Minunea acidului hialuronic. Cum restaurează strălucirea și tinerețea tenului tău

Minunea acidului hialuronic. Cum restaurează strălucirea și tinerețea tenului tău
Minunea acidului hialuronic

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic!

Adina Alexandru, medic primar dermatolog, a discutat în cadrul unei emisiuni TV despre acidul hialuronic.

Hidratare profundă

Minunea acidului hialuronic[Sursa foto: freepik]

Acidul hialuronic este un ingredient popular printre produsele anti-aging, datorită beneficiilor lui pentru hidratarea pielii și reducerea ridurilor. Acesta este potrivit chiar și pentru femeile mai tinere de 25 de ani.

”Acidul hialuronic este un ingredient anti-aging foarte popular pentru că are anumite beneficii la nivelul pielii, efectul anti-aging dar și un efect de hidratare important.

El poate fi utilizat în produse destinate inclusiv combaterii fenomenelor precoce de îmbătrânire, deci a primelor riduri de la vârste ceva mai tinere. În principiu, după vârsta de 25 de ani putem folosi un astfel de produs”, a spus specialistul.

Reducerea ridurilor

Minunea acidului hialuronic[Sursa foto: freepik]

Astfel, acidul hialuronic este bine tolerat la orice vârstă, având o absorbție bună și lăsând pielea netedă și luminoasă.

Mai mult decât atât, poate fi utilizat ca bază de machiaj și acționează prin menținerea apei în piele, umplând ridurile din interior.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

”Este un ingredient foarte bine tolerat chiar și de vârstele foarte tinere, este bine absorbit, se poate combina cu alte ingrediente, lasă pielea catifelată și luminoasă și poate fi folosit din acest punct de vedere chiar și ca baza de machiaj.

Referitor la efectul ei anti-aging se bazează pe capacitatea acestui ingredient de a trage și de a retine apa în piele. Practic, ne putem imagina aceste molecule că fiind niște bureței care se umflă în contact cu apa și în felul acesta revolumizează, umple din interior ridurile”, a explicat medicul.

Citește și: Diferența dintre cremă și loțiune. Alegerea corectă pentru pielea ta și cum să beneficiezi la maxim de fiecare!

Îmbunătățirea texturii pielii

Minunea acidului hialuronic[Sursa foto: freepik]

Așadar, pentru a obține beneficii optime din acidul hialuronic, este important ca femeile să folosească întotdeauna o concentrație adecvată și o combinație de molecule cu greutate moleculară mică și mare. Concentrația optimă este de aproximativ 1,5-2%, deoarece concentrația mai mare poate fi exagerată. Astfel, molecula mare hidratează suprafața pielii și conferă luminozitate imediată, în timp ce molecula mică pătrunde în profunzime pentru a reduce ridurile. Cu toate astea, efectul anti-aging necesită consecvență, cu aplicări zilnice timp de cel puțin 6 săptămâni dimineața și seara.

”Acidul hialuronic ar trebui să aibă o concentrație suficientă și să aibă o dublă combinație, să vedem această mențiune de acid hialuronic cu greutate moleculară mica și mare. Se referă la faptul că există o moleculă mai mică sau mai mare. Din punct de vedere medical, beneficiul optim al acestui ingredient se obține la o concentrație în jur de 1,5-2%, peste reprezintă un exces. Molecula mare rămâne pe suprafața pielii, hidratează instant, oferă imediat acel aspect de luminozitate tenului, iar molecula mică de fapt realizează efectul acela anti-aging de umplere a ridurilor, pentru că ea are capacitatea

de a pătrunde profund în piele și umple. Efectul anti-aging nu îl vedem după 1, 2 aplicări, trebuie să avem o oarecare consistență, adică să aplicăm cel puțin 6 săptămâni dimineața și seara”, a spus ea.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: 6 remedii și obiceiuri împotriva ridurilor pe care trebuie să le iei în calcul pentru rutina zilnică de îngrijire a pielii

Utilizat în tratamentele de umplere a ridurilor

Minunea acidului hialuronic[Sursa foto: freepik]

Acidul hialuronic este versatil, cu beneficii clare pentru piele, prezent într-o varietate de produse și tratamente de umplere a ridurilor, cât și regăsit în creme, seruri, geluri și măști șervețel.

”Este un ingredient versatil, foarte util cu certe beneficii la nivelul pielii și pe care îl găsim în multe produse, nu doar în creme, ci și în seruri, în geluri, măști șervețel”, a menționat aceasta.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

5 factori externi care îți afectează tenul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies