Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate

Cum să cureți urmele de farduri de pe haine. 6 trucuri simple cu rezultate imediate
Pigmenți farduri de machiaj

Machiajul oferă încredere de sine și crește tonusul psihic, însă, ce putem face atunci când fardurile pătează hainele? Iată pașii de curățare!

Sunt momente în care hainele preferate se pătează cu fond de ten, ruj, sau oricare alt produs de machiaj. Din fericire, există câteva soluții pentru combaterea acestor accidente.

Cum să-ți ferești hainele de urmele de farduri

Iată câțiva pași pentru a-ți feri hainele de petele cauzate de farduri!

Umezește un prosop și tapotează-l în jurul feței tale după ce ți-ai terminat machiajul. Acest truc va ajută la absorbția excesului de machiaj, care ar fi putut cauza petele de machiaj nedorite de pe haine.

Un alt  truc este aplicarea pe față a unei eșarfe pe care nu o mai folosești și care nu te va supăra în caz că o murdărești. Trucul se folosește în momentul în care dorești să te îmbraci și îți este teamă că îți vei păta haina. 
O altă modalitate de a nu-ți păta hainele este să folosești întotdeauna un spray de fixare atunci când îți termini de aplicat machiajul. Pe lângă faptul că îți va proteja hainele de pete, acesta te va ajuta să îți menții machiajul pe tot restul zilei. Secretul este să lăsați spray-ul de fixare să se usuce.

Citeste si: Pașii pentru un machiaj de zi cu zi. Mira: "Întotdeauna o să fiu de părere că simplu va câștiga și va triumfa."

Citeste si: ,,Simplitatea este cea care se poartă.” Sfaturi și recomandări pentru stilizarea sprâncenelor

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cum să cureți urmele de farduri de pe haine

Pentru petele de ruj și gloss-ul de pe buze este recomandat să  aplici o bandă adezivă peste pata de ruj, pentru a îndepărta urmele de exces ale produsului. Mai apoi, înmoaie pata în detergent

lichid de vase pentru a scăpa de urmele de grăsime, în final, băgând haina în mod obișnuit la spălat. Un lucru de reținut este să nu frecați pata de ruj cu șervețele, deoarece se va întinde și va intra mult mai tare în țesătură.

O altă soluție pentru scoaterea petelor de ruj este  să folosești alcool sanitar. Tamponează alcool pe o bucată de material curat și șterge ușor pată de ruj, apoi pune haina la spălat ca de obicei. Cealaltă variantă include amoniacul de uz casnic , care trebuie pulverizat pe pata umezită în prealabil, însă, acest truc nu este recomandat dacă haina murdărită cu ruj este din mătase sau lână.

Citeste si: Pașii pentru un machiaj strălucitor. Ștefania: "Sprâncenele durează cel mai mult din întregul ritual, durează undeva la 20 de minute"

Ruj rosu [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum aplicăm corect fondul de ten

Dacă aveți pete cu fond de ten pe bluze cu material din in, bumbac sau alt material sintetic,  presărați un strat gros de pudră de talc, acoperiți pata cu un șervețel gros din hârtie sau un alt material absorbant, și călcați ușor cu fierul de călcat setat la o temperatură medie. Pudra de talc ajută la absorbția grăsimii, iar pată care rămâne poate fi degresată apoi cu fixativ și spălată imediat cu un detergent bun.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Un alt truc pentru a scăpa de petele nedorite de pe haine este să  cumpărați o spumă de ras, și să folosiți o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți.

Pe petele de machiaj de pe haine se aplică o bună parte din crema de ras, în timp ce hainele sunt uscate, iar câteva minute o puteți freca cu periuța de dinți. Ulterior, lăsați crema de ras să acționeze pentru aproximativ 10 minute, petele dispărând treptat. După ce pata a dispărut veți putea să puneți hainele la spălat.

Citeste si: Totul despre machiajul de toamnă. „Se poartă machiajul monocrom!”

Paleta de machiaj[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Rutina de frumusețe pentru weekend. Îți va reîmprospăta tenul

Hainele pătate de fard de obraz, rimel, cremă iluminatoare sau corectoare se  înmoaie în apă caldă cu detergent de vase . Următorul pas este să le lăsați câteva ore și să le spălați în mod obișnuit la mașina de spălat.

O altă modalitate de îndepărtare a petelor de ruj presupune aplicarea bicarbonatului de sodiu pe haină . Îndepărtăm excesului de ruj cu un bețișor de ureche, după care punem bicarbonat de sodiu pe o periuță și frecăm pata foarte ușor cu ea, de la exterior spre interior. Dacă pată persistă, câteva picături de oțet alimentar alb o va șterge definitiv.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Pașii pentru un machiaj de zi cu zi. Mira: "Întotdeauna o să fiu de părere că simplu va câștiga și va triumfa."

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies