Află din rândurile următoare care este rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea.
Gabriela Cristea a împărtășit cu urmăritorii săi din mediul online rețeta sa de murături asortate. Vedeta a explicat, pas cu pas, procesul de preparare.
Rețeta de murături asortate a Gabrielei Cristea
Ingrediente:
- conopidă
- varză
- usturoi
- busuioc
- bețe de mărar
- ardei iute
- țelină
- hrean
- morcovi
- mere
- gutuie
- gogonele
- pepene
- dovlecei
- castraveți
- boabe de muștar
- piper negru
- foi de dafin
- sare grunjoasă, specială pentru murături
Înainte să se apuce de treabă, soția lui Tavi Clonda a făcut lista de cumpărături și a fost la piață pentru a achiziționa cele necesare. Întoarsă acasă, a făcut un calcul pentru a vedea câți bani a cheltuit pe cumpărături.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„ Hai să facem o socoteală să vedem cam cât o să ne coste murăturile și să ne apucăm de treabă. Am venit cu toate produsele acasă, am făcut o recapitulare să fim siguri că avem tot ce ne trebuie și am făcut socoteala. 297 de lei. Nu am pus la socoteală sare pentru că o aveam deja. Hai, 300 de lei, cam asta este treaba .”, a spus Gabriela Cristea în mediul online.
Mod de preparare:
Primul pas în procesul de preparare al murăturilor constă în spălarea și curățarea legumelor. Ulterior, acestea se taie în bucăți mai mari, fiecare după cum dorește.
„ Eu pun pe fund niște frunze de țelină și după aceea pun și niște busuioc, cât să-i dea un pic de gust. Eu pun și usturoi mult pentru că le dă un gust aparte. Păstrăm bețele de mărar pentru la sfârșit .”,
Apoi, începem să umplem butoiul cu legumele gata spălate și tăiate. După ce am așezat legumele, trebuie să punem saramura.
Gabriela Cristea a explicat cum face ea saramura pentru murături.
„ Am pus apă la fiert. Eu iau apă de la robinet, fără probleme. Cu o lingură, care să nu fie nici mare, nici mică, medie, pun pentru fiecare litru de apă câte o lingură rasă de sare. Nu mai mult pentru că vor ieși sărați, nu mai puțin pentru că sarea este conservant.”, a explicat Gabriela Cristea.
După ce a fiert saramura, vedeta a pus-o direct peste murături.
„După ce mi-a fiert saramura bine și am lăsat-o să fiarbă, este momentul să pun saramura peste murături. Pun efectiv saramură, așa cum este ea. Mai păstrez saramură și pentru mâine pentru că este posibil să mai completăm, deoarece saramura trebuie să acopere produsul finit. Am să las aceste murături la o temperatură de măcar 20 de grade. Le lăsați cam o săptămână, până se opresc din fierbere. După aceea le pun în beci .”, a mai spus Gabriela Cristea, pe pagina sa de Facebook.