Specifici bucătăriei asiatice, noodles se consumă, în mod regulat, în combinație cu legume și diferite tipuri de carne, de obicei piept de pui. Iată cât timp se fierb și cum să prepari cea mai simplă și deliciosă porție de noodles chiar la tine acasă.
Noodles, cunoscuți drept tăiței chinezești, se numără printre cele mai populare preparate chinezești care pot fi gătite în foarte multe variante.
După ce a devenit un preparat de bază în China și în țările din estul Asiei, noodles au apărut și în centrul și vestul Asiei. În țări precum Italia sau Germania au apărut în secolele 13, respectiv 18. La noi în țară au apărut abia după Revoluție, mai exact în restaurantele cu specific chinezesc, dar și gata de preparat pe rafturile magazinelor și ale supermarketurilor.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierb găluștele
NOODLES: Cât timp se fierb
Acești tăiței chinezești se consumă în combinație cu legume precum morcov, ceapă verde, usturoi, ghimbir, dar și ulei de susan, sos de soia și zahăr. Se consumă de regulă în combinație cu carnea de pui, în general în forma pulpelor dezosate sau piept.
Se pare că acești tăiței instant au fost comercializați pentru prima dată în Japonia, iar prețul era mult mai mic decât ramenul proaspăt, care a devenit ulterior un produs de lux. Acum, tăițeii instant se caracterizează printr-un pachet separat de condimente, ușurință în gătit și prețul accesibil.
Supă Ramen cu pui
Ramen este poate cea mai cunoscută supă japoneză. Aceasta presupune alăturarea mai multor ingrediente alături de noodles. Pentru rețeta cu pui ai nevoie de ceapă verde, ghimbir, usturoi, ulei de susan și pulpe de pui dezosate fierte și gătite cu sos de soia, zahăr, sake, usturoi, ghimbir.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Supă Udon
Acest tip de supă este gătit de cele mai multe ori cu ciuperci și verdețuri. De exemplu, poți încerca să combini noodles cu ciuperci de orice tip, ghimbir, spanac, sos de soia, suc de lime, tofu și ulei de susan. Tot ce trebuie să faci este să fierbi pastele cu ghimbirul și ciupercile, după care să adaugi restul de ingrediente.
Supă noodles
Această rețetă poate conține vinete la grătar, fasole verde, spanac, sos de soia și, bineînțeles, noodles. Somen noodles se deosebesc prin diametrul lor foarte mic comparat cu celelalte tipuri de noodles. Pot fi gătite atât în supe cât și că mâncăruri. O metodă foarte simplă de a găti acest tip de noodles sunt cu zeamă din supă de pui, ouă fierte, ceapă verde, broccoli, lime, ghimbir și pătrunjel.
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe grișul
Rețetă tăiței chinezești. Cât timp se fierb noodles
Noodles sau tăițeii chinezești se prepară într-un timp foarte scurt, mai exact în aproximativ jumătate de oră. Dacă iubești mâncarea chinească, atunci ar trebui să știi cât timp se fierbe noodles și cum să prepari cea mai gustoasă rețetă.
Iată ce trebuie să faci:Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- o pungă de paste de orez
- un piept de pui
- un morcov mare
- un ardei roşu gras
- un ardei verde gras
- o ceapă mică
- sos de soia
- o lingură de ulei
- doi căţei de usturoi
- sare şi piper, după gust
Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierb perișoarele
Pentru început, trebuie să cureţi cu atenție ceapa şi să o tai mărtunt, iar apoi să toci sub formă de cubuleţe ardeii şi pieptul de pui. Încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte pieptul de pui până când este aproape gata, iar apoi adaugă legumele tăiate. Condimentele sunt cele mai importante în această rețetă, deci este în totalitate alegerea ta! Sarea şi piperul se adaugă după gust, iar mai apoi trebuie să amesteci întreaga compoziție timp de aproximativ 5 minute.
Ulterior, adaugă sosul de soia, amestecă două minute, iar apoi pune în tigaie pastele chinezeşti. Noodles se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet. Spre deosebire de pastele din făină de grâu, cele de orez se fierb imediat, adică nu necesită mai mult de 3-4 minute de cand a început să clocotească apa. Ulterior, adaugă noodles peste compoziția din tigaie, amestecă până când se întrepătrund gusturile, iar apoi savurează preparatul.
Poftă bună!