Maioneză de post cu muștar. Nici nu îți dai seama din ce e făcută, gustul e perfect

maioneza de post
Maioneză de post

Află din rândurile următoare cum poți prepara o rețetă extrem de gustoasă de maioneză de post cu muștar, dar și alte moduri prin care poți găti maioneză vegetală.

Maioneza este un sos foarte iubit de către majoritatea oamenilor, oferind un plus de savoare cărnii, dar și salatelor sau altor preparate. Deși există o mulțime de sortimente de maioneză pe piață, este recomandat să o preparăm în casă, pentru a fi mai naturală. Deși maioneza clasică se prepară cu ou, nu trebuie să renunțăm la aceasta atunci când ținem post sau pur și simplu dacă ne dorim un sos vegetal.

Descoperă în rândurile de mai jos o rețetă de maioneză de post cu muștar, la fel de gustoasă precum cea clasică, dar și alte modalități prin care poți obține o maioneză vegetală!

Rețetă de maioneză de post cu muștar

Citește și: Sarmale împrăștiate de post, rețeta maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. “Varza nu este pretențioasă și este foarte gustoasă.”

maioneza cu mustar
Maioneză cu muștar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să faceți o pască exact ca la mănăstire. Rețeta de pască mănăstirească a maicii Ecaterina. “Este pască tradițională moldovenească.”

Rețeta de maioneză cu muștar se prepară rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente!

Ingrediente:

  • 1 lingură de muștar dulce
  • 2 căței de usturoi
  • O jumătate de cană de ulei
  • Jumătate de linguriță de oțet de mere
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să cureți usturoiul. Ulterior, adaugă muștarul, oțetul, sarea și cățeii de usturoi într-un bol al unui blender. După ce ai pus capacul și ai pornit blenderul, este necesar să lași câteva minute pentru ca ingredientele să se amestece.

Apoi, în timp ce blenderul încă este pornit, trebuie să adaugi uleiul, puțin câte puțin, până când maioneza se încheagă. În cazul în care nu ai un blender acasă, te poți folosi și de un mixer, însă este esențial de știut că în această situație, cățeii trebuie să fie dați mai întâi pe o răzătoare. La final, poți adăuga sarea. Este important de știut că maioneza de post nu are aceeași textură ca cea clasică și nu va fi la fel de închegată.
Cu toate acestea, și la maioneza de post există riscul de a se tăia. În acest caz, există o soluție foarte bună. Într-un bol, adaugă o linguriță cu vârf de muștar și cu ajutorul unei lingure, adaugă puțin câte puțin, din maioneza tăiată. Ulterior, cu ajutorul unui tel, trebuie să amesteci până ce adaugi toată maioneza.

Alte moduri de a prepara o maioneză vegetală

maioneza
Maioneză[Sursa foto: freepik]

Maioneza este de nelipsit din preparatele românilor, în special de sărbători. Chiar dacă nutriționiștii nu o recomandă, maioneza preparată în casă este mult mai sănătoasă și mai puțin calorică. Fie că vrei un dressing de salată sau un sos pentru cartofii prăjiți, dar ții post, nu trebuie să elimini maioneza din alimentația ta. Pe lângă rețeta de maioneză de post cu muștar, există și alte sortimente, pentru cei care vor să se bucure de o maioneză vegetală.

Spre exemplu, poți prepara maioneză simplă sau maioneză cu cartofi.  

Rețetă de maioneză de post simplă

Ingrediente:

  • Două cești de apă
  •  Două linguri de făină
  •  Zeama de la o lămâie
  • 5 linguri de ulei
  • Puțină apă rece
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Se adaugă făina alături de apa caldă la fiert și se amestecă încontinuu, până are textura unei crème groase. După ce se răcește, se amestecă cu mixerul, adăugându-se pe rând sarea, puțin câte puțin, iar apoi uleiul și zeama de lămâie. Ulterior se adaugă puțină apă rece. La sfârșit se asezonează cu sare și piper.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Rețetă de maioneză de post cu cartofi

reteta maioneza de post
Rețetă maioneză de post[Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • Doi cartofi
  • O ceașcă de ulei
  • Zeama de la o lămâie
  • O linguriță de muștar
  • Sare și pieper

Mod de preparare:

După ce au fost curățați, cartofii se fierb foarte bine în apă cu sare. După ce te-ai asigurat că au fiert, aceștia se fărâmă ți se adaugă, puțin câte puțin, uleiul, zeama de la lămâie și muștarul. La final se asezonează cu sare și piper.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lo



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Musaca cu piept de pui și multe legume. Încercați un preparat sățios și plin de savoare colorată!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies