Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. Savoarea mediteraneană într-un preparat reconfortant!

musaca de vinete si cartofi

Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor

Musacaua de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii

de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor 

Rețeta delicioasă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este de 30 de minute 

retete de mancare gatita
Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total - o oră 

Rețeta de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este pentru 4 persoane 

musaca de vinete greceasca
Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor 

  •  5 vinete mari 
  • 10 roșii mari 
  • 400 g de mozzarella 
  • 200 g de parmezan 
  • 100 ml de ulei de măsline 
  • 4 căței de usturoi 
  • o linguriță de sare 
  • Busuioc 
  • oregano 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru

care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru masa de pranz
Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Citește și: Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!

Mod de preparare - musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, este să începeți prin a spăla vinetele. Ulterior, veți decupa capetele, și le veți tăia pe lung felii, sau rondele, după preferințe.
    În continuare, tot ce trebuie să faceți este să le ungeți cu puțin ulei și să le coaceți pe un grill sau într-o tigaie obișnuită, de dimensiuni mai mari. Atenție însă! Nu trebuie să uitați să le și întoarceți astfel încât să fie gătite uniform pe ambele părți. 
  2. În acest timp, putem prepara și sosul de roșii. Așadar, vom începe prin a crezi ca puțin roșiile, rând pe rând, iar ulterior le vom opări cu apă clocotită pentru a fi mult mai ușor de decojit, iar ulterior după ce le-am decojit, vom toca roșiile în bucățele mai mici,
    după preferințe. 
  3. În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune ulei la încins. Odată ce uleiul nostru s-a încins am adăugat și roșiile pe care le-am opărit și le-am tocat bucățele, la foc mic și le vom lăsa în tigaie timp de aproximativ 20 de minute să se gătească. După acest interval de timp, vom adăuga peste ele și sare, busuioc, dar și oregano, în funcție de preferințe și gust, le vom amesteca cu ajutorul unei linguri, iar momentan le vom da deoparte. 
  4. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, în care vom începe să formăm straturile noastre pentru musaca. Atenție însă! De reținut este faptul că preparatul nostru va avea 3 straturi, astfel încât vinetele, sosul de roșii dar și brânza rasă, trebuie să fie împărțite în mod egal, în 3 straturi. Așadar, într-o tavă mai adâncă de cuptor rotundă, vom începe prin a pune 2-3 linguri din sosul de roșii, peste care vom adăuga vinetele pe toată suprafața vasului, iar apoi un alt strat de sos de roșii peste care vom presăra brânză rasă, pe răzătoare, în funcție de preferințe. Vom continua tot așa, cu restul ingredientelor până când ultimul strat al nostru va rămâne cel de brânză rasă. 
  5. În continuare, vom încinge cuptorul la 200 °C pentru a introduce tava în el, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când vom observa că acestea s-au rumenit îndeajuns de mult. 
  6. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit fie caldă, fie rece de la frigider. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.  

 

musaca de vinete cu rosii si cascaval la cuptor
Musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui un ziar în frigider. De ce trebuie sa utilizeze femeile acest truc?



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies