Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi

Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi
Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi

Suntem in postul Craciunului, este o perioada sfanta si motiv de bucurie pentru orice familie.

Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi. Suntem in postul Craciunului, este o perioada sfanta si motiv de bucurie pentru orice familie. Totusi, tu simti ca optiunile tale alimentare sunt limitate si percepi aceasta perioada drept un efort. Nu este deloc adevarat, daca ai la indemana cateva retete delicioase de care sa te bucuri. O sa te lingi pe degete. Tot ce trebuie sa faci este sa dai frau liber imaginatiei.

Gusturile tale vor descoperi noi teritorii. Am pregatit astfel pentru tine 3 meniuri pe care sa le servesti atat la mic dejun, cat si la pranz si cina. Vei avea astfel o alimentatie delicioasa si foarte sanatoasa. 

Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi
Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi[Sursa foto: PixaBay]

Reteta mic dejun: terci de ovaz cu bautura vegetala pe baza de nuci

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingredient: 250 ml de bautura vegetala Carpos pe baza de nuci, 50 de grame de fulgi de ovaz, 8-10 nuci, o banana si un pic de scortisoara pentru o aroma mai puternica.

Ca sa pregatesti aceasta reteta, toarna bautura vegetala intr-o oala si adauga fulgii de ovaz. Pune apoi la foc mic si amesteca in mod constant. Lasa amestecul pe foc pan ace fulgii de ovaz s-au umflat. Adauga apoi scortisoara, nucile si banana taiata rondele.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Reteta pranz: paste cremoase cu broccoli

Pentru aceasta reteta, ai nevoie de 450 grame de paste, 400 grame de broccoli, 4 linguri de ulei de masline, 2 lingurite de pudra de usturoi, piper. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa fierbi pastele in apa si ulei, cu putina sare. Scoate apoi pastele din oala, pune-le intr-o cratita si adauga buchetelele de broccoli cu ulei de masline si pudra de usturoi si piper dupa gust.

Poti condimenta suplimentar cu cateva cubulete de rosii si zeama de lamiae. Vor avea un gust delicious.

Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi
Meniuri delicioase de post: rețete complete pentru o zi[Sursa foto: PixaBay]

Reteta cina: supa crema de conopida cu bautura vegetala pe baza de migdale 

Pentru aceasta reteta ai nevoie de 450 de grame de conopida, 300 ml de bautura vegetala Carpos pe baza de migdale, o telina, o ceapa, 2 catei de usturoi, un pastarnac, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Primul lucru pe care trebuie s ail faci este sa calesti ceapa intr-o oala in putin ulei. Adauga apoi legumele taiate cubulete. Dupa ce au devenit aurii, adauga condimentele si bautura vegetala pe baza de migdale. Lasa-le la foc sa fiarba 20 de minute si supa ta este gata. Serveste cu multe crutoane. În rest, nu uitați că Postul nu este despre mâncare! Fiți buni cu voi și cu cei din jur!

Citeste si: DESCOPERĂ: Meniu vegetarian de Crăciun. Rețete pentru sărbători fără carne

Citeste si: CITEȘTE: Ce să mănânci de Crăciun ca să nu te îngrași



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cadouri de SECRET SANTA sub 50 de lei. 5 idei care să te inspire

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies