Ministerul Sănătății, decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus! Intră în vigoare pe 12 iulie

Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus
Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat decizia luată în contextul creșterii alarmante a cazurilor de Covid-29. Schimbarea intră în vigoare marți, 12 iulie.

Potrivit ministrului Rafila, va fi reluată transmiterea zilnică a numărului cazurilor de infectări cu coronavirus, asta începând de marți, 12 iulie.

Citeste si: Rafila: ,,Sfatul meu e să utilizeze masca în interior” Cazurile de COVID-19 s-au dublat în ultima săptămână!

Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus
Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus

Modificarea vine după ce cu nici o lună în urmă s-a trecut la o monitorizare săptămânală a cazurilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Tulpina Omicron este în continuare dominantă. Nu există dovezi privind o severitate mai mare la BA5, o transmisibilitate mai mare, da, inclusiv la persoanele care au fost infectate cu Omicron, adică o altă subvariantă.

Având în vedere că au trecut cel puțin 5 luni de la valul din ianuarie-februarie și majoritatea celor vaccinați cu 3 doze au cel puțin 6 luni de la ultima doză, există o eludare a răspunsului imun.

Estimăm o creștere în perioada următoare, fără să avem posibilitatea unei predicții extrem de riguroase”, a declarat Alexandru Rafila despre situația actuală.

Citeste si: Masca de protecție, din nou obligatorie în anumite condiții! Revin restricțiile anti-Covid

Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus
Decizie de ultimă oră în contextul creșterii cazurilor de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Alexandru Rafila, despre implementarea noilor restricții

Ministrul Sănătății a precizat că momentan nu se vor impune restricții, dar evoluția epidemiologică va rămâne sub supraveghere.

Vârful pandemiei ar putea fi atins în luna august, în perioada 14-18.

„Nimeni nu impune nimic, sunt doar recomandări: Utilizarea măștii în spații închise și transport în comun, igiena mâinilor, autorităților ar trebui să igienizeze mijloacele de transport în comun periodic, aerisirea spațiilor, nu costă nimic, trebuie doar inițiativă și rigoare.

Prezumția este că vârful acestui val în Europa va fi la sfârșitul lunii iulie.

Noi avem un decalaj față de Europa așa că un scenariu posibil va fi 14-18 august. Principala caracteristică a fost modificarea transmisibilității cu scăderea patologității”, a mai spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre situația epidemiologică de la noi din țară.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Vești bune pentru milioane de femei din România! Vor primi mai mulți bani, de la 1 iunie

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies