Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta

Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta
Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta

Deseori cei dragi tie afiseaza o viziune diferita de a ta. Si, cumva, gandesti ca tu ai face mai bine ca ei.

Deseori cei dragi tie afiseaza o viziune diferita de a ta. Si, cumva, gandesti ca tu ai face mai bine ca ei. Si, pentru ca ii iubesti, vrei sa ii ajuti. Toate bune pana acum. Incerci sa le explici politicos pentru ca doresti sa-i ajuti sa faca ceea ce trebuie, iar atunci cand par sa nu inteleaga, te impui si le ceri sa faca cum spui tu.

Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta
Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta[Sursa foto: PixaBay]

Te astepti chiar ca altii sa fie recunoscatori pentru ca au primit intelepciunea ta valoroasa. Dar nu! In schimb, chiar par a fi enervati si deranjati si incep sa te numeasca “control freak”. Desi poate nu iti dai seama, exista cateva motive surprinzatoare care te determina sa devii asa:

Esti perfectionista

Asteptarile de la tine si de la ceilalti sunt foarte mari si simti ca, daca nu gestionezi si controlezi totul, rezultatul nu va fi garantat.

Iti doresti mereu ca lucrurile sa iasa toate perfect. Si cea mai buna modalitate de a atinge perfectiunea este sa le faci tu. Este un comportament care te scapa de probleme si rezolva treburile, insa te baga in conflict cu cei dragi.

Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta
Nevoia de control si perfectionismul. Ai grija la relatia ta[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Traiesti frica de abandon

Oricarei persoane ii place sentimentul de apartenenta si prea putine aleg sa fie lupi singuratici. Daca insa te duci intr-o extrema si nu suporti deloc sa fii singura, inseamna ca ai o frica profunda ce porneste din teama de abandon. Si, in mod ironic, cu cat incerci sa ii tii mai aproape pe cei dragi, cu atat ii indepartezi mai mult.

Frica ta de esec, abandon si tendintele perfectioniste pot, in cele din urma, sa-l determine pe partener sa plece, simtindu-se coplesit.

Pentru a evita sa te transformi intr-un freak control, te va ajuta sa stii cum comportamentul tau poate distruge relatiile si cum iti poti schimba obiceiurile pentru a avea o relatie fericita si sanatoasa.

Controlul distruge intimitatea

Cauti in mod constant sa microgestionezi tot ceea ce face partenerul tau. Te gandesti constant cat de implicata esti fata de el si cat de recunoscator ar trebui sa fie el.

Ei bine, realitatea este diferita. El va simti ca este pus la colt si nu are libertate in decizie, cat nici intimitate in lucruri care nu ar trebui poate sa te priveasca pe tine si ar trebui sa le gestioneze independent.

Citeste si: Cand este OK sa spui NU unei relatii

Citeste si: Cum să-ți repari relația cu partenerul, în funcție de zodia lui

 

 

 

 



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies