Mini tartele cu cremă de frișcă și afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de mini tarte cu cremă de frișcă și afine.
Rețetă de Mini tarte cu cremă de frișcă și afine
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Mini brioșe cu fulgi de ciocolată. Experimentează o explozie de arome și texturi!
Citește și: Paste fusilli cu sos alb și ciuperci. Alege să le împarți cu cei dragi ție!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 250 g de unt
- 3 ouă
- 3 lingurițe de zahăr
- un pliculeț de praf de copt
- 350 g de făină
- Sare
- o esență de vanilie
ingrediente pentru frișcă
- 200 ml de frișcă lichidă
- 200 g de smântână
- 3 linguri de zahăr pudră
- o esență de vanilie
- o lingură și jumătate de coajă rasă de lămâie
ingrediente pentru decor
- Afine proaspete
- Ciocolata topita
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Pentru a prepara această rețetă delicioasă, tot ce trebuie să faceți este să începeți să preparați aluatul. În consecință, puneți untul rece din frigider (pe care l-ați tăiat în prealabil în cubulețe), ouăle (pe care le-ați bătut înainte spumă) și zahărul într-un bol mai mare, dacă aveți unul. Toate aceste ingrediente trebuie amestecate bine pentru a se omogeniza. Apoi, vom adăuga pliculețul de praf de copt, esență de vanilie, praf de sare și făina cernută, adăugată treptat. Vom continua să amestecăm pentru a asigura că toate ingredientele sunt bine amestecate.
- Apoi, vom pune puțină făină pe o suprafață plată și vom răsturna aluatul pentru a face o foaie care nu este prea groasă sau prea subțire. Apoi, vom începe să formăm tartele noastre, una câte una, cu un pahar sau chiar cu o formă pentru tarte. Ulterior, vom pune hârtie de copt pe fiecare formă de tarte, apoi vom pune fiecare bucată de aluat în parte în formă și vom tăia dacă este necesar surplusul de aluat. Vom înțepa aluatul din loc în loc cu o furculiță și vom pune tava în frigider cât timp pregătim frișca.
- Acum vom face crema de frișcă. Vom amesteca frișca lichidă și smântâna, toate reci din frigider, cu zahărul cu un mixer până când vom obține o consistență spumoasă, asemănătoare unei frișcă. În cele din urmă, abia vom adăuga coaja de lămâie și esența de vanilie în frișca noastră și vom amesteca puțin pentru ca aromele să intre în frișca. Se va pune frișca în frigider pentru cel puțin o oră.
- Acum că am terminat cu crema noastră de frișcă, trebuie doar să coacem tartele. Vom scoate tava din frigider și o vom pune în cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius până când marginile tartelor vor deveni aurii. Apoi vom scoate tava din cuptor și le vom lăsa să se răcească.
- După ce tartele noastre delicioase s-au răcit complet, vom pune frișca peste ele imediat ce am topit ciocolata și am turnat un strat subțire pe fiecare mini tartă. Apoi, le vom decora cu bucăți de afine proaspete, în funcție de preferințele noastre, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.