Prăjitura Negresă este o explozie de delicii bogate în ciocolată, cu un aspect seducător și o textură divină. Această bijuterie culinară este o adevărată simfonie a gusturilor, aducând împreună cele mai fine ingrediente pentru a crea o experiență dulce de neuitat.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de negresă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă negresă, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de negresă
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de negresă, absolut delicioasă, în doar 8 pași simpli!
Timp de pregătire – 25 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră și 5 minute
Porții – 12 bucăți
Ingrediente – negresă
Ingrediente pentru negresă
- 230 g unt
- 3 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o lingură de cafea preparată
- o esență de vanilie
- 200 g zahăr granulat
- 200 g zahăr brun
- 120 g făină
- 75 g pudră de cacao
- sare
- 250 g fulgi de ciocolată
- 500 g arahide
Ingrediente pentru decor
- afine (opțional)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 12 bucăți de negrese. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați ingredientele menționate mai sus și să utilizați o tavă dreptunghiulară, în loc de cea pătrată.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Panna cotta cu mango. Un desert clasic italian, cremos și cu un gust răcoritor!
Mod de preparare- negresă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a ne pregăti tava pentru copt desertul nostru. Se recomandă ca această să fie pătrată, pentru ca stratul compoziției să fie unul mai gros.
În interiorul tăvii, vom așeza hârtie de copt. Pentru ca la final, negresa să iasă mult mai ușor din tavă, puteți tăia hârtia de copt, pe fiecare parte, cam un pătrățel potrivit, înainte de margine. Apoi lăsăm tava deoparte.Pasul 2. Înainte să ne apucăm de prepararea propriu-zisă a desertului, avem nevoie să topim la cuptorul cu microunde, 230 de grame de unt.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, iar în altul de dimensiuni mai mici, vom sparge 3 ouă întregi (la temperatura camerei). Continuăm prin a adăuga untul topit în bolul de dimensiuni mari, alături de o lingură de cafea preparată, o esență de vanilie, 200 de grame de zahăr granulat, 200 de grame de zahăr brun și începem să amestecăm, cu ajutorul unui tel, până când conținutul se va îngroșa ușor.
Pasul 4. Deasupra bolului de dimensiuni mari, în care am adăugat toate aceste ingrediente, vom așeza o sită, prin care vom cerne pe rând, 120 de grame de făină, 75 de grame de pudră de cacao și o linguriță de sare, pentru a ne asigura că nu există cocoloașe.
Acum tot cu ajutorul unui tel, vom amesteca toată compoziția, până când se vor combina bine ingredientele. În momentul în care observați că nu veți mai putea amesteca cu telul, puteți folosi o spatulă.Citește și: Rețetă de Cheesecake La Viña, cunoscut sub denumirea ca cheesecake ars
Pasul 5. În momentul în care compoziția noastră este aproape gata, vom adăuga și 250 de grame de fulgi de ciocolată și amestecăm cu spatula, pentru ca aceștia să se încorporeze în conținutul nostru de negresă.
Pasul 6. Acum că aluatul este pregătit, îl vom turna, cu grijă, în tava de cuptor, pe care am așezat hârtie de copt. Tot cu spatula, vom presa aluatul, astfel încât să ajungă pe toată suprafața tăvii și să fie așezat cât mai uniform cu putință. Deasupra vom turna și aproximativ 500 de grame de arahide (după preferințe), pentru un gust aparte, pe care le vom presa puțin, astfel încât să pătrundă mai bine în negresă.
Pasul 7. Tava se va introduce la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30 de minute.
Pasul 8. După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și îndepărtăm negresa din ea, iar mai departe o putem tăia, adăuga câteva afine (opțional) și este gata!
Negresa este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!