Mituri despre dietele alimentare

Mituri despre dietele alimentare
Mituri despre dietele alimentare

Află din rândurile următoare care sunt miturile despre dietele alimentare și ce trebuie să faci de fapt dacă vrei să slăbești.

Toată lumea care se confruntă cu kilogramele în plus își dorește să descopere un produs minune care să le scape de această povară. Din păcate, un astfel de produs nu există, iar majoritatea produselor care sunt prezente în mediul online și în magazine sub denumirea de „produs minune care te ajută să slăbești” sunt de fapt niște capcane în care din păcate foarte multe persoane cad.

De asemenea, există o mulțime de mituri legate de dietele alimentare, care nu acționează decât conform efectului placebo și doar îți dau impresia că ai slăbit datorită lor, când de fapt, adevărul este cu totul altul.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Mihai Pautov a demontat toate aceste mituri despre dietele alimentare și ne-a spus ce trebuie să facem cu adevărat dacă vrem să slăbim.

Mituri despre dietele alimentare

Mituri despre dietele alimentare
Mituri despre dietele alimentare[Sursa foto: pexels]

Iată care este adevărul din spatele celor mai cunoscute mituri alimentare:

Apă cu lămâie și ghimbir te ajută să slăbești

Potrivit specialistului în domeniu, singurul lucru pe care poate să îl facă apa cu lămâie și ghimbir este să îi dea o altă aromă apei astfel încât să te ajute să o bei mai ușor.

Potrivit spuselor sale, hidratarea este esențială pentru a avea un organism sănătos, dar nu are o influență directă asupra procesului de slăbire, doar că dacă bei apă, vei obține o senzație de sațietate care te va ajuta să nu mai mănânci atât de mult.

Recomand tuturor pacienților mei să bea un pahar cu apă dimineața. Uneori îți este greu să bei apă dimineața și lămâia aia îi dă un gust.

Apa în corp te hidratează, atât. Nu arde grăsimile. Ce face în plus? Îți dă o senzație de sațietate pentru câteva zeci de minute. Stomacul se strânge singur dacă limităm porțiile cu mâncare pe care le băgăm în el. Senzația de sațietate este atunci când umplem stomacul. Dacă tu ai tendința să mănânci mult, stomacul tău va fi în permanență dilatat și atunci trebuie să îl umpli ca să te saturi.
Dacă bei un pahar cu apă atunci când trebuie, atunci acesta îți dă o senzație de sațietate, dar este minim eficient
.”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Ardei iute te ajută să arzi grăsimile

Citește și: Sucul de lămâie, ajută la diete sau îngrașă?

Mituri despre dietele alimentare
Mituri despre dietele alimentare[Sursa foto: pexels]

Acesta este un alt mit apărut în mediul online, care spune că atunci când mănânci foarte mult ardei iute, vei arde mai ușor grăsimile din organism.

Nu există niciun studiu în care consumul de ardei iute să te slăbească .”, spune specialistul în domeniu.  

De asemenea, există și alte mituri conform cărora un anumit aliment consumat regulat te ajută să scazi în greutate.

Potrivit specialistului în domeniu, singurul lucru pe care poate să îl facă alimentul respectiv este să te împiedice să mai mănânci alte alimente care te-ar putea îngrășa și să îți ofere senzația de sațietate.

Produse minune pentru slăbit fără gluten

În ultimul timp au apărut atât în mediul online, cât și în magazine diferite produse fără gluten care se presupune că te-ar ajuta să slăbești. Potrivit specialistului în domeniu, acesta este un alt mit pe care industriile de comercializare a acestor produse l-au introdus pentru a stoarce bani de pe urma cumpărătorilor.

Există o industrie nereglementată care vrea să facă bani necinstiți de pe urma vulnerabilității noastre. Dacă nu ai intoleranță la gluten, poți să mănânci cât vrei .”, spune specialistul în domeniu. 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Carbohidrații îngrașă

Multe persoane consideră că dacă nu mănâncă produse care conțin carbohidrați și glucide vor slăbi. Ei bine, specialistul în domeniu susține că putem să îi consumăm fără să ne afecteze în vreun fel, atâta timp cât nu vorbim despre produse procesate.

Dacă mâncăm carbohidrați, fructe dulci, legume dulci sau cereale integrale, noi nu o să ne îngrășăm pentru că aceste alimente conțin fibre. Zaharurile nu îngrașă, doar cele procesate pe care le întâlnim pe rafturi .”, a explicat specialistul în domeniu. 

Ce trebuie să faci dacă vrei să slăbești

Citește și: Ce meniu trebuie să aibă femeile care doresc să țină dieta flexitariană

Ce trebuie să faci dacă vrei să slăbești
Ce trebuie să faci dacă vrei să slăbești[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, în cadrul acestui proces de slăbire există o mulțime de factori care trebuie să fie în concordanță unii cu alții dacă vrem cu adevărat să ne atingem obiectivul. Așadar, vorbim despre voință, motivație, o alimentație sănătoasă, echilibru hormonal, mișcare și nu în ultimul timp, o stare de spirit care să ne ajute.

Noi suntem un echilibru între corp și mintea noastră. Aceste probleme psiho-emoționale îți dau de multe ori o senzație de gol în stomac pe care tu vrei să o umpli și o umpli de multe ori efectiv printr-un comportament compulsivo-excesiv mâncând multe lucruri în exces. Obezitatea trebuie tratată efectiv ca o boală și dacă nu reușim să slăbim prin simpla voință, trebuie să înțelegem că trebuie să apelăm la un specialist care să includă nutriție, sport, un psiholog, un doctor sau poate chiar un chirurg .”, a spus specialistul în domeniu.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Alimente care accelerează arderea grăsimilor

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies