Află din rândurile următoare care este rețeta de friptură de conopidă a Cristinei Cioran.
Cristina Cioran este foarte activă în mediul online, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi rețetele pe care aceasta le pregătește.
Actrița a preparat o friptură de conopidă și a împărtășit rezultatul cu urmăritorii săi de pe YouTube.
Rețeta de friptură de conopidă a Cristinei Cioran
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- o conopidă mare;
- sos de roșii;
- ulei de măsline;
- sare;
- amestec de asezonate;
- un ardei kapia;
- o ceapă;
- muguri de pin;
- o legătură de pătrunjel;
- iaurt;
- usturoi;
- tahini;
- rucola;
- oțet balsamic.
Mod de preparare:
Cristina Cioran a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, vedeta a pus conopida în apă fierbinte să se opărească. Ulterior, Cristina Cioran a pregătit un sos pentru conopidă.
„ Lăsăm 5 minute să se opărească conopida. Între timp, facem un minunat sos cu care vom unge conopida. Sosul este iute. Se combină foarte bine sosul acesta cu gustul de conopidă. Nu există conopidă rea, există conopidă care nu este gătită bine.
Avem sos de roșii picant, punem puțin ulei de măsline, voi pune sare, verdețuri în stil italian. Conopida nu trebuie opărită prea mult pentru că se înmoaie prea tare și atunci la cuptor se va desface, iar noi nu vrem să se desfacă. O ungem cu acest sos. Am încins cuptorul și o băgăm la cuptor. Va sta o jumătate de oră cel puțin .”, a spus Cristina Cioran.
Cât timp conopida era la cuptor, actrița a pregătit un alt sos.
„ Acum ne apucăm de sos. Avem ardei kapia. Vrem să facem cubulețe foarte micuțe, pentru că acest sos de muguri de pin trebuie să fie foarte finuț.
Apoi, vedeta a pregătit sosul din iaurt și usturoi și a scos conopida de la cuptor și a preparat o salată de rucola.
„ În niște iaurt punem niște usturoi și puțină sare. Las conopida să se scurgă.
Mai întâi punem pe farfurie iaurtul, care are usturoi și sare. Punem conopida, sosul și o să punem la sfârșit de tot și puțin tahini. Nu uităm de salată. Rucola, oțet balsamic și ulei de măsline, puțină sare. Dacă aveți cremă tahini din semințe de susan, trebuie să amestecați foarte bine că se decantează. Dacă nu amestecați rămâne doar uleiul de susan și trebuie să fie cremă.”, a explicat Cristina Cioran pe YouTube.