Mousse de ciocolată. Cum faci un mousse de ciocolată bogat în fibre fără ouă, lapte şi făină

Mousse de ciocolată. Cum faci un mousse de ciocolată bogat în fibre fără ouă, lapte şi făină
Mousse de ciocolată. Cum faci un mousse de ciocolată bogat în fibre fără ouă, lapte şi făină

Mousse de ciocolată. Reţetă fibre fără ouă, lapte şi făină. Desert delicios şi sănătos.

Reteta de astazi este un mousse de ciocolata bogat in fibre care se face fara oua, faina sau zahar. Partea frumoasa in a gati este ca poti sa inlocuiesti unele ingrediente cu altele si sa ai acelasi rezultat doar ca de 10 ori mai sanatos.

Citeste si: Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Ai nevoie de:

Citeste si: Tort-ecler cu banane si glazura in doar 15 minute! Este fara coacere

2 avocado coapte
jumatate de ceasca de cacao organica
jumatate de ceasca de lapte de cocos
o lingura de miere
2 linguri de extract de vanilie
1 lingura de scortisoara

Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor

Combina toate ingredientele pana iese o pasta delicioasa si serveste in cescute de ceai, scrie culinar.bzi.

Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Tortul "Visul vietii" — O prajitura care se face in numai jumatate de ora

Pentru blatul cu nuci si ciocolata:

200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.

Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:

300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml+ 100 ml).

Citeste si: Minciunele pufoase, delicioase şi uşor de făcut

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:

280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.

Citeste si: Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut

Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:

200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.

Mod de preparare:

Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata.

Amestecati intr-un vas mare untul si zaharul. Apoi incorporati ouale. Nu trebuie batute, doar amestecati ingredientele pana obtineti o compozitie omogena. Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde. Lasati-o sa se racoreasca putin, apoi adaugati-o in compozitia de unt si oua, amestecati pana la omogenizare. Adaugati nucile si amestecati bine.

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Fantezie de ananas - Cel mai gustos şi uşor desert de POST, bun şi în timpul curelor de SLĂBIT. Află secretul

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies