SPF.

Pentru că este vară, avem nevoie de un fond de ten sau o bază de machiaj care să conțină SPF. Dacă nu are baza, trebuie să conțină fondul de ten, ca să nu încărcăm tenul cu o altă cremă, factori de protecție, încercăm cumva să echilibrăm produsele ca să fie machiajul complet .”, a adăugat aceasta.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

machiaj lejer de vara
Machiajul de vară[Sursa foto: freepik]

Corectarea imperfecțiunilor

Fie că este vara sau nu, imperfecțiunile ne pot da bătăi de cap, motiv pentru care, le putem corecta folosind un anticearcăn peste care să aplicăm o pudră. Cu toate acestea, trebuie să alegem și pudra potrivită, în funcție de tenul nostru.

Dacă știm că nu am dormit prea bine și ne trezim puțin încercănate, foarte, foarte puțin aplicat local pudră.

Dacă avem un ten gras, aplicăm o pudră pulbere, iar dacă avem un ten uscat, aplicăm pudră uscată compactă. Cu o pensulă mică, zona cearcănelor, iar apoi cu pensulă mare de pudră, aplicăm pe toată fața. Avem grijă să nu aplicăm din recipient direct pe față, pentru că ne vom păta. Încercăm cumva să punem pudra înspre cantul pensulei, după care aplicăm pe față .”, a menționat specialistul.  

machiaj pe timp de vara
Machiajul de vară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

 

Machiajul ochilor

Se pare că machiajul ochilor constă mai mult în zona sprâncenelor, pe care doar o vom pieptăna, iar ulterior aplicarea unui rimel. Deși se utilizează deseori cel waterproof, se pare că nu este o alegere tocmai bună.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Putem să pieptănăm foarte puțin sprâncenele, iar la ochi nu este neapărat necesar să punem culoare pe perioada verii. Aplicăm doar un simplu rimel și asta este.  Recomand să folosim mascara waterproof. Nu recomand mascara waterproof în fiecare zi, pentru că se îndepărtează foarte greu de pe gene, iar genele se pot rupe ulterior. De aceea este bine să purtăm mascara waterproof doar dacă avem un eveniment la piscină și trebuie neapărat să fim machiate, dar de zi cu zi recomand un rimel clasic pe care să-l îndepărtăm la fel de ușor .”, a subliniat aceasta.

machiaj de vara pentru ochi caprui
Machiajul de vară[Sursa foto: freepik]

Buze hidratate

Nu trebuie să uităm nici de zona buzelor. Se pare că mai ales în această perioadă, trebuie să le hidratăm cât mai mult cu putință, aspect pe care îl putem face, fără nicio problemă, odată cu aplicarea unui balsam de buze, nefiind nevoi de ruj sau luciu de buze.

„Nu uităm însă de balsamul de buze.”, a încheiat make-up artistul.

machiaj de zi de vara
Machiajul de vară[Sursa foto: freepik]

Citește și: Machiaj fără fond de ten. Conturare pentru un aspect natural și luminos!



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Ghidul complet al utilizării acidului glicolic. Cum să integrezi acest elixir al frumuseții în rutina ta de îngrijire zilnică

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies