Magia sărbătorilor înviată. Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri

Magia sărbătorilor înviată. Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri
Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri

Mai sunt doar câteva zile până când Moș Crăciun își va face simțită prezența în toate casele copiilor. Însă știați care este povestea acestuia? 

Aflați din rândurile următoare, care este mai exact povestea absolut fascinantă a celebrului Moș Crăciun, dar și când a început acesta să bucure inimile copiilor.

Cum s-a născut și a evoluat acest personaj adorat

Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri[Sursa foto: freepik]

De secole întregi, prezența lui Moș Crăciun a devenit din ce în ce mai cunoscută, în ciuda faptului că la începutul acestuia, Moș Nicolae era cel mai popular dintre sfinții catolici, începând cu secolele iv până la secolele XVI.

Astfel, la acea vreme, oamenii erau cei care se rugau continuu de la Moș Nicolae, însă cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, acesta a preferat să primească scrisori, în loc de rugăciuni, iar ușor ușor povestea despre magia și generozitatea sa a început să se răspândească în întreaga lume. Încă de pe atunci, în special în Belgia, Elveția, dar și țările de jos, copii au început să-și lase pantofii în aer liber, de ziua Sfântului Nicolae, pentru ca acesta să le lase cadouri, fie că era vorba despre mici jucării sau dulciuri.

Cu toate acestea, după reforma protestantă, Martin Luther a fost cel care a dorit să elimine poveștile sfinților catolici, așa că a început să transmită vestea faptului că aceste cadouri veneau de fapt din partea pruncului Iisus, ceea ce i-a făcut pe oameni să fie foarte confuz, dat fiind faptul că aceștia știau că adevăratul dăruitor de cadouri era chiar Sfântul Nicolae. În ciuda acestui aspect, Sfântul Nicolae în cele din urmă a fost înțeles greșit, ca fiind „Kris Kringle”.

Imediat apoi, în perioada următoare, după războiul revoluționar, a existat o mișcare de respingere a anumitor moduri de viață engleze, iar de acolo și până la începutul noilor tradiții unice americane, a fost doar un pas. Atunci a fost totodată și perioada în care a început să fie auzită o poveste olandeză denumită „Sinterklass”, iar autorul a decis să îi ofere numele oficial de „ Moș Crăciun ”, moment în care a devenit oficial parte din tradiția americană de Crăciun.

Citește și: Cadouri handmade pe care i le poți oferi iubitului tău de Crăciun

Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum se scrie o scrisoare pentru Moș Nicolae. Ajută-l pe cel mic să primească ce își dorește

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 

Cum Moș Crăciun, cu inima plină de bunătate, a devenit personajul iubit și așteptat în fiecare an de copii și adulți

De atunci și până în prezent, oamenii au început să afle rând pe rând, diverse aspecte legate de Moș Crăciun, unele chiar din cartea lui Washington Irving intitulată “Istoria New York-ului a lui Knickerbocker”, acolo unde autorul a explicat faptul că Moș Crăciun venea călare peste vârfurile copacilor, în sania în care aduce cadouri în fiecare an copiilor.

De asemenea, tot acesta a fost cel care a precizat și faptul că moș Crăciun era foarte pasionat de dulciuri, în special de fursecuri și prăjituri, motiv pentru care, acesta era ceva mai plinuț în comparație cu Moș Nicolae, și a continuat să îi placă să mănânce dulciuri în toți anii următori. Astfel, odată cu trecerea anilor, au apărut și mai multe poezii legate de Crăciun, printre care se află și cea a scriitorului Clement Clark Moore care a descris cum arăta și arată o noapte dinainte de Crăciun, în momentul în care toată lumea este liniștită, bradul este făcut și
luminat, iar ciorapii sunt agățați de horn cu grijă pentru ca Moș Crăciun să-l umple cu daruri în noaptea de Crăciun. Astfel, spiritul Crăciunului a fost descris extrem de bine de către acest scriitor.

În ciuda faptului că în secolul al IV-lea, Moș Crăciun era văzut ca un sfânt, în zilele noastre acesta este văzut ca fiind un bătrân dolofan și vesel, care urcă în fiecare an, în noaptea de Crăciun, pe horn, pentru a pune daruri în ciorapii copiilor, iar deseori pentru a se lăsa înfășurat sub bradul de Crăciun, de beteală. În ceea ce privește sania sa, acesta nu a călătorit întotdeauna cu ea și cu renii săi, ci a pornit călătorind pe mare într-un vas, iar odată cu călătoriile sale, oamenii au aflat și faptul că Moș Crăciun, în prezent, nu mai călătorește pe o barcă, ci călătorește cu o sanie, trasă de un singur ren.

De asemenea, trebuie menționat și faptul că în anul 1889, poetul Katharine Lee Bates a fost cel care a dezvăluit o și pe doamna lui Moș Crăciun, iar în ciuda faptului că nu se știe exact data în care aceștia s-au căsătorit, cuplul are cea mai lungă căsătorie din istorie.

Odată cu trecerea anilor, oamenii aflau din ce în ce mai multe despre progresul lui Moș Crăciun în misiunea sa de a aduce bucurie întregii lumi, astfel încât, s-a aflat chiar și faptul că s-a mutat în noua sa ascunzătoare secretă de la Polul Nord, acolo unde deține un mare atelier, și o echipă de spiriduși numeroși. În plus, în prezent sania sa nu mai este trasă de un singur ren, și de o echipă întreagă formată din 8 reni magici, iarna în 1939, acesta a decis că este momentul să adauge un nou membru în echipă, și mai exact renul cu nasul roșu, numit Rudolph.

Povestea lui Moș Crăciun este o poveste a bucuriei, generozității și spiritului sărbătorilor de iarnă

Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri[Sursa foto: freepik]

Pe lângă poveștile și poeziile auzite de-a lungul anilor despre celebrul Moș Crăciun care aduce în fiecare an bucurie în casele noastre, în anul 1898 a apărut și prima filmare cu acesta, realizată de către regizorul G.A. Smith, în care Moș Crăciun lăsa cadouri copiilor, în Ajunul Crăciunului, iar deși la acea vreme exista o singură filmare cu acesta, în zilele noastre, datorită tehnologiei avansate, din ce în ce mai multe persoane reușesc să captureze momente cu Moș Crăciun, în momentul în care lasă daruri pentru copilași. De asemenea, acesta a fost surprins și în apariții publice, în secolul XX, Având o apariție chiar la parada de ziua recunoștinței Macy’s din New York, acesta a avut o primire foarte călduroasă din partea copilașilor prezenți la eveniment.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În plus, nu trebuie să uităm nici de tradiția momentului în care, în Ajunul Crăciunului, cei mici îi oferă lui Moș Crăciun un pahar mare de lapte, dar și câteva prăjiturele sau fursecuri calde cu ciocolată, lăsate pe o farfurie, lângă brad, acolo unde Moș Crăciun le va savura rând pe rând, înainte de a pleca la celelalte case și a împărțit și acolo bucuria sărbătorilor.

De asemenea, în anii 1980, copilașii au început să îi și scrie lui Moș Crăciun, iar de atunci și până în prezent, tradiția este păstrată cu sfințenie, dat fiind faptul că cei mici, atât fete cât și băieți, își doresc să îi scrie în fiecare an lui Moș Crăciun, pentru a își pune pe hârtie dorințele, fie că este vorba despre o anumită jucărie sau despre alte gânduri din partea lor.

Cu toate acestea, au existat și momente în care magia lui Moș Crăciun a fost pusă la îndoială, dat fiind faptul că acesta reușea, reușește și va reuși întotdeauna să livreze cadouri fiecărui copil în parte din întreaga lume, într-o singură noapte, însă cu toate acestea, în anul 2016, a fost realizat chiar și un studiu al călătoriei magice a lui Moș Crăciun în Ajunul Crăciunului, în urma căruia, statisticile au descoperit faptul că Moș Crăciun călătorește cu o viteză de 1.280 de mile pe secundă, ceea ce face mult mai clar și faptul că Moș Crăciun este văzut extrem de rar în casele copiilor, dar și pe cerul nopții.

În cele din urmă, în fiecare zi de 24 decembrie, copiii se culcă devreme și se trezesc în zorii zilei, sperând că vor găsi cadouri din partea lui Moș Crăciun sub bradul lor, moment în care bucuria de Crăciun se răspândește în fiecare casă din lume.

Povestea fascinantă a lui Moș Crăciun și aventurile sale dincolo de cadouri[Sursa foto: freepik]

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum se scrie o scrisoare pentru Moș Nicolae. Ajută-l pe cel mic să primească ce își dorește

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies