Naștere naturală versus cezariană. Când și cum să iei decizia corectă pentru tine și bebelușul tău

Naștere naturală versus cezariană. Când și cum să iei decizia corectă pentru tine și bebelușul tău
Naștere naturală versus cezariană

În momentul actual tot mai multe femei aleg nașterea prin cezariană, în schimbul celei naturale. Majoritatea se gândesc că este mult mai ușor și scapă mult mai repede, dar această naștere nu este neapărat recomandată.

Iată ce a declarat doctorul Marius Romilă despre nașterea naturală, dar și despre nașterea prin cezariană. El este de părere că sunt puține femeile care aleg să nască natural, deoarece, în ultima perioadă, tot mai multe aleg varianta ușoară, aceea de a naște prin cezariană. 

Informează-te și discută cu medicul tău

Citeste si: Ce înseamnă dacă visezi că faci dragoste

Naștere naturală versus cezariană[Sursa foto: Freepik]

Înțelege motivele medicale

Marius Romilă, doctor, a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că tot mai puține femei aleg să nască natural, deoarece pleacă, în primul rând, din educația de copil a viitoarelor tinere mame, pentru că în țările cu un istoric și o civilizație mai mare în zona asta medicală, viitoarele mame nu știu acest aspect.

,,Am asistat cam la 1500 de nașteri.

Tot mai puține femei aleg să nască natural, deoarece pleacă, in primul rand, din educația de copil a viitoarelor tinere mame, pentru ca in tarile cu un istoric si cu o civilizație mai mare in zona asta medicala, viitoarele mame știu acest lucru, ca nașterea este un proces si sarcina reprezinta un proces firesc, asa cum si nașterea ar trebui sa fie, si atunci pentru ele, prima opțiune, cea mai firească, este cea de naștere naturala”, a
spus doctorul Marius Romila.

El a mai declarat că cel mai important este faptul, că prin nașterea naturală, de cele mai multe ori, este vorba de un copil care este la termen, în schimb ce cezariana nu are această calitate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

,,Cel mai important este faptul ca, prin nașterea naturala, de cele mai multe ori vorbim despre un copil care este la termen, pe când cezariana nu are aceasta calitate, poate cezariana făcuta in condiții de

debut ale travaliului”, a mai declarat doctorul.

Stabilește-ți prioritățile

Citeste si: Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid

Naștere naturală versus cezariană[Sursa foto: Freepik]

Ia în considerare experiența dorită

Doctorul a mai menționat faptul că o sarcină durează aproximativ 40 de săptămâni, dar există și un plus și un minus, un interval, între 38 și 42 de săptămâni.

El consideră că un copil este menit să se nască la 41 sau 42 de săptămâni și este scos prin cezariană la 38 de săptămâni, iar în mod clar, va fi supus unui stres suplimentar, prin această prematuritate ușoară, de a se adapta noilor condiții. 

,,Toată lumea știe ca sarcina durează aproximativ 40 de săptămâni, dar exista un plus si un minus, un interval, intre 38 si 42 de săptămâni, naștere este in parametrii normal, încât, un copil care este menit sa se nască la 41 sau 42 de săptămâni si este scos prin cezariana la 38

de săptămâni va fi, in mod clar, supus unui stres suplimentar, prin aceasta prematuritate ușoară, de a se adapta condițiilor noi”, a mai menționat el.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

El a mai spus faptul că multă lume uită de importanța chirurgicală a cezarienei și există un stres chirurgical anestezic, care nu sunt de neglijat, iar recuperarea este mai complicată după o naștere de cezariană, versus o naștere normală.

,,Multa lume uita de importanta chirurgicala a cezarienei. Exista un stres chirurgical, un stres anestezic, care nu sunt deloc de neglijat, iar recuperarea este infinit mai complicata după o naștere de cezariana versus o naștere naturala, vorbim de situațiile standard.” , a mai declarat doctorul, despre același subiect. 

Sprijinul partenerului și familiei

Naștere naturală versus cezariană[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ce să mănânci seara ca să slăbești. 10 idei pentru o cină dietetică și gustoasă

 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

„Am rămas însărcinată?!” Ce mărturisiri a făcut Ștefania

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies