Musacaua cu piept de pui și multe legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de musaca cu piept de pui și multe legume.
Rețetă de Musaca cu piept de pui și multe legume
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ruladă cu frișcă și nuci. O combinație reușită între gust și textură!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 5 bucăți de piept de pui
- 2 kg de cartofi
- 5 morcovi
- 1 kg de dovlecei
- 350 ml de lapte
- 250 ml supă de pui
- 150 g de parmezan ras
- 450 g de cașcaval ras
- 25 de bucăți de cașcaval feliat
- 250 g de ciuperci proaspete
- 100 g pastă de tomate
- 50 g unt
- 2 cepe
- 3 linguri de făină
- Ulei de măsline
- roșii cherry de dimensiuni mai mari
- 1 linguriță și jumătate de boia de ardei dulce
- 1 linguriță și jumătate de ierburi aromatice
- 3 căței de usturoi
- Sare
- Piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată
Mod de preparare
- Pune cartofii la fiert întregi, fără coajă. Scoateți cartofii după douăzeci de minute și lăsați-i să se răcească. Puteți pune pieptul de pui într-o tavă. Pune patru linguri de ulei de măsline, o jumătate de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de piper, ierburi aromate și usturoiul pisat într-un piept de pui. Fiecare bucățică trebuie frecată cu atenție.
- Puteți pune ulei de măsline într-o tigaie mare și apoi rumeniți bine pieptul de pui. Scoateți-l din tigaie și lăsați-l să se răcească.
- Tocați ciupercile. Tocați ceapa. Radeți morcovii și spălați bine dovleceii și îi feliați. Puteți pune ulei de măsline într-o tigaie și apoi adăugați ciupercile și ceapa. După ce ciupercile s-au înmuiat, puneți pasta de tomate și amestecați-o bine. După aceea, pune untul în centru și lasă-l să se topească. Puteți adăuga făina în untul topit și veți trebui să amestecați bine ingredientele.
- Adăugați supa de pui și amestecați-o. Puteți adăuga laptele și trebuie să amestecați din nou. Lăsați-l pe foc câteva minute pentru a se amesteca. Combinați cu regularitate. După aceea, adăugați 200 de grame de cașcaval ras și parmezanul. Luați-l de pe foc după ce ați amestecat bine.
- Taie cartofii în felii. Utilizați o furculiță pentru a amesteca pieptul de pui. Puteți umple o tava dreptunghiulară cu felii de cartofi, sos de ciuperci, piept de pui și felii de cașcaval. Apoi, acoperiți toată tava cu un strat consistent de felii de dovlecei, dar și morcovii rași, urmând ca mai apoi să adaugați felii de pui, sos de ciuperci, felii de cașcaval, felii de cartofi, sos de ciuperci și cașcaval ras, iar deasupra așezați roșiile cherry întregi. După aceea, puneți-l la cuptor la 190 de grade Celsius pentru 15 minute.
- La sfârșit, folosiți funcția de rumenire dacă este necesar, iar după acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.