Mici de casă – rețeta autentică
Timpi de preparare
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 45 min
Mici de casă – rețeta autentică Ingrediente
500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)
200 ml zeamă de oase de vită
3 căței de usturoi
1/2 linguriță de bicarbonat
Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
Mici de casă – rețeta autentică Mod De Preparare
Mici de casă – rețeta autentică – asta e cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are.
Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Ostropel de pui – cea mai ușoară rețetă. DELICIOS, ca la bunica
Citeste si: Plăcintă cu carne şi ciuperci – adună toată familia la masă
Citeste si: "Oauă ţărgăsiti cu piperchi"- mâncăruri străvechi. Cum se prepară micul dejun preferat de aromânii dunăreni
Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.
Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!
sursa: retete.unica.ro