Musacaua de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii
Rețetă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor
Rețeta delicioasă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este de 30 de minute
Timp de preparare - 30 de minute
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp total - o oră
Rețeta de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor este pentru 4 persoane
Ingrediente – musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor
- 5 vinete mari
- 10 roșii mari
- 400 g de mozzarella
- 200 g de parmezan
- 100 ml de ulei de măsline
- 4 căței de usturoi
- o linguriță de sare
- Busuioc
- oregano
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru
care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!Citește și: Tartă cu caise. Desert cunoscut și sub numele de Galette!
Mod de preparare - musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de musaca de vinete cu roșii și cașcaval la cuptor, este să începeți prin a spăla vinetele. Ulterior, veți decupa capetele, și le veți tăia pe lung felii, sau rondele, după preferințe.
- În acest timp, putem prepara și sosul de roșii. Așadar, vom începe prin a crezi ca puțin roșiile, rând pe rând, iar ulterior le vom opări cu apă clocotită pentru a fi mult mai ușor de decojit, iar ulterior după ce le-am decojit, vom toca roșiile în bucățele mai mici, după preferințe.
- În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom pune ulei la încins. Odată ce uleiul nostru s-a încins am adăugat și roșiile pe care le-am opărit și le-am tocat bucățele, la foc mic și le vom lăsa în tigaie timp de aproximativ 20 de minute să se gătească. După acest interval de timp, vom adăuga peste ele și sare, busuioc, dar și oregano, în funcție de preferințe și gust, le vom amesteca cu ajutorul unei linguri, iar momentan le vom da deoparte.
- În continuare, vom avea nevoie de o tavă de cuptor, rotundă, în care vom începe să formăm straturile noastre pentru musaca. Atenție însă! De reținut este faptul că preparatul nostru va avea 3 straturi, astfel încât vinetele, sosul de roșii dar și brânza rasă, trebuie să fie împărțite în mod egal, în 3 straturi. Așadar, într-o tavă mai adâncă de cuptor rotundă, vom începe prin a pune 2-3 linguri din sosul de roșii, peste care vom adăuga vinetele pe toată suprafața vasului, iar apoi un alt strat de sos de roșii peste care vom presăra brânză rasă, pe răzătoare, în funcție de preferințe. Vom continua tot așa, cu restul ingredientelor până când ultimul strat al nostru va rămâne cel de brânză rasă.
- În continuare, vom încinge cuptorul la 200 °C pentru a introduce tava în el, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când vom observa că acestea s-au rumenit îndeajuns de mult.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul nostru din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit fie caldă, fie rece de la frigider. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui un ziar în frigider. De ce trebuie sa utilizeze femeile acest truc?