Ne intrebam ce sunt carbohidratii, proteinele sau lipidele si care este rolul lor in organism si in dieta de slabire. Alte denumiri pe care trebuie sa le cunoastem: carbohidrati sau glucide, proteine sau aminoacizi, lipide sau grasimi.
Multe legume, in special cele cu seminte cum sunt fasolea cataratoare, porumbul, broccoli sau mazarea au un continut mare de proteine care ajuta la neutralizarea excesului de acid, cel care provoaca pierderea substantelor minerale cum ar fi calciul. Asa se justifica de ce consumatorii de carne au un risc crescut de osteoporoza.
In general, conform indicatiilor, femeile trebuie sa consume 46 grame de proteine pe zi, in timp ce barbatii au nevoie de până la 56 (aproximativ 0.80
Mancati cat mai multa fasole, soia, mazare, linte si in portii medii sau mici carne, peste, oua sau branza.
Ce sunt Grasimile (lipidele)
Consumul de grasimi nesanatoase trebuie sa fie minim insa grasimile, ca si proteinele, sunt absolut necesare organismului.
Semintele de dovleac si cele de in sunt bogate in acid linoleic Omega 3 iar semintele de susan si cele de floarea soarelui sunt bogate in acid linoleic Omega 6.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>