Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar

Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar
Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar

Toată lumea își pune bani în buzunar la trecerea dintre ani, însă nu mulți cunosc motivul. Iată care este acela!

În această perioadă de sărbătoare, multe persoane sunt asaltate de familie, prieteni, emoții, griji și treabă, însă niciodată nu uită de obiceiurile sfinte, lăsate de vreme. Una dintre tradițiile pe care lumea le păstrează este băgatul banilor în buzunar la trecerea dintre ani. De ce se respectă acest lucru?

De ce trebuie să ai bani în buzunar de Revelion 2023

Din moși strămoși, se cunoaște faptul că de Revelion există numeroase tradiții și superstiții de respectat. Multe dintre acestea sunt ținute în diferite zone ale României, în funcție de popor și de obiectivele vremii. Însă, indiferent de tradițiile diferite ale zonelor montane sau rurale ale țării, un obicei este ținut de absolut toți oamenii: banii în buzunar la trecerea dintre ani.

Citește și: De ce e bine să se consume pește de Revelion 2023. Ce nu trebuie să lipsească de pe masă, și ce alimente sunt interzise

Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar[Sursa foto: freepik]

Citește și: Masa festivă de Revelion 2023. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

În seara de Anul Nou, asigurați-vă că aveți bani în buzunar! Fie că aveți câteva bancnote de un leu sau sume mari de bani, este bine să respectați tradiția din bătrâni.

Se spune că cel ce va avea bani în buzunar, va avea bogăție tot anul care vine și nu va întâmpina lipsuri financiare. Așadar, dacă vă doriți succes pe plan financiar și profesional în anul 2023, nu uitați să puneți banii până bate ceasul ora 00:00. Pe lângă bani, se mai pun accesorii și bijuterii.

Alte tradiții respectate de Revelion

Banii din buzunar nu sunt singurul mod prin care puteți atrage belșugul, fiindcă la fel de important este mâncatul celor 12 boabe de struguri, câte unul pentru fiecare lună a anului. Astfel, norocul și sănătatea nu vor lipsi. Totodată, nu ar trebui să consumați carne de pui în seara dintre ani. Asigurați-vă că ați cumpărat și pește înainte. În seara de Revelion, este bine să mâncați o bucățică de pește pentru a vă asigura că treceți peste necazurile noului an ca peștele prin apă.

Citește și: Ce să pui în salata de icre pentru a ieși pufoasă și aerată. Secretul bucătarilor pricepuți a fost dezvăluit

Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citește și: Cum să prepari cea mai bună friptură. Preparatul ți se va topi în gura

Mai mult decât atât, există și o tradiție pentru fetele nemăritate. Cele care vor să își știe marele prinț pe cal alb trebuie să pună busuioc, o ramură de măr și o monedă într-un bol cu apă. După ce merg la culcare după petrecere, acestea își vor visa ursitul.

De asemenea, nu uitați nici paharul de șampanie! Trebuie să aveți un pahar de șampanie în mână la trecerea în noul an, cu care veți da noroc, apoi îl veți bea până la fund.

Citește și: Cât timp se păstrează salata de boeuf la frigider, precum și celelalte alimente de la Crăciun. Mulți români fac această greșeală

Motivul pentru care este bine să te prindă Anul Nou cu bani în buzunar[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Masa festivă de Revelion 2023. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies