Mousse de ciocolată. Reţetă fibre fără ouă, lapte şi făină. Desert delicios şi sănătos.
Reteta de astazi este un mousse de ciocolata bogat in fibre care se face fara oua, faina sau zahar. Partea frumoasa in a gati este ca poti sa inlocuiesti unele ingrediente cu altele si sa ai acelasi rezultat doar ca de 10 ori mai sanatos.
Citeste si: Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Ai nevoie de:
Citeste si: Tort-ecler cu banane si glazura in doar 15 minute! Este fara coacere
2 avocado coapte
jumatate de ceasca de cacao organica
jumatate de ceasca de lapte de cocos
o lingura de miere
2 linguri de extract de vanilie
1 lingura de scortisoara
Citeste si: Prajitura Regina Maria: reteta veche din caietele strabunicelor
Combina toate ingredientele pana iese o pasta delicioasa si serveste in cescute de ceai, scrie culinar.bzi.
Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Prăjitură cu ciocolată şi cafea – un desert aromat, cremos şi rafinat
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Tortul "Visul vietii" — O prajitura care se face in numai jumatate de ora
Pentru blatul cu nuci si ciocolata:
200 gr de unt moale;
140 gr de zahar;
4 oua;
100 gr de nuci maruntite;
150 gr de ciocolata neagra.
Pentru blatul mousse de ciocolata cu lapte:
300 gr de ciocolata cu lapte;
400 ml de smantana pentru frisca (300 ml+ 100 ml).
Citeste si: Minciunele pufoase, delicioase şi uşor de făcut
Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:
280 ml de smantana pentru frisca;
100 gr de ciocolata alba, maruntita;
280 gr de crema de branza mascarpone;
3 linguri de cafea solubila dizolvata in 2 linguri de apa fierbinte.
Citeste si: Tort cu mousse de halva! Delicios şi rapid de făcut
Pentru glazura ganache de ciocolata si cafea:
200 gr de ciocolata neagra maruntita;
200 ml de smantana pentru frisca;
1 lingura de cafea solubila.
Mod de preparare:
Pregatiti baltul cu nuci si ciocolata.