Nicolae Ciucă a anunțat pensii mai mari cu 15%. Vestea bună pe care premierul României a dat-o.

Nicolae Ciucă a anunțat pensii mai mari cu 15%. Vestea bună pe care premierul României a dat-o.
Nicolae Ciucă a anunțat pensii mai mari cu 15%

Liderii au spus timp de mai multe săptămâni că urmează o creștere a pensiilor mai mari cu 10% sau cu 11%, însă Nicolae Ciucă a dat vestea că se anunță o majorare cu 15%.

Nicolae Ciucă este de părere că pensiile românilor trebuie să crească, pentru a scăpa oamenii de povara inflației. Din acest motiv, premierul a decis să facă o majorare de 15%.

Cetățenii vor beneficia de pensii cu 15% mai mari

Nicolae Ciucă a anunțat că bugetul pe anul 2023 trebuie să fie prognozat, și este nevoie de valoarea nominală a PIB-ului în anul viitor, pentru a putea asigura decizii care să fie susținute de buget, și să poată să asigura compensarea creșterii prețurilor la alimente, la bunuri și la servicii.


„Domnul președinte (Klaus Iohannis – n.r.) a legat acest procent de inflație și afirm că este nevoie ca în continuare să ţinem cont de rata de inflație și consider că pensionarii nu merită să suporte povara inflației, motiv pentru care procentul poate să fie de 15% sau poate să fie altă cifră. Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliție cu cifrele de buget pe masă.
Avem nevoie de prognoza bugetului pentru anul 2023, trebuie să vedem care este valoarea nominală a PIB-ului în anul viitor și în felul acesta să putem să ne asigurăm că venim cu decizii care să fie într-adevăr susținute de buget și să poată să asigure compensarea creșterii prețurilor la alimente, la bunuri, la servicii”
, a spus Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă.

Citeste si: Creșterea salariilor pentru români. “Odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.”

Nicolae Ciucă a anunțat pensii mai mari cu 15%[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Ne-am săturat să fim bătaia lor de joc”. Care este salariul unui polițist în anul 2022

PNL a cerut o creștere a pensiilor românilor cu 15%

Deși PNL nu avea în plan să mărească pensiile românilor, PSD a făcut propunerea respectivă, iar Marius Budăi, ministrul Muncii, a cerut ca majorarea să fie în jurul valorii de 10%, cel mult 11%.

Ulterior, PNL a acceptat majorarea pensiilor. Din cauză că inflația se apropie deja de 16%, o majorare de 15% a părut pentru PNL o alegere mai bună, decât una de aproximativ 11%.
Ionuț Stroe a mărturisit faptul că Nicolae Ciucă cere ca pensiile să crească și caută tot felul de variante prin care majorarea să se poată întâmpla.

Citeste si: Ce nu ai voie sa faci în CONCEDIUL MEDICAL. Ce trebuie să cunoști despre procedură

Nicolae Ciucă a anunțat pensii mai mari cu 15%[Sursa foto: freepik]

Citeste si: STUDIU Femeile din România sunt mai bolnave decât bărbații. Cu cât a scăzut speranța unui trai sănătos: „Stilul de viață al femeilor s-a apropiat de cel al bărbaților”



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Noi zile libere pentru angajații din România. Ce modificări vor fi în Codul Muncii

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea o caută cu disperare. Mama tinerei de 18 ani și-a strigat durerea pe internet: „Vă rog din suflet cine a văzut-o să mă ajute”

Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale

Care este greşeala pe care o fac românii, atunci când pornesc centrala termică

Bianca a pus stop! Ce decizie a luat în privința lui Patrick după ce a izbucnit în lacrimi: „Gata”

VIDEO Liam Payne a murit! Celebrul cântăreț a căzut de la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires


Cookies