Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!

retete de gustare

Melcișori cu cremă de cacao

Melcișorii cu cremă de cacao se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de melcișori cu cremă de cacao.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cei mai gustoși melcișori cu cremă de cacao, preparati așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Melcișori cu cremă de cacao 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea. Câți bani a cheltuit vedeta pentru a pune legumele la murat

melcisori cu scortisoara
Melcișori cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]

Citește și: Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

melcisori cu crema de cacao
Melcișori cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]

Ingrediente  

Aluat 

  • 800 g făină 
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată 
  • 500 ml apă călduță 
  • 60 g zahăr 
  • 100 ml ulei 
  •  sare 
  • coajă rasă de la o lămâie 
  • 3 plicuri zahăr vanilat 
  • 300 g unt+ 200 g făină 

Umplutura

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • 200 g unt topit 
  • 60 g cacao 
  • 200 g zahăr 
  • 1 plic zahăr vanilat 

În plus

  • 2 oua bătute cu puțin lapte 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.

Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Melcișori cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare  

  1. Am amestecat ingredientele pentru baza de aluat direct în bolul robotului. Am frământat-o timp de 8 minute cu cârligul special pentru aluat. Am obținut un aluat moale și l-am adunat în centrul bolului, dându-i o formă de bilă. Am pus folie alimentară de plastic pe fundul bolului și am lăsat aluatul la dospit până și-a dublat volumul. 
  2. Cu câteva ore înainte, am scos untul din frigider. Am folosit un alt bol pentru a combina untul moale cu făina pentru a face o crema. Am răsturnat aluatul dospit pe blatul de lucru și l-am înfăinat ușor. Am întins cu sucitoarea până am format o foaie de aluat. Am împărțit crema de unt cu făină în trei părți. Am uns foaia de aluat cu trei sferturi din ea. Am
    pus treimile laterale peste cea din mijloc în timp ce pliam aluatul. Apoi am adus treimile de sus și de jos în spatele celei din mijloc.
  3. Am luat un pachet de aluat dospit, l-am acoperit cu un prosop curat și l-am lăsat la odihnit timp de 10 minute. 
  4. Am topit untul și am așteptat ca acesta să se răcească. Am folosit un bol pentru a amesteca cacaoa pudră cu zahărul. Apoi am amestecat vanilia și untul topit cu o lingură. Am obținut o compoziție netedă, cremoasă. 
  5. Am pus aluatul dospit pe o masă de lucru care a fost puțin înfăinată. Am uns-o cu toată cantitatea de cremă de cacao, apoi am rulat foaia începând de la una dintre laturile lungi pentru a obține o ruladă. Am tăiat rulada în felii groase, le-am pus cu atenție într-o tavă mare acoperită cu hârtie de copt, trebuie să aibă spațiu între ei. 
  6. Am amestecat un praf de sare și o lingură de lapte rece cu 2 oua și apoi am uns melcișorii. I-am acoperit cu folie de plastic și i-am lăsat la dospit în tavă încă 10 minute. Între timp, am încins cuptorul la 170 de grade Celsius. Am pus tava cu melcișori în cuptor și i-am copt timp 30 de minute.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete pentru desert
Melcișori cu cremă de cacao[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies