Medicul Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul anti-COVID-19: „În cel mai fericit caz..."

vaccin anti coronavirus
vaccinul anti-covid-19 se va face în două doze

Primele doze de vaccin vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie. Ce a declarat medicul Valeriu Gheorghiță?!

Primele doze de vaccin ar putea ajunge în România mai repede decât era preconizat. Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre stocarea dozelor, dar și despre vaccinarea propriu-zisă.

Medicul Valeriu Gheorghiță, despre vaccin

Medicul Valeriu Gheorghiță susține că vaccinul anti-COVID-19 va trebui ținut în compartimente speciale, iar primele doze vor ajunge chiar din luna decembrie.

„În cel mai fericit caz, ne așteptăm ca după jumătatea a doua a lunii decembrie, spre sfârșitul lunii, să vină primele doze de vaccinuri cel puțin de la o companie producătoare.

În scenariul pesimist, probabil că vom vorbi de ianuarie, februarie”, a declarat medicul.

Citeste si: Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România: „Vaccinul va fi gratuit și nu va fi condiționat sau obligatoriu”

Valeriu Gheorghiță susține că vor fi aproximativ 2,4 milioane de doze care vor conține vaccinul anti coronavirus, acestea fiind suficiente pentru personalul medical, dar și pentru categoriile vulnerabile.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

covid vaccin anti coronavirus
vaccinul anti-covid-19 va ajunge în România în a doua jumătate a lunii decembrie[Sursa foto: PixaBay]

Medicul mai spune că vaccinul se va face în două doze, la câteva săptămâni.

„În momentul de față avem tot ce ne trebuie. Principalul centru de stocare în România va fi Institutul Cantacuzino. Vor exista încă 6 centre regionale, în 6 spitale militare care vor fi prevăzute – și există aparatura de care vă spun – cu aceste congelatoare de minus 80 de grade care au capacitate de stocare a unui

număr mare de doze. Toate acestea există, ele mai trebuie doar să fie distribuite la centrele regionale. Producătorul acestui vaccin asigură distribuția până la nivelul acestor centre regionale”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță vorbește și despre o campanie de vaccinare care va avea loc în luna decembrie.

Citeste si: Vaccinul anti-COVID, eficient în 95% din cazuri

„Va exista o platformă în care fiecare persoană poate să găsească cele mai importante informaţii despre vaccinare şi despre tipurile de vaccinuri. De asemenea, pe lângă această platformă vor exista o serie de comunicatori, care sunt experţi în domeniul medical, asociaţii profesionale, inclusiv asociaţii de pacienţi, la care vor adera şi experţi din alte domenii şi lideri de opinie din alte domenii- mediul cultural, artistic, atâta timp cât doresc să facă parte din această activitate de informare”, a precizat medicul.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Traian Băsescu, despre starea de urgență: "Justiția îmi dă dreptate..."

IMAGINI RARE cu Meghan Markle în costum de baie! Ce BOMBĂ SEXY e soția Prințului Harry. A arătat TOT în aceste fotografii!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 ani era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Răsturnare de situație în cazul Dianei Maria. Tânăra ar fi murit din altă cauză

VIDEO „Nenorocirea s-a întâmplat” Mărturiile cutremurătoare ale iubitului fetei omorâte de urs! Greșeala imensă pe care au făcut-o cei doi i-a adus tinerei un sfârșit crunt


Cookies